Www.arbomobiel.nl DieselMotorEmissie (DME): een sluipend gevaar…

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Toolbox Gevaarlijke stoffen
Advertisements

Toolbox Kwartsstof.
Praktisch verkeersexamen
De Bank Presenteerd: Nieuw in Nederland. De „DRIVE THRU“ pin automaat. Nu pinnen zonder Uw auto te verlaten. Om alle voordelen van dit nieuwe pinnen uit.
Dé Bank Presenteerd: Nieuw in Nederland. De „DRIVE THROUGH“ pin automaat. Nu pinnen zonder Uw auto te verlaten. Om alle voordelen van dit nieuwe pinnen.
Fietsproef Berlaar (2012) Start van de proef..
Kan een persoon zonder armen
Arbonieuws voor uw bedrijf * Arbocatalogus op internet • Digitale RIE is geactualiseerd en aangepast aan nieuwe wet- en regelgeving. De RIE sluit goed.
De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.
Toekomst Huishoudelijk proces: De was
Bedreigingen en Beveiliging van uw computer Presentatie Clubmiddag 18 januari 2011 door Fred Houthuijs Amstelland Senioren ComputerClub.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
Opleiding: Logistiek en technische vervoerskunde, Hogeschool van Amsterdam Stagebegeleiding: Margaret van Valkengoed, PICA.
Herstellen & Versterken van Gezond Functioneren
DieselMotorEmissie (DME):
Handleiding Cency.nl Versie april De openingspagina toont foto’s van mogelijke voornemens.
De kleurles Marlies Schaerlaeckens en Lia Wouters
Leren = Concentreren I II III.
Welkom Asbest: regel het goed
De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.
De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.
De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.
Vrijwilligersbeleid Samen werken aan de toekomst November 2005.
Public design – Concept 2 Pascal Burggraaf Pim Donkerlo Joris van Laernhoven Wakker worden!
Machineveiligheid.
Improving Mental Health by Sharing Knowledge {naam uitvoerder} Kunnen ouders iets doen aan het alcoholgebruik van hun kinderen?
Informatie-avond kantinepersoneel
Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie?
Beperken van fysieke belasting bij het hanteren van lasten
De Bank presenteert: BANK Nieuw in Nederland:
Copyright © 2005 Borealis A/S Tips Voor Veilig Fietsen.
Zorg voor een gezonde woning
TOOLBOXMEETING WERKEN MET KWARTSSTOF.
Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)
Ladders Sport voor sport. Ladders Sport voor sport.
WERKEN MET GEVAARLIJKE STOFFEN
TOOLBOXMEETING WERKEN LANGS DE OPENBARE WEG
Wat kunt u eraan doen? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Klimaatverandering.
Toolbox brandwonden.
Als je de rest van je leven GRATIS WILT BELLEN.
Installaties.
Handleiding LoGiApp tbv Riwo Transport
Online filmpjes maken. (
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
Afscheid.
1. EVEN VOORSTELLEN… LEERDOELEN Je weet wat een bank is en doet. Je kent de (financiële) gevolgen van rood staan, kopen op afbetaling en een lening afsluiten.
1 Mijn Geldzaken. EVEN VOORSTELLEN… Weet jij hoeveel geld je op dit moment hebt op je rekening?
De grote verkeersquiz Hoeveel ken jij over de verkeersborden?
Verantwoord gebruik van diergeneesmiddelen
1 DE LEERJAAR VERSIE 1 Woordpakket 6 Kijk goed en schrijf het woord. www. Sclera.be.
Woordjes leren.
Gasunie is een van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa. Veiligheid heeft binnen Gasunie de hoogste prioriteit; het vormt de basis van onze.
Veilig werken met de Grief Wat zijn de gevaarlijke en wat zijn de veilige zones.
Schoner werken bij brand - een landelijke uitleg, een landelijke film.
1 Mijn Geldzaken. EVEN VOORSTELLEN… Na vandaag… Weet je wat een bank is en doet. Weet je waarom inzicht in je bankzaken belangrijk is Ken je de (financiële)
Naam: 1 Vul je naam in Druk op de startknop om te beginnen Beantwoord de vragen door de juiste digitale tijd te kiezen Kijk aan het eind hoeveel je goed.
Hoofdstuk 2: Organiseren van het werk Werken in een arbeidsorganisatie.
Het maken van een toets. Inleiding Voordat je aan de toets gaat beginnen doe je er verstandig aan om aan de volgende tips te denken: 1.Goed lezen Goed.
Tbm Fijnstof TBM – FIJNSTOF.
Reinigen en ontsmetten
toolbox ELKE VEZEL TELT!
Luchtinlaatsysteem In de motor wordt een mengsel van diesel en lucht verbrand. Verhouding Diesel - lucht 1 : 16 Dus aanzuigen van voldoende.
Huisvesting en Hygiëne
Veilig en verantwoord werken
Schouwen van de openbare ruimte
Eigen Initiatief Model
Veilig en verantwoord werken
Toolbox Diesel Motor Emissie (DME)
Laat de vragen eerst even aan de docent zien!!
volgende bladzijde terug
Transcript van de presentatie:

DieselMotorEmissie (DME): een sluipend gevaar…

Strategie actie DieselMotorEmissie (DME of dieselrook) is een sluipend gevaar. De kleine roetdeeltjes zijn kankerverwekkend en je hebt niet meteen in de gaten dat ze zo schadelijk zijn. DME wordt niet voor niets met asbest vergeleken! Het is voor ieders gezondheid belangrijk om DME bij de bron aan te pakken!

Strategie actie Autoboulevards Met name in de winter, als de deuren van de werkplaats vaak dicht zitten, is het belangrijk om het probleem DME goed aan te pakken.

Strategie actie Autoboulevards Tips om DME terug te dringen (1) Rijd het voertuig bij voorkeur direct in de werkplaats als de motor nog op temperatuur is en rijd stapvoets. Beperk het draaien van de motor binnen zoveel mogelijk. Benut hulpmiddelen om personenwagens in de showroom te verplaatsen zonder te hoeven starten

Strategie actie Autoboulevards Tips om DME terug te dringen (2) Plaats bij voertuigen zonder roetfilter een opsteekfilter voordat je het de werkplaats in- en uitrijd Gebruik in de werkplaats altijd de afzuigslang en zorg daarbij dat deze goed past. Voorkom opdwarrelen van roetdeeltjes door de werkvloer nat te reinigen of te stofzuigen in plaats van te vegen of met perslucht onderdelen schoon te maken.

Strategie actie Autoboulevards Tips om DME terug te dringen? (3) Controleer regelmatig of de afzuigslang geen scheurtjes heeft. Minimaliseer de rijafstanden naar de werkplekken. Attendeer de eigenaar van het voertuig op het belang van tijdig motoronderhoud. Voer motortesten zoveel mogelijk uit in een aparte ruimte.

Tot slot!actie Autoboulevards Gebruik de tipkaart! Klik hier voor een kort filmpje over DME in het autobedrijf of bij de truckdealer.DME in het autobedrijf bij de truckdealer. Kijk op voor meer tips en adviezen over veilig en gezond werken.