Burundi. 3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor kinderen die sterven door diarree. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met schoon water,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Lesprogramma Scholen over Football Maties Schoolvoetbal 28 april 2014 Beverhoeve 8 Leusden tel:
Advertisements

QUIZ Film kinderarbeid.
3 vwo 1 wereld §2, 3 en 4.
Presentatie UNICEF.
Droogte en oorlog treffen Oost-Afrika
Inleiding: Werelddelen en oceanen Wereldblokken
GfK PS Retail NLGfK Supermarktkengetallen juli 2014 GfK Supermarktkengetallen Antwoord op deze vragen vindt u op: bij “GfK Publicaties”
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
Waterquiz.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
2.5 Landen vergelijken Mali
‘De situatie is desastreus. De schade is enorm. Er is beperkt voedsel en water in het getroffen gebied. Vele huizen zijn verwoest. Op dit moment onderzoeken.
Rotary is een club van vrouwen en mannen die elkaar iedere week ontmoeten en dan elkaar vertellen over hun werk We helpen mensen die hulp kunnen gebruiken,
Aids.
Als wij de globale armoede tegen 2015 willen halveren, moet ook België zijn deel van de inspanning leveren. Enkel zo bereiken wij de Millenniumdoelstellingen.
Syrië Syrië is een land in het Midden-Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 22 miljoen inwoners. Dorcas, Tear en.
Wereldvluchtelingendag 2012
Over glas en plas 1.Glas, glas... 2.Glas van binnen? 3.Glas van buiten, landschappelijke inpassing, als het ware 4.Niet hier, maar verderop... 5.De.
Wist u dat … Meer dan 10% van de jongeren in het voortgezet onderwijs drugs gebruikt? Er meer dan 74% van de kinderen onder de 16 jaar alcohol heeft.
1.1 Werelddelen en oceanen op de wereldkaart
Afschrijving aanschafprijs : levensduur kapitaalgoedlevensduuraanschafprijsjaarlijkse afschrijvingen oven8 jaar € 8000 A ijskast6 jaar B € 300 frituur.
Terra Tweede Fase vwo © Wolters-Noordhoff bv
3 havo/vwo H2 Globalisering §2
Werk & energie Kamoe & xQuiniboy Made in Rotterdam
Water- & Sanitatiedag 13 oktober 2011 Stichting Tenda Pamoja Kenia
Barbara KinneyBill & Mleinda Gates Foundation. 925 miljoen Ondervoede mensen in de wereld in 2010, volgens de Food and Agricultural Organization (FAO).
Internationale Activiteiten
Presentatie van Paul de Bok
De collecte is bestemd voor Red een Kind. Red een Kind Red een Kind helpt kwetsbare kinderen en gezinnen in Afrika en Azië. Dit is Njoroge. Hij is zes.
Gemaakt door yassin,Jew,Sanjeet
De vicieuze cirkel van kindersterfte en armoede
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
Wandelen voor Water -Resultaten Wat gaan we doen in 2014.
The Young meet the Elders Wouter van Dieren, 15 januari 2015
Westerse wereld.
The Doctor Who’s In Sub-Sahara Afrika en Azië sterven er elk jaar kinderen aan diarree. Dat komt omdat erg heel erg gebrek is aan hygiëne is.
Landschappen en wereldkaart
Wandelen voor Water is een kindergerichte campagne die elk jaar plaatsvindt in de week rondom de VN World Water Day, op 22 maart. Dit jaar op woensdagochtend.
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
Herhaling vorige les: Deze les: Welk voedselprobleem?
The Doctor Who HUB In Sub-Sahara Afrika en Azië is diarree 1 vaan de belangrijkste doodsoorzaken voor kinder van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven
GEZONDHEIDSZORG VOOR ELK KIND
1 TH Hoofdstuk 1 Bevolking § 2 en 3
Titel wereld moet weg. 1 havo/vwo 1 Bevolking § 2-4.
1 VWO Hoofdstuk 1 Bevolking § 2 - 4
Toepassingen 5L week 3: ‘Kinderen in de wereld’ In een klas zijn 10 jongens en 15 meisjes. De verhouding van de aantallen is 10 tegen 15, maar we kunnen.
Welkom bij. UNICEF: wie zijn wij? VN-kinderrechtenorganisatie Altijd en overal voor kinderen Sinds de Tweede Wereldoorlog Kinderrechtenverdrag Zoveel.
Quiz Wereldsolidariteit 2012
Hongersnood Nils,Sander en Daniel. Inleiding Oorzaken Hongersnood hedendaags Oplossingen.
Ook de buik vol van honger? Collecte voor Rwanda.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Date of Presentation Welkom © UNICEF/NYHQ /OLIVIER ASSELIN © UNICEF/UNI139887/Singh.
Nakijken Opdracht 25.
Hongersnood in Afrika.
SDG4 KWIS 10 meerkeuzevragen over onderwijs in de wereld.
Wereldwaterdag 22 maart In alle landen van de wereld wordt op Wereldwaterdag aandacht gegeven voor schoon water.
ZOA Kruidnoten: Meer dan lekker!
Maak een fotocollage van jouw familie
Dieren van de wereld.
STEAM Camp International School of Aruba
Geef licht aan kinderen in gewelddadige wijken in Zuid-Afrika
Iedereen waterdrager Wereldwaterdag
1 vmbo-T/havo 1 bevolking, §2 en 3
Van Maxim,Walia en Jef.
Wereld in 2018… Oorlogsgeweld in Jemen, Syrië en Nigeria.
ZOA Kruidnoten: Meer dan lekker!
Female Cancer Foundation
Oh Die Mooie Blauwe!.
Vastenactie 2019 Water verandert alles!
Transcript van de presentatie:

Burundi

3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor kinderen die sterven door diarree. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met schoon water, zeep, toiletten en goede informatie. In Sub-Sahara Afrika en Zuid-Azië is het diarree van de belangrijkste doodsoorzaken voor kinderen van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven kinderen aan diarree, elke dag zo'n kinderen. Vergelijk dat met ruim 70 volle schoolklassen per dag. Diarree is oorzaak van bijna 11% van de kindersterfte ter wereld (<5 jaar). Film: Corton-3fmCorton-3fm Film: Pauw&Witteman- Eric Corton Pauw&Witteman- Eric Corton

Diarreetest (link): Wat weet jij over diarree?

Film: 3FM Clip Veenlande College3FM Clip Veenlande College Wat doet ons Dockinga College? 1.27 nov. : opening schilderijententoonstelling: binnenstad u 2.13 dec. : veiling schilderijen vanaf 18.30u 3.Radio Drijvend Huis! : dec. In de Dockingavijver o.l.v. Willem & Sieb, 5havo twitter: #RDH twitter Facebook: drijvend huis Dokkum 4.Voor wie wil start de gesponsorde vastenactie op maandagochtend 5.Dinsdag 17 dec. Goede Doelendag: : kerstontbijt per mentorklas : ludieke +sponsorloop rondom het bolwerk vanaf 12 uur: goede doelen dag einde van de dag uur: veiling

Dinsdag 19 november: Alle mentoren hebben overleg met hun mentorklas. 1.WAT gaan jullie doen? WAT hebben jullie daarvoor nodig? 2.Welke product leveren jullie voor de veiling?

Laten we er samen een speciale geweldige dag van maken!!