Welkom e.v.a.. Energie Gilze Rijen is een initiatief van Club Klimaatneutraal Gilze- Rijen Opgericht in 2009 met als doel een beweging te starten naar.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
6 Informatie bijeenkomst over de oprichting van LECO De Lokale Energie Coöperatie In de regio Opsterland.
Advertisements

geen fossiele brandstoffen In 2020 al? Kan dat???
Crowdfunding voor Zonne-energie in Friesland
Energieke buurt! Zon op School 5 april 2013 Utrecht Peter Dieleman
Jong MKB Working Dinners® Continuïteit en Groei. Introductie •Jong MKB Working Dinners is een nieuw landelijk initiatief dat wordt ontwikkeld, met het.
Programma – Voorstellen & verwachtingen
Informatiebijeenkomst 20 november 2013 Gorredijk Energieneutraal 2020 Programma Opening Zelf groene stroom opwekken Voordelig energie.
Van duurzaam energie-initiatief naar Met Elkaar Voor Mekaar
Ondernemingsplan van <Naam van jullie bedrijf>
De Groene Heuvel “Hof van heden en de toekomst”. Schetsen voor de toekomst.
Inhoud Ontzorgen Rekenvoorbeeld: gezin van 4 personen
Logo, drie kleuren, drie partijen bij betrokken
Stimuleringslening DPW Zeeland 1 oktober 2012 Caroline van Campen.
Duurzaam Drimmelen Duurzaam Betaalbaar Lokaal Lokaal samenwerken aan een duurzame toekomst Inspiratie-avond Made Welkom op BS De Lage Weide 20 juni 2012.
Duurzaamheid en energiebesparing
1 Starterslening gemeente Veenendaal. 2  Verkoop van grote projecten steeds lastiger  Perfecte woning en goede balans in aantallen  Van start tot 70%
Energie van en voor Ameland. Wat is AEC  Inkoop groene stroom en gas en verkoop aan Amelanders en bedrijven op Ameland  Zonder winst oogmerk  Zelf.
1.Geschiedenis tot nu toe. 2.Wat is er al voor elkaar? 3.Belemmeringen/kansen 4.En wat wenst u nu en hoe wilt u zich er voor inzetten? 5.Tenslotte…. Waar.
HoekscheWaardDuurzaam
Zon  Energie Inspiratie   Realisatie
Verduurzaming gemeentelijk scholen 's-Hertogenbosch Leo de Koster, afdeling Maatschappelijk Vastgoed 26 september 2013.
Mogelijke oplossingen vrijwilligersbeleid NSL
Energiek Moerdijk. WELKOM Michael Daamen Mede initiatiefnemer / bestuurslid EnergiekMoerdijk Mede initiatiefnemer / bestuurslid VEC NB Adviseur MMG Advies,
Aanpak gezamenlijke Energiebesparing acties
Welkom bij Maandag 10 juni 2013 Inès Broeks. ENERGIE in Deventer Een samenwerkingsproject van Deventer Energie Samenwerkende bedrijven Gemeente en provincie.
Marc Verbeeten Uitgangspunten Het realiseren van een maatschappelijke versterking door de energierekening, op een duurzame manier, omlaag.
Energie van en voor Ameland. Wat is AEC  Inkoop groene stroom en gas en verkoop aan Amelanders en bedrijven op Ameland  Zonder winst oogmerk  Zelf.
Energiebesparing organiseren, hoe?; Nieuwe energie in bedrijf, een uitgelezen KANS Martin Kloet Datum: 17 juli 2014.
ENSPIJK duurzaam Beeldvormende raad 21 mei 2013
Trias Energetica: Verduurzamen: Veel besparen en daarna eventueel vernieuwen Megens Installaties - S2H Raadgevende ingenieurs – Schekman Elektrotechniek.
Klimaatneutraal ’s-Hertogenbosch
Europaplein Welkom Programma Ontvangst Voorstellen: wie is wie? Doel van de avond Planvorming Verleden, heden en toekomst Europaplein Interactie Afsluiting.
Samen werken aan een gezonde regio!
Dmv de startersregeling wil de gemeente Almere de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Almere. In de.
Raadsvergadering 14 oktober 2010 René Moerman. Inhoud Over Calorie Ons aanbod Gevraagd.
Huishoudelijk reglement  Doelstellingen  Bestuur  Werkgroepen  Projectverantwoording.
Van den Pol Elektrotechniek Wim van den Pol
Welkom Workshop: Vereniging van de Toekomst Programma: -Voorstellen -Introductie Huis voor de Sport Limburg -Vereniging van de Toekomst.
Bijeenkomst ondernemersvereniging Hoogstraat voor speciale zaken ga je naar de Hoogstraat 12 september 2012.
ENERGIENEUTRALITEIT IN DE GEMEENTE
Coöperatieve energietransitie van niet duurzaam centraal naar duurzaam decentraal Schijndel 23 mei
Workshop: De vloot van kerken – samenwerking Samenwerking met andere kerken Of Met verenigingen in het dorp of de wijk.
Opnieuw samen leven met elkaar Presentatie Congres 25 november 2014.
Presentatie CPO Hultens End Voorlichtingsavond bouwen in Gilze-Rijen
Bestaande woningbouw ‘SER-Energieakkoord bied perspectief aan lokale initiatieven’. Workshop 2.
Programma Duurzame Sportclubs
Bewonersbijeenkomst Zonnepanelen op Museon 18 april 2015 Museon.
Samen energie besparen voor de toekomst van onze kinderen.
Energieke Sportverenigingen in Borsele Plan van aanpak.
Jan van der Meer Wethouder Klimaat & Energie. Duurzaamheidsagenda: werken aan een duurzame toekomst Duurzame economie Duurzame stedelijke ontwikkeling.
Boer Burger Coöperaties en Ketenverkorting Boer Burger Coöperaties in voedsel, energie en land zijn geweldige innovatie plaatsen voor de groei van biologische.
Energie en Duurzaamheid Stichtingsraad SBO, werkgroep Energie en Duurzaamheid 4 april 2013.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
1 functie G32 startconferentie Workshop ‘Energie en Duurzaamheid’ Leden van het Bestuurlijk Platform Duurzaamheid Berend de Vries (Tilburg) -1 Stephan.
Revoluties in Europa. Les 4 In het Gemeentehuis Doelen van les 4 Je kunt beschrijven welke taken burgemeester, wethouders en raadsleden uitvoeren. Je.
Informatiebijeenkomst Het Zon Effect Welkom. Programma uur Opening door de dagvoorzitter uur Al vijf jaar Het Zon Effect – Ilse Pama, ZMf.
EINDPRESENTATIE WERKGROEP DORPSVISIE: 14 maart 2016 Dorpsvisie Zuidwolde.
Reduzum Reduzum: inwoners 10 km ten zuiden van Leeuwarden.
In contact blijven en overleggen met de gemeente provincie en alle andere belanghebbenden. Communiceren met de inwoners van Lomm Uitvoeren van de maatregelenkaart.
Soerendonk, donderdag 19 juni 2014
Duurzaamheid in Gennep
Thema-avond Monitoring
W e l k o m Ledenbijeenkomst IV Woensdag 11 oktober 2017.
Informatiebijeenkomst collectief verduurzamen 25 januari de Torrekoel
Welkom.
Lokale Energietransitie
Welkom.
Versnel de overgang naar duurzame energie
Adviescommissie ‘Energiek Stiens’ “Op weg naar Duurzaam Stiens”
Duurzaamheid C en D Hoofdstuk 4 Profit.
Transcript van de presentatie:

Welkom e.v.a.

Energie Gilze Rijen is een initiatief van Club Klimaatneutraal Gilze- Rijen Opgericht in 2009 met als doel een beweging te starten naar een klimaatneutrale samenleving in ons dorp Met nieuwe leden komen nieuwe ideeën: Vandaar dit initiatief en deze avonden. Introductie

Welkom en introductie Waarom Energie Gilze Rijen? Hoe doen ze het bijvoorbeeld in Dongen? Wat willen wij gaan doen? We hebben u nodig, we doen het SAMEN! Wat vindt de gemeente hier van? En nu aan de slag! Programma voor vanavond

€ 0 € 500 € € € € gas notabedragelektriciteit notabedrag 4 Waarom Energie Gilze Rijen Energie- & woonlasten betaalbaar houden

2. Onafhankelijk van grote partijen & instabiele landen Waarom Energie Gilze Rijen

3. Duurzaam, omdat het kan!

Heel veel organisatie talent in onze gemeente Samen, zo doen we dat!

Nu is het moment! Blijf je in de pan zitten? Of kom je in actie?

Van Door Voor Samen d.m.v. een energiecoöperatie Onze mensen uit Gilze en Rijen Hoe, door een coöperatie

21 Inspiratie

22 Wie doen al mee in Brabant?

12 We gaan samenwerken Niet het wiel opnieuw uitvinden !

Welkom en introductie Waarom Energie Gilze Rijen? Hoe doen ze het bijvoorbeeld in Dongen? Wat willen wij gaan doen? We hebben u nodig, we doen het SAMEN! Wat vindt de gemeente hier van? En nu aan de slag! Programma voor vanavond

Energie Dongen “In Dongen draaien de meters terug”

Welkom en introductie Waarom Energie Gilze Rijen? Hoe doen ze het bijvoorbeeld in Dongen? Wat willen wij gaan doen? We hebben u nodig, we doen het SAMEN! Wat vindt de gemeente hier van? En nu aan de slag! Programma voor vanavond

Wat is onze visie Streven naar een klimaatneutrale samenleving in Gilze en Rijen In 2020 zijn de woningen en gebouwen van de leden 50% energiezuiniger dan in 2013 Maar ook Het betaalbaar houden van de energienota Lokale werkgelegenheid stimuleren Ontzorgen door de projectuitvoering te verzorgen

Wat willen we doen? Meer-waarde voor uw woning Energiebesparing bij onze leden

Wat willen we doen? Voor niets gaat de zon op! Investeren in energieproductie levert meer rente op dan uw geld op de bank!

Wat willen we doen? Duurzaam Vervoer

Wat willen we doen? Educatie

Wat wilt u doen? Poep is Power ?

Hoe gaan we dit doen? Uitvoering van projecten samen met lokale ondernemers, die in een ondernemerscollectief gezamenlijk de projecten aanbieden aan de coöperatie. Zij: Garanderen goede prijs / kwaliteitverhouding Tegen een concurrerende marktprijs Leveren goede service ook ná installatie

Samen Kunt u 50% besparen op uw energieverbruik En Bereiken we het doel van een duurzame, klimaatneutrale samenleving binnen onze gemeente.

Bestuur Voorzitter Secretaris Penningmeester Algemene bestuursleden EnergiebesparingZonnepanelenDuurzaam vervoerEducatie Leden en ledenraad Raad van Toezicht Uw project? We hebben u nodig!

Als lid van de coöperatie In het bestuur Voor de financiële- en leden administratie Voor het opzetten en uitvoeren van projecten Meld U aan ! We hebben u nodig!

Informatie bij de tafels: Sluit u aan bij een werkgroep of meld u aan voor een project ! Vergeet niet het formulier in te leveren En nu aan de slag!