Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Dag 4. Dag 4 “We zijn er bijna… we zijn er bijna, nog maar 1 nachtje onderweg”. Dag 4 van het dagboek Hallootjes allemaal, “We zijn er bijna… we zijn.
Dag 9. Dag 9 Dag 9 van het dagboek Hallootjes allemaal, Joepie… nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan komen wij bij jullie op bezoek.
Kerstviering kleuterbouw
Verrassing!!.
Dag 10. Dag 10 Dag 10 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Daar ben ik weer. Oh jongens en meisjes…het is toch niet te geloven. Wederom gaat er van.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Het leven zoals het is... Docu over het lief en leed in de kleuterschool...
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Sinterklaas 2006/2007 Annie M.G. Schmidt school. Kinderen van de Petteflet “Kinder Opvang Esrein” hebben ook Sinterklaasfeest.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Welkom op de pagina van groep 1-2C
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Sinterklaas is verdwenen nergens te vinden nergens te zien Nam hij de benen, is hij hem geknepen, weggewaaid misschien?
Ze mompelde wat, ving de nachtegaal en droeg die in haar hand weg.
Dag 11 Dag 11 van het dagboek Hoi jongens en meisjes, Wat was het gezellig zondag!!! Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. Ik vond het wel heel.
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
Over enkele seconden kom je in een wereld vol magie...
Hoera, Sinterklaas is weer in het land ! Zaterdag kwam hij aan in Almere Het was een feest !
‘voor de kinderen’.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Joringel ging weg en kwam uiteindelijk in een vreemd dorp.
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
De zon stond nog maar half boven de berg en voor de helft was ze al onder.
Toen hoorde hij ze fluiten.. Die dieren slachtte, kookte en braadde ze dan.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
't was 't tiende of 't vijftiende huis in 'n rij..
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Er waren vele honderden nachtegalen, hoe moest hij nou Jorinde terugvinden?
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
De stake out … “ons kamp” En het gebruikelijke tentje werd weer opgezet.
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
Op een Zaterdag middag gingen we even uitwaaien Muziek – Clarinet Concerto van Mozart.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Ik ben Peter en dit is mijn verhaal…
Jezus roept de leerlingen
Ontbijtservice voor Sarah
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
door groep 1-2 a basisschool De Bukehof
Een mooi verhaal voor ons als mens, van verdraagzaamheid…
Toen hij dichtbij het kasteel gekomen was, verstijfde hij niet, maar hij liep door tot aan de deur.
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Joringel werd heel blij, raakte de deur aan met de bloem en de deur sprong open.
Help!!!Er zit een monster onder mijn bed!!!
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.

De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Kerst 2015 Groep 2b. De herders zijn met hun schapen in het veld.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Transcript van de presentatie:

Dag 2

Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal te vertellen heb? Nou dan zal ik maar snel beginnen. Zoals jullie al weten had Hoofdpiet enkele maanden geleden een verrassing voor Sinterklaas bedacht. Toen Sinterklaas ‘s ochtends aan boord kwam… wist hij niet wat hij zag. Gespannen keek Sinterklaas in het rond. “Pieten… mag ik nu eindelijk weten waarom wij weg gaan uit Spanje?”, vroeg Sinterklaas.

“Nou Sinterklaas, wij zullen U niet langer meer in spanning laten, zei Hoofdpiet. Wij hebben een verrassing voor U bedacht. Omdat U altijd zoveel voor ons en alle lieve kindertjes over hebt… willen wij U eens in het zonnetje zetten. En Uw grootste wens uit laten komen”. “Mijn grootste wens, zei Sinterklaas, maar dat kan toch helemaal niet! Wij hebben het nog ontzettend druk de komende maanden… we kunnen de kinderen toch niet teleurstellen!!” “Maakt U zich maar geen zorgen Sinterklaas. We hebben alles geregeld en onder controle. Gaat U maar genieten van onze super verrassing”, zei Hoofdpiet.

En daar gingen we dan. Op weg voor een reis rond de wereld En daar gingen we dan. Op weg voor een reis rond de wereld. Het was wel even wennen aan boord hoor! Normaal is het altijd slecht en koud weer aan boord, als we naar Nederland komen. Maar nu scheen volop de zon. En het was warm!! Zo warm dat we zelfs aan boord met een zwembroek rondliepen. Zien jullie het al voor jullie?? Allemaal Pieten in zwembroek. Maar de mijne is de coolste hoor!! Kijk maar. Blits hè… zo’n streepjesbroek. Hij staat geweldig bij mijn donkere huid. Vinden jullie dat ook?

Het was een dolle en gezellige boel aan boord Het was een dolle en gezellige boel aan boord. Iedereen genoot van de lange reis over zee. We vulden onze tijd met spelletjes, heerlijk zonnen aan dek of gezellig liedjes zingen met elkaar. Oh… en we hebben ook echte dolfijnen gezien! Ik heb er een foto van gemaakt. Kijk maar eens. Wat zijn het toch mooie dieren. Sinterklaas genoot er enorm van. De dolfijnen sprongen hoog op uit het water en spetterde zelfs Sinterklaas zijn mantel nat.

“ Zeg Hoofdpiet, vertel mij nu eens waar wij naar toe gaan”, zei Sinterklaas. “ “Nou Sinterklaas, wij gaan eindelijk een wereldreis maken. Wij gaan kennismaken met alle kinderen over de hele wereld. En dan gaan we overal een gezellig feestje vieren. En wat denkt U ervan?” “Tjonge… jonge… Piet, meen je dat? Gaan we echt overal naar toe? Hier heb ik nu al zo lang van gedroomd. Geweldig!!! En weet je zeker dat alles dan op tijd in orde komt voor de lieve kinderen in Nederland? En zijn we zeker op tijd in Dordrecht? Want daar hebben we voor dit jaar afgesproken om aan te komen met de Pakjesboot. En waar gaan we dan als eerste naar toe?”, ratelde Sinterklaas aan een stuk door.

“Nou Sinterklaas”, zei Hoofdpiet, “ik zal U een paar aanwijzingen geven. Ze praten er geen Nederlands, er staat een héél hoog beeld met één arm in de lucht en het is een heel groot land. Weet U het al? Of zal ik U de wereldkaart laten kijken?”, zei hij. “Nou Piet, kom maar op met je kaart… maar ik denk wel dat ik het weet. We gaan naar… AMERIKA!!!

Oh jongens en meisjes… naar Amerika. Ik vond het spannend Oh jongens en meisjes… naar Amerika. Ik vond het spannend!! We moesten héél veel nachtjes varen over de oceaan. Ineens zagen we in de verte een boot varen. We waren heel benieuwd wie er aan boord zouden zijn. Dat is raar. Zit je midden op de oceaan kom je een andere boot tegen. Toen we dichterbij kwamen hoorden we muziek en gezang. Als jullie nu onderaan in de balk op het toetertje klikken… dan kunnen jullie horen wat ze zongen.

En… weten jullie al wie wij onderweg zijn tegengekomen En… weten jullie al wie wij onderweg zijn tegengekomen? Ook op weg naar een nieuw avontuur? Jaaa… ik denk dat jullie het wel weten. Ik heb een foto van hen gemaakt. Kijk maar. Na een praatje met elkaar zijn we allemaal weer verder gegaan met onze reis. Op naar Amerika. Kijken jullie morgen weer om te lezen wat we daar gezien en gedaan hebben? Tot dan!!!