Brainport 2020 Gamaakt door: Quincy wezenberg Danique sabel Joris koolen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom bij de Dosh-klas
Advertisements

Terry Knibbe Wouter van Bakel Jasper ten Bloemendal
Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
START DIA.
Warme Truiendag quiz 2013.
Voorbeelden van innoverende toekomstige techniek bij C-Leren?
Wat is er met mijn mama? Informatie over de ziekte ALS bedoeld voor kinderen op de basisschool. (Met nadruk bedoeld om samen met uw kind door te nemen)
Intuïtie Elk mens maakt gebruik van de intuïtieve communicatie. Zonder dat de meeste mensen dat zich bewust zijn. Je toetst de sfeer als je ergens binnen.
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Wie is DVN Oost-Nederland & Diabetes op school
Werkelijk en schijnbaar vermogen
GELD!!! Je kunt er een huis mee kopen, maar geen thuis.
Jonas Pauwels 1 BaSwC.  Carpooling  Wat is Carpooling?  Hoe werkt het?  Carpooling is te regelen naar eigen wensen .Cambio-autodelen  Wat is cambio-autodelen.
Hulp in de aanpak bij CyberPesten.
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
High Tech Sysems & Materials Door Olaf Slomp, Stijn Werner en Jasper van Dijk.
3.1 Energie omzetten..
INSTRUCTIE 1: Verzamel zoveel mogelijk verschillende soorten gekleurd papier en pakpapier. Vergeet geen zwart en wit papier. Zorg dat ieder van jullie.
Presentatie nieuwe media
Gemaakt door Noah en Siddhart
Moppen over jantje! Jantje is op school. De meester: "Wie zichzelf dom vindt gaat staan". Iedereen blijft zitten. Opeens gaat Jantje staan. De meester:
Het Potlood.
Digitale signalen.
Elektrisch op vakantie! Gemaakt door: Jannes sabrina Hanane anne.
met mensen die niet horen je kunt het achterwege laten
Functionaliteit en decoratie Interactieve les 17 juni 2009 Gemeente Museum Den Haag Leo van Rutten – rk basisschool De Fontein.
Bij het ROW-systeem wordt gebruik gemaakt van elektrolyse van water. Wat is elektrolyse en wat heeft het voor nut? Elektrolyse =de ontleding van scheikundige.
Interpreteren van data
Techniek toernooi Het energieke lampje.
Plan van aanpak Duurzaam denken en doen op De Kleine Aarde Tom Bade.
Duurzame energie.
heheh Je kunt er een huis mee kopen, maar geen thuis.
Stage: Basisschool de Klingerberg
“de liefde van God”.
Titel wereld moet weg. 1 havo/vwo 1 Bevolking § 2-4.
Social media.
INHOUD 1. Ons idee 1.1 Waar kan het worden toegepast? 1.2 Hoe werkt het? 1.3 Welke materialen worden er gebruikt? 2.Berekeningen 2.1 Hoeveel kost het?
Welkom ik maak me sterk.
MIJN WEBSHOP YANAH PRUYM, MEB D. HOME PAGINA
De juiste oplossing voor een schoon milieu.  Energie opwekken uit  Zonlicht  Waterkracht  Wind  Biomassa.
Kan een werelddeel krimpen?
Plastic.
In de loop van miljoenen jaren zijn ze ontstaan door vervorming van planten- en dierenresten. Voorbeelden:aardolie, aardgas, steenkool en bruinkool. Ook.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Talentontwikkeling “Zoek en vind het talent van ieder kind”
Art-Kadia Door: Boy, Sebastiaan, Benjamin en Thomas.
Inleiding De voordelen De mechaniek Het design Vormgeving juiste keus!
Cliënt en mediawijsheid Les 8 en 9, Domotica. domotica  Domotica wordt steeds meer toegepast in de zorg, en gebruikt om mensen langer thuis te laten.
Het houten huis. Door: Emma Flinsenberg Ilse Strijbosch Julie Leeuwis Annemieke Thijsene Michelle Pelzer.
Wij hebben een infographic gemaakt om de mensen bewust te maken van hoeveel Co2 uitstoot er in hun eten zit. Deze kunnen we bijv. flyeren. Wij hebben.
Duurzame energie. Wat is energie? Je hebt energie nodig om te kunnen bewegen of te denken Wij halen energie uit ons eten en drinken Om licht, geluid of.
De mens en zijn milieu ZW4 Hoofdstuk 4. §1 De mens en het milieu Milieu: de omgeving waarin een organisme leeft Mens en milieu: de mens en zijn omgeving.
ARTCADIA DOOR MART ALBLAS EN HUGO KOSTER A2C. HET ONDERWERP Wij hebben gekozen voor het onderwerp mobiliteit, omdat we het autoprobleem zeer belangrijk.
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Je huid bedekt je hele lichaam
Gemaakt door: Nienke, Frederieke, Esmé, Joa, Lucas, Mees, Silas, Yvet
Ons idee heet The Green Car, dit is de auto van de toekomst die voor zijn eigen energie zorgt. In deze auto zijn dingen verwerkt die al een keer zijn bedacht,
Informatiebijeenkomst ouders
Ons duurzaam huis in 2050! Gemaakt door: Gijs en Nathalie
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Sociale Energietransitie.
Informatiebijeenkomst ouders
Blok 1 Wonen in een stad Deelvraag:
Voel je wel in je vel !.
<naam bedrijf> & <naam school>
Hoofdstuk 2 Natuur en milieu
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Transcript van de presentatie:

Brainport 2020 Gamaakt door: Quincy wezenberg Danique sabel Joris koolen

Onze visie op brainport in 2020 met betrekking op:  Huizen  Auto’s  School  Bedrijven  Gezondheid

Huizen  Alles in huis staat in verbinding met elkaar.  Je kunt alles op afstand bedienen en in je afstands- bediening zit een scherm waarop je altijd kunt zien wat er in je huis gebeurd.  Er bestaan energieneutrale huizen

Energieneutraal huis  Dit huis heeft geen energie nodig van een leverancier maar zorgt helemaal zelf voor alle energie die het nodig heeft.  Dat is mogelijk door het huis van de volgende dingen te voorzien: –Zonnepanelen –Water opvang systeem –Aardwarmte –Etc.

Auto’s  Elektrische auto’s die net zo sterk of nog sterker zijn als de benzine en diesel auto’s nu.  Auto’s die met elkaar en met bijv. restaurants communiceren.  Voor oudere mensen auto’s die helemaal uit zichzelf rijden op bepaalde trajecten.

De elektrische auto  In 2020 rijden er alleen nog maar elektrische auto’s rond. Er is dus geen uitstoot meer van CO 2 en andere milieuvervuilende stoffen en de fossiele brandstoffen kunnen ergens anders voor worden gebruikt.  Deze auto’s zijn net zo sterk als de benzine en diesel auto’s nu.

Moderne auto’s  Nog een voorbeeld van de techniek die in 2020 hopelijk beschikbaar zal zijn is de moderne auto.  Deze auto heeft dan bijvoorbeeld het connected- car systeem, dat houdt in dat de auto met andere auto’s kan praten en dat de auto al afremt als hij weet dat er om de hoek een auto stil staat.  En in deze auto zal heel veel informatie verwerkt zijn zoals: als er over 10 kilometer een restaurant is kun je op je voorruit de menukaart en openingstijden zien.

School  In 2020 hebben we geen (les) boeken meer, we hebben alleen een digitaal boek waar alle boeken op staan.  Door middel van skype en dat digitale boek maakt de docent contact met ons en geeft hij ons les. Je kunt dus gewoon thuis les krijgen.

Bedrijven  In ieder werelddeel zitten speciaal gespecialiseerde bedrijven van een bepaalde groep. Zo worden auto’s in Azië gemaakt en kleren bijv. in Europa.  Alle bedrijven over de hele wereld staan in contact met elkaar via social networks.

Gezondheid  Alle mensen dragen armbanden waarmee alles in je lichaam gemeten kan worden, van vitamines in je bloed tot je spiermassa, alles kan gemeten worden. Deze armbanden staan dan in verbinding met: –Het ziekenhuis –Een digitaal boodschappenlijstje –De sportschool