KOOKDEMO Dimitri Declercq “14 april 2007”. INHOUD Inleiding Inleiding Recepten Recepten Aardappelen in citroen gekookt; Aardappelen in citroen gekookt;

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

Eten en drinken, voor, tijdens en zeker na een inspanning.
Indonesisch eten.
Presentatie Rugby-Academy 26 november 2012
Groei & Bloei Van harte welkom!.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Spaans 24-Kitchen.
INHOUD Wat Kh Soorten Kh Indeling Kh Vertering Kh Glycemische index
Feestelijk dessert.
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
Vol-au-vent met puree.
GE 2012 Martini-nascholing Groningen, 19 april 2012
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Evenredigheden.
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
Givaudan vegetarische kippensoep
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Vispannetje met kreeftensaus en kruidenbroodjes
Gehaktballetjes met krieken en rijst
Rijst met groentjes in een zoetzure saus
Quiche. Wat hebben we nodig? 8 sneden gekookte ham 1 pakje gerookte zalm 1 broccoli 1 prei Bakboter.
Paprikasoep met kruidenkaas
Broccolipuree met braadworst
Pasta met vis en courgette in een saffraansausje
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
VOEDING BIJ DIABETES Dimitri Declercq Diëtist - diabeteseducator.
Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
MAYONAISE EN DERIVANTEN INGREDIËNTEN: 1 L. 4 eigeel 1 L. Olijf olie Een beetje azijn of citroen, zout, mosterd en warm water. Voorverwerking: Bereid de.
Geluid aan ! Dit is de Vink “Fringilla coelebs”
4.5 Samenstelling van mengsels
Materie, energie en leven
Food or Fuel H3 Grondstoffen.
Gemaakt door Michelle & Lisette
Pasta carbonara.
De invloed van voeding op sportprestaties
Verse worstenbroodjes
De kleine dingen van oma's!
Wok met kip, groentjes en rijst. Wat hebben we nodig? 2 uien 3 teentjes look 500 g verse boontjes 2 paprika’s 1 broccoli 1 bakje champignons 2 courgetten.
Wraps met gehakt, verse groentjes en kruidendipsaus
Groentelasagna met hesp
Wortelpuree met vissticks
Spaghetti bolognese.
Balletjes in tomatensaus met puree
Gebonden soepen en puree soepen
John & Ramonda K3DA.
Durum met kebabvlees, verse groentjes en yoghurtdip
Macaroni met hesp en kaassaus
Pompoenrisotto.
Feestelijk dessert. Festijn voor zoetekauwen Wat serveer ik in een dessertenbuffet? Droog gebak Crème-au-beurretaart / kerststronk Slagroomtaart Petit-fours,
Koolhydraten
Smaak.
VOEDING EN DIABETES.
Pieken en dalen,… de rol van voeding Esther Pekel diëtist diabetesteam 1.
Sportvoeding. Verschillende sportvoeding Energiedrank: Aanvullen van koolhydraatgehalte Dorstlesser: Aanvullen van mineralen en vocht Hersteldrank: Aanvullen.
MAIZENKOEKJES TUTORIAL Chevaila Schenkers. Om te beginnen heb je nodig: 125 gr Blue Band bakboter 125 gr witte basterd suiker 1 ei 300 gr maïzena Vanille.
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
SAMENGESTELD DOOR PVB GOEDKOOP EENVOUDIG EN TOCH… LEKKER.
Pasen… met echt bakmanschap van je warme bakker!.
VOEDING EN DIABETES.
Surinaamse Gerechten.
Voeding bij ziekte van Crohn en Colitus Ulcerosa
De kleine dingen van oma's!
Thema 3 mijn school Week 3.
Hoe zit het met jou? Eet jij veel suikerrijke producten? Let je erop? Drink je veel frisdrank? Doe je vaak extra suiker op je eten of in je drinken?
De kleine dingen van oma's!
Wortelpuree met vissticks
2 Vertering & Voedselopname. 2 Vertering & Voedselopname.
Werkwoorden en woordenschat
Uit daging Eten wat de stamppot schaft.
Transcript van de presentatie:

KOOKDEMO Dimitri Declercq “14 april 2007”

INHOUD Inleiding Inleiding Recepten Recepten Aardappelen in citroen gekookt; Aardappelen in citroen gekookt; Maatjes met appel- en selderijsalade; Maatjes met appel- en selderijsalade; Salade van bosbes, perzik en citrusvruchten met volkorenyoghurt; Salade van bosbes, perzik en citrusvruchten met volkorenyoghurt; Zalmpakketje met dillesaus; Zalmpakketje met dillesaus; Peertje in chocoladesaus. Peertje in chocoladesaus.

Voeding bij diabetes diabetesdieet Diabetes koolhydraten insuline

Voedingsadvies => koolhydraten SuikersMonosacharidenDisacharidenPolyolen Glucose, galactose en fructose Sucrose, lactose en trehalose Sorbitol en mannitol OligosacharidenMalto-oligosachariden Andere oligosachariden Maltodextrines Raffinose, stachyose, fructo- oligosachariden PolysacharidenZetmeel Niet zetmeel polysachariden Amylose, amylopectine, gemodificeerd zetmeel Cellulose, hemicellulose, pectine en hydrocolloïden

Voedingsadvies => koolhydraten Enkele benamingen op een rijtje: Enkele benamingen op een rijtje: Bietsuiker = sacharose = sucrose; Bietsuiker = sacharose = sucrose; Vruchtensuiker = fructose; Vruchtensuiker = fructose; Druivensuiker = glucose = dextrose; Druivensuiker = glucose = dextrose; Andere verteerbare suikers: suikerstropen; Andere verteerbare suikers: suikerstropen; Niet verteerbare suikers (voedingsvezels): Polydextrose, oligofructose, raftilose, inuline, …. Niet verteerbare suikers (voedingsvezels): Polydextrose, oligofructose, raftilose, inuline, ….

RECEPTEN Aardappelen in citroen gekookt Ingrediënten: Ingrediënten: 600 gram aardappelen 600 gram aardappelen laurierblad laurierblad 750 ml ontvette bouillon 750 ml ontvette bouillon 50 ml citroensap 50 ml citroensap 2 teentjes knoflook 2 teentjes knoflook peterselie peterselie

RECEPTEN Werkwijze : Werkwijze : Schil de aardappelen en snijd ze in stukken die even groot zijn. Breng dit samen met het laurierblad, bouillon, citroensap en knoflook aan de kook onder gesloten deksel. Laat koken tot de aardappelen gaar zijn. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken die even groot zijn. Breng dit samen met het laurierblad, bouillon, citroensap en knoflook aan de kook onder gesloten deksel. Laat koken tot de aardappelen gaar zijn. Reinig ondertussen de peterselie en hak fijn. Garneer de aardappelen met de peterselie vóór het opdienen. Reinig ondertussen de peterselie en hak fijn. Garneer de aardappelen met de peterselie vóór het opdienen.

RECEPTEN Maatjes met appel- en seldersalade Ingrediënten:Vinaigrette: Ingrediënten:Vinaigrette: 200 gr maatjes1 kfl mosterd 200 gr maatjes1 kfl mosterd 150 g boontjes1 eetl wijnazijn 150 g boontjes1 eetl wijnazijn 2 tomaten2 eetl koolzaadolie 2 tomaten2 eetl koolzaadolie 50 g bleekselder2 eetl water 50 g bleekselder2 eetl water 50 g uipeper (evt.zout) 50 g uipeper (evt.zout) ½ granny smith ½ granny smith 12 roze peperbollen 12 roze peperbollen 12 peterselieblaadjes 12 peterselieblaadjes 10 g zachte margarine 10 g zachte margarine citroensap citroensap

RECEPTEN Werkwijze: Werkwijze: Reinig de boontjes, kook ze beetgaar en snijd ze in gelijke stukken. Snijd de tomaten in 4. Verwijder de pitjes en snijd elk partje in 3 reepjes. Reinig de boontjes, kook ze beetgaar en snijd ze in gelijke stukken. Snijd de tomaten in 4. Verwijder de pitjes en snijd elk partje in 3 reepjes. Verwijder de graten uit de maatjes en leg ze 10 minuten in de diepvries. Snijd de filets diagonaal in 3 minuten of meer gelijke stukken (ruitvormig). Verwijder de graten uit de maatjes en leg ze 10 minuten in de diepvries. Snijd de filets diagonaal in 3 minuten of meer gelijke stukken (ruitvormig). Snijd de bleekselder en de uien in fijne julienne. Verhit de margarine en laat bleekselder en uien 5 minuten stoven. Schil de appel en snijd in julienne. Voeg er een weinig citroensap aan toe. Snijd de bleekselder en de uien in fijne julienne. Verhit de margarine en laat bleekselder en uien 5 minuten stoven. Schil de appel en snijd in julienne. Voeg er een weinig citroensap aan toe. Meng appel, selder, uien, boontjes en peperbollen door elkaar. Maak de vinaigrette door de ingrediënten te mengen. Leg de groentesalade op een bergje en leg er de maatjes naast. Werk af met reepjes tomaat. Serveer met vinaigrette. Meng appel, selder, uien, boontjes en peperbollen door elkaar. Maak de vinaigrette door de ingrediënten te mengen. Leg de groentesalade op een bergje en leg er de maatjes naast. Werk af met reepjes tomaat. Serveer met vinaigrette.

RECEPTEN Salade van bosbes, perzik en citrusvruchten met volkorenyoghurt Ingrediënten: Ingrediënten: 200 g bosbessen 200 g bosbessen 2 sinaasappels, in partjes 2 sinaasappels, in partjes 2 grapefruits, in partjes 2 grapefruits, in partjes 2 perziken, gehalveerd, zonder pit en in plakjes 2 perziken, gehalveerd, zonder pit en in plakjes 50 g geroosterde graankorrels 50 g geroosterde graankorrels 300 g yoghurt 300 g yoghurt 2 tl ahornsiroop 2 tl ahornsiroop

RECEPTEN Werkwijze: Werkwijze: Verdeel het fruit over 4 schaaltjes. Meng de overige ingrediënten, schep het mengsel over het fruit en serveer. Verdeel het fruit over 4 schaaltjes. Meng de overige ingrediënten, schep het mengsel over het fruit en serveer.

RECEPTEN Zalmpakketje met dillesaus Ingrediënten: Ingrediënten: 4 sneetjes gerookte zalm 4 sneetjes gerookte zalm 75 g zalmfilet 75 g zalmfilet 75 g wijtingfilet 75 g wijtingfilet 100 ml visbouillon 100 ml visbouillon 40 g magere witte kaas 40 g magere witte kaas bieslook bieslook Dille Dille 125 ml light room of sojaroom 125 ml light room of sojaroom peper peper

RECEPTEN Werkwijze: Werkwijze: Kook de zalm- en wijtingfilets in een bodempje visbouillon gaar. Laat ze vervolgens afkoelen. Kook de zalm- en wijtingfilets in een bodempje visbouillon gaar. Laat ze vervolgens afkoelen. Snijd de gekookte filets fijn en meng er de witte kaas onder en wat gesnipperde dille. Gebruik een mokkatasje om de pakketjes te maken, zodat ze een gelijkmatige vorm krijgen: Snijd de gekookte filets fijn en meng er de witte kaas onder en wat gesnipperde dille. Gebruik een mokkatasje om de pakketjes te maken, zodat ze een gelijkmatige vorm krijgen: Leg eerst 2 sprietjes bieslook in het tasje. Leg hier een sneetje gerookte zalm op en vul dit op met het vismengsel. Vouw de overhangende delen gerookte zalm dicht en maak voorzichtig knoopjes in de bieslook. Leg eerst 2 sprietjes bieslook in het tasje. Leg hier een sneetje gerookte zalm op en vul dit op met het vismengsel. Vouw de overhangende delen gerookte zalm dicht en maak voorzichtig knoopjes in de bieslook. Stort het pakketje in het midden van een bord. Maak nu de saus. Snijd dille fijn en meng die onder de room. Voeg peper toe naar smaak. Stort het pakketje in het midden van een bord. Maak nu de saus. Snijd dille fijn en meng die onder de room. Voeg peper toe naar smaak. Giet de saus rond de zalmpakketjes zodat een spiegel saus bekomen wordt op elk bord. Garneer nog met wat dilletakjes. Giet de saus rond de zalmpakketjes zodat een spiegel saus bekomen wordt op elk bord. Garneer nog met wat dilletakjes.

RECEPTEN Peertje in chocoladesaus Ingrediënten: Ingrediënten: 4 kleine peren 4 kleine peren 400 ml water 400 ml water ½ citroen ½ citroen 8 gr amandelschilfers 8 gr amandelschilfers 250 gr sojadessert fondant 250 gr sojadessert fondant 4 muntblaadjes 4 muntblaadjes

RECEPTEN Werkwijze : Werkwijze : Schil de peertjes, laat het steeltje eraan en snijd onderaan vlak af, zodat de peertjes gemakkelijk kunnen staan. Schil de peertjes, laat het steeltje eraan en snijd onderaan vlak af, zodat de peertjes gemakkelijk kunnen staan. Pocheer de peren gaar in kokend water waaraan citroensap werd toegevoegd. Laat de peren in het kookvocht afkoelen. Pocheer de peren gaar in kokend water waaraan citroensap werd toegevoegd. Laat de peren in het kookvocht afkoelen. Rooster de amandelschilfers. Rooster de amandelschilfers. Snijd de peren eventueel in partjes, leg ze op een schaaltje en dresseer de peren met de sojadessert. Werk af met munt en amandelschilfers. Snijd de peren eventueel in partjes, leg ze op een schaaltje en dresseer de peren met de sojadessert. Werk af met munt en amandelschilfers.