De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inleiding Waarom heb ik dit onderwerp gekozen? Wat is BMX?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inleiding Waarom heb ik dit onderwerp gekozen? Wat is BMX?"— Transcript van de presentatie:

1 Inleiding Waarom heb ik dit onderwerp gekozen? Wat is BMX?
Wat voor verschillende sporten kan je doen met een BMX en wat voor tricks gebruik je erbij? Hoe ziet een BMX eruit? Welke bescherming heb je nodig? Filmpje Vragen of opmerking

2 Waarom heb ik dit onderwerp gekozen?
Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik zelf ook een BMX heb en er meer over wou weten

3 Wat is BMX? Het woord BMX staat voor Bicycle Motocross (de X staat dus voor cross). Het heeft zijn oorsprong in de motorcross, waar men met een motorfiets over zanderige en heuveligachtige terreinen reed. Fietscross, zoals de sport in Nederland genoemd wordt, is ontstaan in het begin van de jaren tachtig. Tegenwoordig bestaat de sport uit zes onderdelen met verschillende typen fietsen. De zes onderdelen zijn; BMX Race en BMX Freestyle. Freestyle heeft 5 afspiltsingen: Dirt, Street, Park, Flatland en Vert.

4 Wat voor verschillende sporten kan je doen met een BMX en wat voor tricks gebruik je erbij?

5 . BMX Race Dit is een wedstrijd op snelheid met acht rijders op 1 baan met start en finish. Het parcours begint bij een starthek vanaf een heuvel en gaat over bulten en door bochten, om zo de finish te kunnen halen. Deze wedstrijd wordt verreden in drie rondes waarbij je genoeg punten moet verzamelen om door te gaan naar de kwartfinale, halve finale en ten slotte de finale. In de finale rijden maximaal zes tot acht rijders. Een race duurt tussen de 30 en 40 seconden, waarbij tijdens de rit obstakels moeten worden genomen. Dit kunnen sprongen van meer dan 10 meter zijn.

6 Dirt Dit is een reeks van bulten waar over gesprongen kan worden. De bulten kunnen tafels of jumpen met een schans en een aanlanding zijn. Hier gaat het niet om snelheid maar om de trucs of de flow.

7 Op straat of "street“ Stunts uitvoeren door gebruik te maken van obstakels die je tegen komt op straat zoals randen van bankjes of te springen op trappen of andere obstakels. Deze stijl van BMX rijden is geïnspireerd door skateboarden. Bij street gebruik je de omgeving voor je tricks terwijl die er helemaal niet voor bedoeld is. Dit geeft het vrije gevoel wat BMX rijders bij street hebben.

8 Park Stunts uitvoeren op een skatepark door te "grinden" (de fiets balanceren op een buis of een rand van een obstakel) of te springen over een funbox en andere obstakels zoals schans, miniramps (soort halfpipe), banken en Quarter pipes. Deze soort BMX is geïnspireerd door skateboarden.

9 Flatland Bij dit onderdeel voert men ingewikkelde tricks uit op een verharde ondergrond. Bij deze tricks wordt dus alleen gebruikgemaakt van de fiets en niet van schansen of andere obstakels. De tricks die bij flatland uitgevoerd worden zijn combinaties van verschillende posities en rotaties van je fiets of stuur die elkaar opvolgen. Meestal alleen op het voor- of achterwiel rijdend. Je kan het zien als een soort van breakdance op een bmx fiets.

10 Vert Stunts uitvoeren in een halfpipe; hierbij lopen de uiteinden precies loodrecht met de grond, recht omhoog. Een miniramp is een halfpipe waarvan de uiteinden net niet recht omhoog lopen.

11 Hoe ziet een BMX er uit?

12 BMX-fietsen kenmerken zich door hun wielmaten: 20" voor de standaard BMX-klasse en 24” voor de fietscross. Het materiaal op sportniveau is technisch hoogstaand en niet te vergelijken met de gemiddelde kinderfiets waar BMX op staat

13 Welke bescherming heb je nodig?
Een Helm op je hoofd

14 Bescherming voor je knie,armen
en handen

15 FILMPJE

16 Vragen of opmerkingen?


Download ppt "Inleiding Waarom heb ik dit onderwerp gekozen? Wat is BMX?"

Verwante presentaties


Ads door Google