Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

Sushi Workshop. Sushi Workshop Wat gaan we behandelen? Wat is Sushi? Wat heb je nodig? Wat gaan we maken?
Indonesisch eten.
Groei & Bloei Van harte welkom!.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Spaans 24-Kitchen.
Zuivelproducten en Eieren
KOOKDEMO Dimitri Declercq “14 april 2007”. INHOUD Inleiding Inleiding Recepten Recepten Aardappelen in citroen gekookt; Aardappelen in citroen gekookt;
Desserts Desserts kunnen in twee groepen verdeeld worden;
Feestelijk dessert.
De gezonde voedingstest
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Gezond leven De quiz! Instructie voor de quizmaster en zijn/haar assistent: Leg eerst de bedoeling van de quiz uit: we gaan kijken wie er het meeste weet.
Vol-au-vent met puree.
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Hoe ziet een voeding voor lopers eruit?
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Vispannetje met kreeftensaus en kruidenbroodjes
Gehaktballetjes met krieken en rijst
Quiche. Wat hebben we nodig? 8 sneden gekookte ham 1 pakje gerookte zalm 1 broccoli 1 prei Bakboter.
Broccolipuree met braadworst
Pasta met vis en courgette in een saffraansausje
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema-Apparatuur.(Snijdgereedschappen)
BROOD.
Geluid aan ! Dit is de Vink “Fringilla coelebs”
Gezellig aperitieven met broodhapjes
Gemaakt door Michelle & Lisette
Pasta carbonara.
La Tierra Home cooking Cuppens Nicky.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Verse worstenbroodjes
In Photoshop is het mogelijk om overal plakjes van te maken of dingen af te schillen…. Laten we eens gaan kijken wat er zoal mogelijk is… Soms zijn dingen.
S a l a d e s Rocket v 10,00 rucola, buffelmozzarella, rode ui, pijnboompitten, pesto, tomaat en balsamicodressing Chèvre 10,00 salade met warme geitenkaas,
Bloem is een wit poeder dat we gebruiken om brood te bakken.
De kleine dingen van oma's!
Wraps met gehakt, verse groentjes en kruidendipsaus
Groentelasagna met hesp
Wortelpuree met vissticks
Spaghetti bolognese.
Balletjes in tomatensaus met puree
Durum met kebabvlees, verse groentjes en yoghurtdip
Macaroni met hesp en kaassaus
Pompoenrisotto.
De gulden regels voor het kaasplateau
BLOK 2 Voeding is energie Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Herhaling vocabulaire les 4 + nieuwe woorden
Gezellig aperitieven met broodhapjes. Goed begonnen… Enkele tips voor een geslaagd aperitiefmoment Voorzie een vijftal hapjes per persoon Varieer in smaak,
Feestelijk dessert. Festijn voor zoetekauwen Wat serveer ik in een dessertenbuffet? Droog gebak Crème-au-beurretaart / kerststronk Slagroomtaart Petit-fours,
Smaak.
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
SAMENGESTELD DOOR PVB GOEDKOOP EENVOUDIG EN TOCH… LEKKER.
Pasen… met echt bakmanschap van je warme bakker!.
Surinaamse Gerechten.
De kleine dingen van oma's!
Voedingsdienst Zorgcentrum ‘de Blanckenborg’
Thema 3 mijn school Week 3.
Smul gezond.
Voedingstest Gemaakt door: William, Rien en Metrijs.
De kleine dingen van oma's!
Familiedag 24 juni 2018 De familiedag zal plaatsvinden in de zaal van Zonnig leven in de vorm van een buffet.
Wortelpuree met vissticks
Banquetingmap 2019.
Werkwoorden en woordenschat
Het eten.
Werkwoordspelling: zinnen met één persoonsvorm
Uit daging Eten wat de stamppot schaft.
Transcript van de presentatie:

Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch Brunchen met brood Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch

Simpel! Alles wat je lekker vindt voor een laat ontbijt. Wat serveer je bij een brunch? Simpel! Alles wat je lekker vindt voor een laat ontbijt. Toastjes Belegde sandwiches Verloren brood Suikerbrood Notenbrood met kaas Chocoladebroodjes Croissants Krentenbrood Eieren Gerookte zalm, tonijnsla Seizoensfruit Yoghurt Cava, champagne, wijn Vers fruitsap Koffie en thee Zoete lekkernijen

Lekker brunchen met brood, vers van je bakker

Mini croque-monsieur Wat heb je nodig? 1 wit lang brood, gesneden plakjes jonge kaas en gekookte ham 1 gehakte ui, tomaat boter Mini croque-monsieur Besmeer de boterhammen aan de buitenkant met boter. Leg op de onbesmeerde kant telkens een plakje jonge kaas, gekookte ham en wat tomaat of gebakken ui. Maak er sandwiches van en bak in het croque-monsieur- apparaat of in de pan. Snijd de croque-monsieurs telkens in 4 of 6 mini croque- monsieurs.

Pistolet met roerei en gerookte zalm Wat heb je nodig? 1 pistolet 2 plakken gerookte zalm 2 eieren 2 el melk dille, peper en zout Pistolet met roerei en gerookte zalm Snijd de pistolet in de lengte doormidden. Rooster beide helften in de broodrooster. Maak een roerei van twee eieren, twee eetlepels melk, peper, zout en dille. Beleg de beide pistolethelften met een plakje gerookte zalm, het roerei en een takje dille. Variatie: vervang de gerookte zalm door plakjes gebakken bacon. Bak in dit geval het roerei met fijngeknipte bieslook en garneer met bieslook.

Open sandwich met avocadosalsa en grijze garnalen Wat heb je nodig? artisanaal stokbrood 2 rijpe avocado’s, 100 g grijze garnalen 8 kerstomaatjes, 1 pijpajuintje, 1 chilipepertje, 2 el olijfolie, sap en zeste van 1 citroen, zwarte peper en grof zout Snijd de geschilde avocado’s in kleine stukjes. Besprenkel met citroensap om verkleuren te voorkomen. Snijd de kerstomaatjes in stukjes en hak het pijpajuintje fijn. Meng dit onder de avocado met de rest van het citroensap en de olijfolie en breng op smaak met chili, citroenzeste, peper en zout. Verdeel de avocadosalsa over de broodjes en schep er flink wat garnalen op.

Chocoladecroissant met peer Wat heb je nodig? 1 (chocolade)croissant 1 peer 1 el boter 1 el suiker 1 el chocoladeschilfers Chocoladecroissant met peer Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd hem in plakjes. Smelt de boter in een pan en bak de peer goudbruin. Voeg de suiker toe en laat hem smelten op een laag vuur. Halveer de croissant. Leg de gebakken peer ertussen en bestrooi met de chocoladeschilfers.

Tips: gezellig brunchen Bij mooi weer: dek de tafel in open lucht op een schaduwrijke plek. Frisse lucht zorgt ervoor dat je zin krijgt in hartige dingen. Brunchen is heerlijk traag genieten met vrienden en familie. Feest! Versier de tafel, steek kaarsjes aan en gebruik leuke servetten.

Altijd een lekker idee bij je bakker Meer inspiratie op www.versvandebakker.be

Altijd een lekker idee bij je bakker Meer inspiratie op www.versvandebakker.be

Altijd een lekker idee bij je bakker Meer inspiratie op www.versvandebakker.be