Anouk Groep 8 De Westhoek.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voor deze sport maken we gebruik van speciale speedmintonrackets. Deze lijken op squashrackets maar zijn iets korter. Een alternatief kan zijn: een junior-
Advertisements

Het ontstaan Trickz vs Freerunning/ Parkour Moves Gatherings Top Trickers Waar staat Trickz nu Twee korte filmpjes Interesse?
De patiënte staat recht, houdt de voeten gelijk en de schouders tijdens het meten recht. De patiënte geeft aan wanneer tijdens het meten het maximale van.
Musicalgroep Mare Wieringerwerf presenteert… Na de musicals… Nu…
Welkom bij de introductieclinic voor nieuwe hockey-ouders
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Donald Zolan Schilder van KINDEREN.
De Olympische spelen De Olympische Spelen zijn een soort sport festival die om de vier jaar wordt gehouden. Je hebt er veel verschillende sporten. Zoals:
Gemaakt door: Lisanne de Haan
Snowboarden Maaike Berkers 11 juni 2009.
Inleiding Waarom heb ik dit onderwerp gekozen? Wat is BMX?
Olympische winterspelen
TALENT groep jaar Hoe ondersteun ik mijn kind met talent?
Om bij stil te staan KLIKKEN OM DOOR TE GAAN.
Olympische Spelen.
DE olympische spelen..
Presentatie Informatica Pieterjan Nonneman Stelt ‘skaten’ voor.
Harry Potter en de schepping
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © Onbekend 1/5 STA ‘S EVEN OP (Onbekend) Sta 's even op als je Jezus lief hebt Sta 's even op.
Sta ’s even op als je Jezus lief hebt
Sporten! Gemaakt door : Michelle, Joyce, Wietske.
Jongeren en subculturen
Lawines.
Olympische spelen Amin & Cheynna.
DE OLYMPYSCHE SPELEN GEMAAKT DOOR: MANON EN DYLAN.
De Olympische Spelen Donna & Anouk.
Olympische spelen. Romy & Marit.
Een student, die net gezakt is voor zijn eindexamen, weet wat een jaar betekent.
De Olympische spelen.
De olympische spelen.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Nummer een. Waarom gaat het toch altijd om wie het beste is Kijkt iedereen altijd naar nummer één Is er iets dat ik niet snap Is er iets dat ik soms mis.
Vele kinderen zijn te dik. Kinderdag verbijven hebben invloed op wat de kinderen eten. De begeleiders sporen dan ook aan de ouders te stimuleren voor.
Door: Cameron Celestine
Winterspelen Kennis quizzzz
Tijd !!! Wil je weten hoe lang een jaar duurt,
SEKSUELE VOORLICHTING        "Mam, is het waar wat ik net van een meisje op school heb gehoord? vraagt een tienermeisje aan haar moeder.     "Komen baby's.
Gemaakt door: Dillon Voorbeelden van funky kapsels. Ik wil graag zo’n coupe in mijn haar. ‘’de voorkant plat en de achterkant warrig maar ik heb in een.
Het circus.
Skateboarden Wij houden onze presentatie over Skateboarden want wij vinden het een super coole sport je krijgt er veel adrenaline van en ik heb er zelf.
Skiën.
Olympische Winterspelen
Is gemaakt door Benjamin
De naam GLOW komt van alle lichteffecten en de projecttechnieken. De 6 e editie van GLOW, dat van 5 t/m 12 november 2011 in Eindhoven plaatsvond, heeft.
Geluid Invloed van geluid.
De olympische spelen Gilles en Mohammed.
MIDDELEN - TOOLS - WERKVORMEN
Verkeerde verwijswoorden
Waarmee zet je je voeten vast een snowboard? Klemmen Bindingen Schoenen.
Dirigeren Wat doet een dirigent?. inhoudsopgave Wie laat ik spelen? Ga ik aftellen? Welke opdrachten kan ik geven? Hoe laat ik ze stoppen?
Wat is evenwicht? hoe kun je met krachten tekenen en rekenen?
GMFCS Vertaald door Dr. Jan Willem Gorter
‘’Bewegen is belangrijk’’ Presentatie uitslag enquête onderzoek onder de inwoners van Koningsbosch.
Klik op het plaatje voor info!
Spreekbeurt Handbal Door Rianne.
Tekenen in zicht DEEL 1 HOOFDSTUK 6 Compositie
Schilderijen uit de 17de eeuw
Beweging....
Seksuele voorlichting
1 PUNTS PERSPECTIEF.
Het 24 spel.
Museum Bezoek Wat moet je in het museum doen om een week later een goede presentatie te kunnen geven?
Bij HM Sportmassage ben je in vertrouwde handen!
Dans.
De Open Wijchense Sjoel Kampioenschappen
Kempenregio Athletics champs
OORKONDE Naam Kind Plaatsnaam, Datum van ondertekening
SCHAAKQUIZ Wat weet je van het schaken in ‘t algemeen?
§6.3 Cultuur en samenleving
EEN SPEL MAKEN MET SCRATCH
Transcript van de presentatie:

Anouk Groep 8 De Westhoek

Mijn presentatie gaat over snowboarden Op de volgende pagina’s zie je allerlei dingen over snowboarden

Wat is snowboarden?! Een sport die is voortgekomen uit skateboarden en surfen. Er zijn drie wedstrijdvariaties: Alpine, Freestyle, en Boardercross. Ontwikkeld in de jaren zestig, Snowboarden is ontstaan in de Verenigde Staten, waar enkele uitvinders surfen op sneeuw onderzochten. De sport ontwikkelde zich heel snel. En werd populair. Het kan gewoon niet dat er mensen zijn die nog nooit van snowboarden hebben gehoord of het hebben gezien. Maar, als je echt geen idee hebt wat snowboarden is, stel het je dan voor als surfen of skateboarden maar dan op Sneeuw. Snowboarden is een nieuwe wintersport waarvoor je, met je voeten erop vastgebonden, op een plank staat en de zwaartekracht manipuleert om van een skipiste of speciale pipe te glijden. Het principe van snowboarden is om je evenwicht te bewaren terwijl je van de piste glijdt met beide voeten goed vastgemaakt aan de snowboard.

Je hebt verschillende bindingen. Snowboard bindingen Je hebt verschillende bindingen. Step in bindingen, strap bindingen , de hybride bindingen en Plate Bindings.

 Strap binding hybride bindingen  Step in binding Plate Bindings 

Enkele tricks 180 : bij deze trick spring je de lucht in en maak je een halve draai. 360 : hierbij spring je de lucht in en maak je een volledige draai. 720 : hierbij spring je de lucht in en maak je een volledige dubbele draai. 1080 : hierbij maak je 3 volledige draaien. Ollie: hierbij maak je een soort dolfijnbeweging met je board. Eerst de voorkant los en dan de achterkant. Nollie: dezelfde beweging als de ollie alleen nu eerst de achterkant los en dan de voorkant. Frontflip: een salto voorover in de lucht. Backflip: een salto achterwaarts in de lucht. Rodeo 540: een salto achterwaarts, een volledige draai en een halve draai in de lucht. Al deze tricks kunnen zowel backside als frontside worden uitgevoerd, en in combinatie met elkaar.

Nicolien Sauerbreij Nicolien Sauerbreij is een Nederlandse snowboardster. Met het behalen van de algemene wereldbeker snowboarden en een Olympische titel is ze de meest succesvolle Nederlandse snowboarder tot op heden. Ze nam deel aan de Olympische spelen van 2002, 2006, en 2010. Sauerbreij, de dochter van een skileraar, stond al op jonge leeftijd op de ski’s. Vanaf haar twaalfde begon Sauerbreij met snowboarden en vanaf haar achttiende nam ze deel aan wedstrijden in het wereldbekercircuit. In 2002, 2003 en 2008 behaalde ze zeges in wereldbekerwedstrijden. Tijdens de Olympische Winterspelen 2010 won ze de gouden medaille op de parallelreuzenslalom. Hiermee is ze de houdster van de honderdste Nederlandse Olympische gouden medaille en de eerste Nederlander die Olympisch goud in de sneeuw won. Haar zus Marieke Sauerbreij is eveneens professioneel snowboarder, haar vader Maarten is tevens haar trainer.

Vragen?