Waar kunnen wij uit kiezen?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
KINDERUITSPRAKEN enter.
Advertisements

Opdrachten in de klas bij het boek: Gonzend gevaar van Tanja de Jonge
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Wat mannen echt aan het huilen maakt:
Louis.
Lesbrief 2 Schrijf wat je ziet..
We zijn toch allemaal gelijk…
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
Hoezó ... vrouwen zijn slimmer dan mannen !??
Seksualiteit: gave van God
Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?!
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
We horen altijd “de regels" van de vrouwelijke kant. Nu horen we de regels van de mannelijke kant. En alles is regel nummer 1.
Hij wacht alleen nog maar
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Een verhaal om te onthouden
Door: Koen, laura, Biek en Jesper Uit groep 6!!!!
Met TWEE handen !!!.
Bier beter als een vrouw?
Wat maakt het leven zinvol?
De onsterfelijke Alexander de Grote
Godsdienst 1 1.
Het leven van Jezus. Hier leefde Jezus.
Het lied van het nieuwe begin
Trailer 1: Asterix en de Olympische Spelen
MAX de gelukkigste hond van de wereld
De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.
Opa Door Danny, Maarten, Chloë en Elke Les 3.
Les 11 Wacht even, straks... Bewerkt door Annelyn, Astrid en Inez
Het Familiediner.
Welkom op
Lot project-opdracht 2 Vragen van opdracht 2 en de antwoorden De 3 meiden van groep brenda.
Vier broers verlieten het ouderlijk huis om te gaan studeren.. Alle vier werden succesvolle, welgestelde dokters en advocaten..
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
HEBT U DE TIJD?. INOEFENEN VAN DE LEERSTOF Los steeds de vragen op om naar de volgende vraag te gaan. Klik op de pijltjes om verder of terug te gaan.
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Sint-Maarten.
Opdrachten in de klas bij het boek: Gonzend gevaar van Tanja de Jonge
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Als de haan niet kraait voor het avondrood dan gaat het regenen of de haan is dood ZAND EN STEEN.
V r o l i j k K e r s t m i s Voor iedereen !.
Blok 2.
Het begint zoals een sprookje, maar het is er geen .....
Welkom…...
Op straat Powerpoint: Willy.
De handicap.
Lang geleden, in een grote kille stad ergens op de wereld, lag tussen het afval een klein, bruin stoffen beertje... Weggegooid, omdat het niet meer nodig.
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Ervaringen van kinderen in woorden vangen
DE EETCLUB Saskia Noort (2004) Robert Jan Westdijk (2010)
Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het NFF geweest?
Lesbrief Kidsbios. Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens.
Lesbrief Jongerenprogramma
Lesbrief Jongerenprogramma
Als/dan.
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: J. Tijssen Schriftlezing: Mattheus 6: 5-13.
Oorlogswinter Jan Terlouw
2 DE LEERJAAR VERSIE 1 Woordpakket 16 Kijk goed en schrijf het woord. www. Sclera.be.
Te gek voor woorden. Verwijswoorden FilipEmanuelle  hij  zijn  hem  de man  de arme man  haar echtgenoot  de gewonde man  de pechvogel  zij.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
Kies een partner in de Heer - 1 Kor.7:39b. Een partner krijg je, een partner kies je (O.T.) Wat de HEER toen zei, heeft betekenis voor nu (1 Kor.6) Houd.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
Aan welke kant sta jij? ’t-Is niet moeilijk te geloven
Muziekgeschiedenis 21 e eeuw Stijlen Een muziekstuk.
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
De passievrucht De roman versus de film.
Waarden = hoe gaan wij met elkaar om ?
Abel Tasman.
Voorbeeld. Tijdens een SLB les heb ik mijn netwerk in kaart gebracht. Ik kwam er achter dat mijn netwerk niet zo heel groot is. Als ik kijk naar welke.
Transcript van de presentatie:

Waar kunnen wij uit kiezen? Verfilmde boeken Waar kunnen wij uit kiezen?

Karel Glastra van Loon De Passievrucht Wat gebeurt er als je als vader van een dertienjarige zoon ontdekt dat je al je hele leven onvruchtbaar bent? Die vraag is het intrigerende beginpunt van De passievrucht

Ik omhels je met duizend armen Ronald Giphart Met de hem kenmerkende vertelsnelheid en een spervuur aan grappen voert Giphart de lezer mee van Utrecht naar La Palma - en van de liefde naar de dood.

Kees van Beijnum De oesters van Nam Kee Berry Kooijman, alias Diablo, alias het monster van 'Schotelcity', is gevlucht naar het voormalig vakantiehuis van zijn ouders. Daar, in Normandië, wacht hij het onvermijdelijke af: zijn arrestatie door de gendarmerie.

Jan Terlouw Oorlogswinter In een dorpje aan de IJssel maakt de vijftienjarige Michiel de koude oorlogswinter mee van 1944-'45. Aanvankelijk is hij slechts toeschouwer, maar langzamerhand raakt Michiel meer en meer betrokken bij het ondergrondse werk

Het gouden ei Tim Krabbé De foto aan een punt houdend keek hij hoe het total-station en de geparkeerde auto's, haast of ze even leefden, uit de chemicaliën opdoemden.

De zwarte meteoor Tom Egbers In 1957 wordt de slaperige provinciestad Almelo tot leven gewekt door de komst van een Zuid-Afrikaanse wondervoetballer. Steve Mokone, 'de koffiekleurige kroeskop',

De scheepsjongens van Bontekoe Johan Fabricius Een verhaal van lang geleden, andere tijden, andere zeden, liefde, leed en meer ellende van een trouwe vriendenbende, schurken, schoften, wat al niet, die je heden niet meer ziet, scheurbuik, dorst en niks te eten, haaien die je lijk...

Komt een vrouw bij de dokter Kluun Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag.

Kiezen en vooruit kijken Wil jij iets anders? Overleg even met je docent. Kies een titel, schrijf die op je leerlijn. Lees het boek en kies je opdrachten voor dit trimester. Bekijk de film en maak de filmopdracht van. (vergelijkingsopdracht) DISCIPLINE (eerst het boek, dan de film)

Titels: Karel Glastra van Loon / De Passievrucht Ik omhels je met duizend armen / Ronald Giphart Kees van Beijnum / De oesters van Nam Kee Jan Terlouw / Oorlogswinter Het gouden ei / Tim Krabbé De zwarte meteoor / Tom Egbers De scheepsjongens van Bontekoe / Johan Fabricius Komt een vrouw bij de dokter / Kluun