Woorden en tijd.....

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Gesprekjes….
Kikker in de kou geschreven door Max Velthuijs
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
De regen Celine Dion ‘Prayer’.
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
Wat mannen echt aan het huilen maakt:
Hondenhumor Kattengein Film is voorzien van geluid.
Opkomen voor jezelf.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Louis.
Beelden storm.
De Slippertjes.
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
De beloning van de dwerg
De Schepping. En toen zei God: Adam, Ga naar de vallei...
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
De mayonaisepot en de koffie
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Blijf bij mij Jolink.
Ik droomde dat ik een interview had met God.
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Het ziekenhuisvenster.
Het ziekenhuisvenster
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen? Omdat hij anders op zijn werk niets meer te doen heeft.
Push for life!. Een man was ‘s nachts aan het slapen toen zijn kamer plots verlicht werd en God hem verscheen. De Heer zei hem dat hij een opdracht had.
Een man wandelde op het strand
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen?
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
muizemuis was zo alleen dat hij op weg ging om ‘n vriendje te zoeken.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Interpreteren van data
“Geef en je zal gegeven worden.”
een sinterklaasliedje
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Mijn verjaardag..
Nieuwsgierig als Geoffrey is vraagt hij aan zijn vader: “Papa, wat doen die mevrouwen daar?”
Een liefdesgeschiedenis
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
K O E K J E S.
Peuter en kleuter kerstviering 2008
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
De werkloze… biedt zich aan bij Microsoft om toiletten te poetsen… Bihal Hij krijgt een onderhoud met de personeelschef.
Marloes Waterschoot Klas 3D
De profeet Pablo Gargallo ( ).
Een jongeman komt in de apotheek en vraagt de apotheker :
Dit verhaal begint heel lang geleden, als een vader zijn 5-jarige dochter straft, toen ze een heel kostbaarstuk verloren had. Toen hadden ze nog maar.
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
DE SPIEGEL.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Help!!!Er zit een monster onder mijn bed!!!
Door gebruik te maken van alle nieuwe technologieën met betrekking tot de vruchtbaarheid lukte het een 75 -jarige vrouw een baby te baren.
Kies je personages en sleep ze op de prent.
Prentenboek. Gijs de Super Eekhoorn. Gemaakt door Sanne, Dagmar, Rouchelle en Dian.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Bella is wanhopig op zoek naar mij. Hierdoor gaat ze gevaarlijke dingen doen, hou jij haar tegen?
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
DE SPIEGEL Een liefdesgeschiedenis Vertaald uit het Spaans – Freddy Storm 11/2009.
Woorden en tijd.....
Transcript van de presentatie:

woorden en tijd....

Een man komt laat thuis van zijn werk, moe en geirriteerd en ziet daar zijn 5 jarige zoontje, die op hem staat te wachten bij de deur…..

“Papa, mag ik je iets vragen? “Natuurlijk, wat is er jongen? ” vraagt de vader.

“Papa, hoeveel verdien je per uur?” “Dat zijn jouw zaken niet, waarom vraag je zulke dingen?”vroeg de vader heel erg boos.. “Ik wil het heel graag weten, papa wil je het me altublieft vertellen, hoeveel verdien je per uur?” Smeekte de kleine jongen..

“Als je het zo nodig wilt weten, ik verdien 20 euro per uur” “Oh,” Zei de kleine jongen verlegen met zijn hoofdje naar beneden gebogen, hij keek op en zei……. “papa, mag ik aub 10 euro lenen?”

De vader was verbaasd, “Is de enigste reden waarom je geld vraagt, zodat je iets onbenulligs kunt kopen of een stuk dom speelgoed, je maakt jezelf belachelijk, ga naar je kamer en je bed in, en denk na waarom je zo hebzuchtig bent.” “Ik werk hard, en maak veel uren iedere dag en heb geen tijd voor dit soort onbenullige kinderachtige gedoe.”

De kleine jongen ging stil naar boven naar zijn kamer en sloot zachtje en verdrietig zijn slaapkamer deur. De vader zat beneden en staarde voor zich uit en dacht boos na over de domme vraag van zijn zoontje.

Hoe haalde hij het in zijn hoofd om zulke vragen te stellen, en dat alleen maar om geld te krijgen, voor iets onbenulligs? Na ongeveer een uur, werd de man weer wat rustiger en begon zich af te vragen of hij niet te hard voor zijn zoontje was geweest. Misschien was er toch iets wat zijn zoontje dringend nodig had om van die 10 eruo te kopen, anders zou hij wel meer geld vragen dacht de man.

De man ging naar de kamer van zijn kleine zoon en opende de deur. “Slaap je, zoon?” vroeg hij.. “Nee papa, ik ben wakker” zei het zoontje. “Ik heb na zitten denken, en misschien ben ik te hard voor je geweest en was ik niet eerlijk,”zei de vader.

Toen, tilde de jongen zijn kussen op, en haalde er geld onderuit…. “Het was een lange dag en ik liet me gaan, dit is niet eerlijk tegenover jouw. Hier heb je die 10 euro waar je om vroeg. De kleine jongen ging rechtop zitten, en gaf zijn vader een grote brede glimlach.. “Dank je lieve papa”! schreeuwde de kleine jongen van blijdschap. Toen, tilde de jongen zijn kussen op, en haalde er geld onderuit….

De vader zei, je had al geld, en begon opnieuw boos te worden. Waarop de kleine jongen zijn geld begon te tellen, en op keek naar zijn vader. “Waarom, wil je nog meer geld tewijl je al geld had, heb je dan nooit genoeg?” zei de vader geirriteerd.

“Omdat ik echt niet genoeg had, maar nu wel,” legde de kleine jongen uit aan zijn vader.. “Papa, nu heb ik 20 euro, kan ik nu een uur van jouw tijd kopen? Alsjeblieft kom morgen een uur eerder thuis, ik zou zo graag samen met je willen eten.”

Deel dit verhaal met iemand die je graag mag… Deel dit verhaal met iemand die je graag mag…..of nog beter, deel 20 euro aan woorden of tijd met iemand waar je van houd….

Het leven is te kort, om altijd maar hard te werken. We mogen de tijd niet voorbij laten glippen door onze vingers, zonder dat we tijd aan andere hebben gegeven die ons dierbaar zijn.

Please Share with your friends Click here to repeat show