Daar is eindelijk de zon!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Niet Klikken, Er is muziek bij Oud mogen worden is een zegen Z e z e g g e n ….
Advertisements

Maandbrief Jins April Zondag 4 april Het is Pasen! We hebben het natuurlijk allemaal te druk met paaseitjes zoeken (en opeten natuurlijk) dus is.
En…geniet je een beetje van je reis?
Neus-, keelamandelen en trommelvliesbuisjes
tattoo tatto + + +veelgestelde vragen over tatoeages+ + +
Aan Mijn Rivier Music : Largo from Xerxes by Händel
ALBERTO PRESENTEERT POWERPOINT SHOW.
Les 10 Gevoelens in en uit balans •Leerjaar 1 Gezond leven en gezond blijven – Omgaan met genotsmiddelen.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
TEST JE MEDISCHE KENNIS
Geef de kinderen de wereld
digitale verkeerskrant van Rilland
Gedachten bij het ouder worden.
Ik voel me zo alleen !.
muzikale bewerking van
Hallo allemaal dit is de power point
De Baas
Indien je vóór mij zou sterven,
Do’s & dont’s van de “booth crew”
Hemellie landschap: Dit land is speciaal want het hangt in de lucht. Het doet je denken aan een wolk. In dit land kan je naar vele plaatsen gaan BV: een.
We vieren moederdag. 6 januari is het driekoningenfeest.Dan mogen wij ons verkleden en van huis tot huis gaan zingen.
Bij ons vrouwen gaat, samen met onze leeftijd, ook ons gewicht omhoog
Treinreis (tweede klasse) met wel 70 tweedeklassers.
Ik ben Bob..
Indien een hond uw baas zou zijn Dan zou je een aantal dingen zoals de volgende aanleren.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
De planten. 29 mei 2008 De dukdalf.  Wij zijn met de hele klas naar buiten gegaan. Toen kregen we een paar planten voor het groepje, want we hadden.
Ingreep met kapje.
Tijd is tijdloos.
Een dag uit het leven van Jugat
De dag uit het leven van Maria Elena
Interpreteren van data
„Papa, waarom hebben wij indianen allemaal van die lange namen, terwijl de cowboys altijd korte namen hebben zoalsBill, Tex of Brad?
Gezellig samen melk drinken en fruit eten, dan doen we nog een spelletje of luisteren naar een verhaal.
Welkom.
Praktisch Pelgrimeren
Het is hier TE GEK!.
Het circus.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Enkele mooie gedachten
Vrienden 9/04/2017 3:02.
Als een hond jouw baas zou zijn
Daar is DE ZON! Daar is de zon eindelijk weer! De grijze winter is voorbij, bomen en bloemen groeien en bloeien, lammetjes dartelen in de wei.
Daar is DE ZON! Daar is de zon eindelijk weer! De grijze winter is voorbij, bomen en bloemen groeien en bloeien, lammetjes dartelen in de wei.
Scroll naar beneden voor de vragen en antwoorden
GAST OP AARDE In ons gevecht Voor Mijn en Dijn Gepaard met Leed en Pijn.
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
TOOLBOX ZON.
* Wie ben ik? * Wat doe ik? Ik ben Jay Michilsen, Ik ben bijna 14 jaar. 25 Augustus ben ik 14! Wat doe ik? Ik game altijd. Ik speel meestal Black Ops 2.
ono počínatzahrátkošile (het inspeelshirt)
Van Max en Jim BIOMIMICRY. Biomimicry is als je een probleem hebt dat je dat dan oplost door de natuur. Het hoeft niet perse een probleem te zijn als.
Van: Michelle, Noa, Marcus, Lesley en Timo.  Inleiding  Water  Water halen  gezondheid  Ziekenhuis/dokters  tekeningen  Einde Mali Afrika.
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
De zomer komt eraan!. Hoog tijd om na te denken over wat je wil met je vakantie …
Tattooshop in Enschede. Een tattooshop vinden en het juiste ontwerp laten maken  hoe pak je dat het beste aan?  -stap 1: Waar op je lichaam wil je de.
Wenboekje Speelzaal Jan Huigen. Als je binnenkomt kun jij je jas ophangen aan de kapstok.
Hallo, ik ben Lina. Vandaag ga ik naar de speelzaal. Ga je met mij mee? Wenboekje Speelzaal Tierelier.
Zomervakantie Wolkjes De zomervakantie bij de Wolkjes, alsof je op vakantie bent!! We halen het strand en de zee naar binnen en verblijven op de camping!!
Je huid bedekt je hele lichaam
Loesmaye Ismay v.d Wiel. Kurtulus Kaplan. Merve Emik.
TOOLBOX ZON.
Nekker Gisteren ging ik naar de Nekker. Ik ging daar zwemmen en sprong in het water. We gingen ook eten in de Nekker en ik at frietjes, een gele tomaat,
Exodus 30: De Heer zei tegen Mozes: ‘Je moet een waterbak maken.
Als een hond jouw baas zou zijn
Bij een tsunami vindt een aardbeving plaats onder de grond, het grondgebied schuift over elkaar heen, en zo ontstaat er een tsunami. Sg de Rietlanden.
Voel je wel in je vel !.
Transcript van de presentatie:

Daar is eindelijk de zon!

Alles groeit en bloeit! Daar is eindelijk weer de zon! Kijk, ze lacht ons toe! De grijze winter is voorbij! Alles groeit en bloeit. De bomen worden groen, de krokusjes, narcissen en tulpen groeien. En zie de lammetjes staan al in de wei..

Onze batterijtjes kunnen terug opladen. Ah, heerlijk samen lekker genieten in de eerste lente zon. We worden er vrolijk van. Onze batterijtjes kunnen terug opladen.

Kom, allemaal naar buiten! Wandelen, spelen en stoeien! Ah, dat doet zo goed! En we slapen er beter van. Super dat mooie lenteweer! Kom, allemaal naar buiten! Wandelen, spelen en stoeien! Ah, dat doet zo goed! En we slapen er beter van.

Fietsen en sporten in het daglicht, dat is super gezond. Ons skelet wordt er sterk van! Fietsen en sporten in het daglicht, dat is super gezond. Ons skelet wordt er sterk van!

Een beetje zon is dus heel goed voor ons. Maar teveel of te felle zon is dan weer niet goed. We volgen de 4 tips! Een beetje zon is dus heel goed voor ons. Maar teveel of te felle zon is dan weer niet goed. Als we op vakantie gaan naar een heel warm land, of hier bij ons op een warme zomerdag, moeten we ons goed beschermen tegen de felle zon. We gaan nu eens kijken hoe we dat best doen. We volgen de 4 tips!

Onze huid kan snel helemaal rood worden. Dat doet erg pijn en het is ook niet gezond. De huid van kinderen is dun en heel gevoelig voor de felle zon. Onze huid kan dan snel helemaal rood worden, dat is niet fijn. Dat doet erg pijn en het is ook niet gezond.

Tussen 12 en 15 uur verbranden we snel! Tussen 11 en 15 uur schijnt de zon heel fel. Dan verbranden we snel. Tussen 11 en 15 uur mogen we niet in volle zon liggen, spelen, wandelen of sporten.

Tussen 12 en 15 uur blijven we altijd in de schaduw. Tip 1. Tussen 12 en 15 uur blijven we altijd in de schaduw. Tussen 11 en 15 uur blijven we altijd in de schaduw. We spelen in de schaduw onder een grote dikke boom of zonnetent.

Maar let op: zelfs onder een boom of parasol kan je ook nog een beetje verbranden.

Tip 2. ‘ s Middags dragen we altijd een droog T-shirt, een hoed of pet en een zonnebril. En dus - ‘ s middags als er veel zon is - dragen we altijd een droog T-shirt, een hoed of pet en een zonnebril. Ook in de schaduw of onder een parasol!

Samen op uitstap. Hoed of petje op, zonnebril en zonnecrème mee Samen op uitstap? Hoed of petje op, zonnebril en zonnecrème mee! Zelfs als er wat wolken zijn, nemen we die best mee! Samen met de klas of met de familie of met de scouts of chiro op uitstap? Ah, niet vergeten: hoed of petje op, zonnebril en zonnecrème mee! Zelfs als er wat wolken zijn, nemen we die best mee!

Tip 3. Vóór 12 en nà 15 uur héél goed insmeren met een zonneproduct minimum beschermingsfactor 30 (SPF 30). En waterbestendig. Vóór 11 en nà 15 uur mogen we wel in de zon spelen, zwemmen, wandelen, fietsen of sporten. Maar dan gaan we ons héél goed insmeren met een zonneproduct minimum factor 30. En waterbestendig: die kan tegen water.

Ook onze oortjes, handen en voeten mogen we niet vergeten. Ook onze oortjes, handen en voeten mogen we niet vergeten. Dat zijn plekjes waar we snel kunnen verbranden.

En ook onze rug en hals. En ook onze rug en hals laten we heel goed laten insmeren.

Veel en vaak insmeren! Zijn we gaan zwemmen of in het water gaan spelen? Hopla,hopla, opnieuw insmeren dan! Zijn we gaan zwemmen of in het water gaan spelen? Hopla,hopla, opnieuw insmeren dan!

Véél, véél water drinken! Tip 4. Véél, véél water drinken! En nog één ding! Op warme dagen en als je in de zon speelt, wandelt of sport moet je véél, véél water drinken. Ons lichaam heeft dan meer water nodig.

Zo nu weten we hoe wij veilig van de zon kunnen genieten!

Misschien kunnen we allemaal samen met de juf nog een mooie tekening maken! Wat we zeker moeten tekenen: T-shirt- hoedje of petje- zonnebril en veel, veel zonnecrème! En vergeet de schaduw niet tussen 11 en 15 uur!