Wethouder Jean Pierre Schouw

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
PowerPoint presentatie hypotheken
Advertisements

Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Dmv de startersregeling wil de gemeente Rotterdam de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Rotterdam.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amersfoort de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amersfoort.
1 Hendrix Budgetbegeleiding & Thuisadministratie.
Financiële Planning. Financiële planning  Goede oudedagsvoorziening. Is uw pensioen en AOW wel toereikend?  Inkomensvoorziening bij arbeidsongeschiktheid.
Welkom op de startersavond
Wij, in een veranderende markt Platform Wonen Leeuwarden Ger W. Hukker, 5 april 2012.
Info obligaties aanschaf Probounce banen 8 en 9
TiteldiaVoorbeeld lay-out Ontdek Rotterdam. Met je telefoon! Presentatie & demonstratie Apptown Stefan Verhoeve, 18 april 2013.
Woningfinanciering een inleiding
Enquête Landelijke Makelaars Vereniging LMV via Huislijn.nl onder woningzoekenden over standpunten en consequenties politieke partijen ten aanzien van.
Een werkmaatschappij van Volker Wessels. De Kreken van Nibbeland Gemeente Bernisse.
Solidariteit tussen generaties ´Wonen´ Susanne de Groot 4 juli 2014.
Bouwen in eigen beheer Brug naar betaalbare woningen in leefbare wijken en dorpen.
Maximale hypotheek berekenen en maandlast berekening afstemmen op toekomst plannen, wonen, werken en vrije tijd Hypotheek berekenen Waarschijnlijk is het.
Stimuleringslening DPW Zeeland 1 oktober 2012 Caroline van Campen.
Heuvelstraat AB Diessen T: F: E: I:
Lagere maandlasten door oversluiten hypotheek! Door de nog steeds erg lage hypotheekrente is het vaak mogelijk om veel geld te besparen op uw huidige hypotheek.
1 Starterslening gemeente Veenendaal. 2  Verkoop van grote projecten steeds lastiger  Perfecte woning en goede balans in aantallen  Van start tot 70%
Margin Call - Introductie Floris Heukelom
181 University Avenue, Suite 2100 Toronto, Ontario, Canada M5H 3M7 reception: fax: Dale.
Workshop ter voorbereiding van de 2 e Beursvloer IJmond Noord 15 november 2012.
Agenda 1 Even voorstellen 2 Over ING 3 Financieren 4 Vragen.
Koopwoning...  (het is niet zo moeilijk…). huiswerk  pak agenda en noteer bij ma 19 januri 5e lesuur:  leren tb 72 tm 77 maken 3.21 tm 3.23 wb 129.
Drenthe, hoe staan we er voor ? Ger W. Hukker, 13 oktober 2011.
Informatie besluit bijstandverlening zelfstandigen (BBZ)
Onderzoeksopdracht: De Rentevrije Hypotheek
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amsterdam de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amsterdam.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Utrecht de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Utrecht. In.
Houtskoolschets Starterswoningen. Aanleiding Wachtlijsten woningbouw Grondpositie en kosten Aantrekkelijke gemeente blijven Veel woningen te koop, maar.
Fun of functie in Haarlem?
Wij zouden u erg graag de hypotheekrente tarieven van de Rabobank willen tonen, maar dat is helaas niet mogelijk omdat elk Rabobank kantoor zijn eigen.
Netwerk Notarissen / 1 Financieel Café 30 maart 2011 Korte introductie voorlopig koopcontract Ernst Loendersloot (kandidaat notaris) Huenges Wajer & Joosten.
Proefproject Noordrand Westwijk
Dmv de startersregeling wil de gemeente Arnhem de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Arnhem. In de.
Ik wil de goedkoopste hypotheek! Op onze uitgebreide en informatieve hypotheek en hypotheekrente site kunt u onder andere berekenen hoeveel hypotheek u.
Vanzelfsprekend hebben wij, voor u de hypotheekrente tarieven van Hypotrust, maar wij hebben die ook van vele andere hypotheekverstrekkers.
DIESSEN WONEN en BOUWEN Wethouder ROV Wim Lemmens.
A5 Management & Organisatie
Extra Startersleningen 2012 Eindelijk weer doorstroming op de Veenendaalse woningmarkt.
Dmv een starterslening willen vele gemeenten de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt. Niet alle gemeenten.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Almere de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Almere. In de.
De beste hypotheek tegen de laagste kosten! Door de kredietcrisis, eurocrisis, etc wordt het steeds lastiger om exact te berekenen hoeveel hypotheek u.
Ik wil de goedkoopste hypotheek! Op onze uitgebreide en informatieve hypotheek en hypotheekrente site kunt u onder andere berekenen hoeveel hypotheek u.
Uitgekiende hypotheek vergelijking! Onze ervaren en onafhankelijke hypotheekadviseurs vergelijken voor u de hypotheken bij bijna alle hypotheekverstrekkers.
Het beste hypotheek advies voor starters Door de kredietcrisis, eurocrisis, etc wordt het steeds lastiger om exact te berekenen hoeveel hypotheek starters.
Lagere maandlasten door een hypotheek met NHG! Wat veel mensen wellicht wel weten, maar diverse potentiele huizenbezitters ook nog niet, is dat een hypotheek.
Rabobank Centraal Zuid-Limburg
Financiële Planning. Financiële planning  Goede oudedagsvoorziening. Is uw pensioen en AOW wel toereikend?  Inkomensvoorziening bij arbeidsongeschiktheid.
19 augustus 2014 Nu en in de toekomst Samen uw woonwensen realiseren.
Startersleningen zijn door veel gemeenten in het leven geroepen om de bereikbaarheid van koopwoningen te vergroten voor met name de starters op de woningmarkt.
Welkom! Woningmarkt Katwijk Rijnsburg en Valkenburg 2014.
Wij zouden u erg graag de rente tarieven van de Rabobank hypotheek willen tonen, maar dat is helaas niet mogelijk omdat elk Rabobank kantoor zijn eigen.
1 Kwaliteitsvol en betaalbaar wonen voor iedereen Vlakbij binnenstad en in het groen Duurzaam en toekomstgericht.
Welkom bij DUO DUO.nl Servicekantoor Eindhoven Clausplein 6
Actualiteiten in de Volkshuisvesting en betaalbaarheid vanuit huurdersperspectief Simone Bovenhorst Consulent Nederlandse Woonbond Zwolle, 20 november.
Welkom bij DUO Sonja van Amelsfort Servicekantoor Utrecht.
§2.3 Hoe leen je? In deze PowerPoint-presentatie leer je over: Lenen
Startersavond Woningmarkt
3.4 Hoe woon je? Als je gaat verhuizen kun je een huis kopen of huren.
Van Grow with the Flow Naar Battle for Share Toekomstperspectief in een uitdagende hypotheekmarkt Drs. J.M. Hagenaars Directie ING Nederland SEH Congres.
Wanneer en hoe regel je je financiering. Programma Welkom Voorstellen Svn en bank Toelichting op proces financiering Vragen.
Steffen Frusch & Arnold Schulte Online makelaar als leadgenerator voor het intermediair.
Langer thuis blijven wonen
Starterslening 2017.
Herhaling Boek 3 - Hoofdstuk 4 WONEN
Financiële oplossingen
Huren of kopen Voordelen van huren:
EIGEN WONING © Dia van Berry Hagendijk.
Transcript van de presentatie:

Wethouder Jean Pierre Schouw Welkom in het wooncafé Wethouder Jean Pierre Schouw

Nú is het ideale moment om te kopen! Wonen bij WEL, dat kan natuurlijk ook Jouw eigen woning voor een haalbare maandlast De starterscoach vertelt Informatiemarkt

Nú is het ideale moment om te kopen! Loek Storms Agnes Tomesen

Nú is het ideale moment om te kopen -Huidige marktontwikkelingen -"7 redenen om nú een huis te kopen“ -De NVM aankoopmakelaar

7 ontwikkelingen woningmarkt Sinds 4e kw 08 aanzienlijk minder transacties Vooral huizen in hogere segment verkopen moeilijker Woningen tot ca. 2 ton zijn momenteel erg in trek, daar deze marktconform geprijsd zijn. Prijzen zijn gemiddeld met 20% gedaald (lokaal soms tot 25%). Nieuwbouw blijft achter betreffende verkoop. 1e tekenen van herstel merkbaar, Verwachting dat na de economische crisis prijzen weer (langzaam) zullen stijgen.

7 Redenen om nu een huis te kopen! Gunstige hypotheekrente, vastgesteld overheidsbeleid, Aanbod woning is groot, er staan 195 woning tot € 200.000 in Etten- Leur te koop. 3. Prijzen zijn fors aangepast en marktconform. 4. Voorspelling analisten. 5. Koopwoning op termijn nog steeds een goede investering 6. De starterslening. 7. nooit een kat in de zak met een NVM makelaar

De rol van de NVM-aankoopmakelaar bij het aankoopproces behartigt de belangen van koper luistert en analyseert de wensen van de koper. gaat mee naar de bezichtiging van de gewenste woning beoordeelt de bouwkundige staat en de omgevingsfactoren.

De rol van de NVM-aankoopmakelaar bij het aankoopproces onderhandelt met de verkopende partij regelt de juridische zaken begeleiding bij de notaris is ook na de oplevering beschikbaar voor vragen (‘after sales service’)

Behartigen van belangen van koper (verschil aan- of verkoopmakelaar) makelaar kan geen twee belangen dienen makelaar bij wie de woning te koop staat is verkoopmakelaar verkoopmakelaar komt dus op voor de belangen van de verkoper aankoopmakelaar komt dus op voor de belangen van de koper

Professioneel onderhandelen met verkopende partij uit onderzoek blijkt dat NVM-makelaar beter/ succesvoller onderhandeld dan particulier, hoe kan dat? NVM-makelaar is getrainde onderhandelaar NVM-makelaar heeft geen emotionele binding met woning NVM-makelaar kan bod beter onderbouwen (met referenties van verkochte woningen)

Vijf gouden droomhuistips Neem je eigen aankoopmakelaar mee! internet is handig tijdens oriëntatie, maar schakel daarna altijd een aankoopmakelaar in voor degelijk advies. laat bij een oud huis altijd een bouwkundige inspectie uitvoeren laat je aankoopmakelaar uitzoeken welke gemeentelijke regels er gelden en wat de bestemmingsplannen zijn. laat je aankoopmakelaar de onderhandelingen voeren.

-Bezoek de NVM huizenroute a. s. zaterdag 5 oktober 11. 00 tot 15 -Bezoek de NVM huizenroute a.s. zaterdag 5 oktober 11.00 tot 15.00 uur -Check de brochure -Kijk op www.funda.nl voor de deelnemende woningen Binnenkijken zonder afspraak! of loop dadelijk bij ons langs!

Lianne van Dravik Irma Drent Wonen bij WEL, dat kan natuurlijk ook Lianne van Dravik Irma Drent

Wonen bij WEL, dat kan natuurlijk ook. Woonstichting Etten-Leur: Wonen bij WEL, dat kan natuurlijk ook. Lianne van Dravik, Servicedesk www.klikvoorwonen.nl

Woonstichting Etten-Leur Irma Drent, Accountmanager Wonen Irma.drent@woonwel.nl 1. Verkoop van huurwoningen 2. Verkoop met korting (koopstart)

Tot ziens Meer info www.woonwel.nl www.klikvoorwonen.nl

Jouw eigen woning voor een haalbare maandlast Arjan van Leijenhorst

Rabobank West-Brabant Noord Wooncafé Etten-Leur Rabobank West-Brabant Noord Arjan van Leijenhorst, financieel adviseur - 3 oktober 2013

Jouw eigen woning voor een haalbare maandlast. Een eerste huis kopen?? Waarom kopen of huren? Wat kost dat eigenlijk? Wat kan ik lenen? Welke mogelijkheden heb ik nog meer?

Hans en Inge Hans, 24 jaar, thuiswonend Inge, 21 jaar, thuiswonend Afgestudeerd HBO BE Tijdelijk contract (1 jaar) bij accountantskantoor Inge, 21 jaar, thuiswonend Student PABO, 3e leerjaar

Hun droomwoning Vraagprijs: € 160.000,- Hypotheek: € 168.000,- Stap 1: kunnen we dat lenen? Stap 2: kunnen we dat betalen?

www.rabobank.nl/hypotheken

En nu? Starterslening SvN Kijk op svn.nl (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting) Generatiehypotheek Rabobank Kijk op rabobank.nl/hypotheken bij Generatiehypotheek

Starterslening SvN Voorwaarden: 1e koopwoning voor aanvrager(s) Minimaal 18 jaar , maximaal 39 jaar Verwervingskosten maximaal € 200.000,- Maximale hoogte starterslening € 30.000,- of 20% verwervingskosten Nu in Etten-Leur wonen of de afgelopen 10 jaar in Etten-Leur gewoond hebben. Verkopersbijdrage aan gemeente Voordelen: Maximaal lenen bij bank, restant bij SvN/gemeente Eerste 3 jaar geen rente en aflossing

Bereken je Starterslening

Generatiehypotheek Rabobank Mogelijkheden: Bedrag schenken door (groot)ouders Bedrag lenen bij (groot)ouders Ouders worden mede-debiteur op lening Voorwaarden: Op termijn zelf de lasten kunnen dragen Ouders hebben voldoende financiële ruimte

Rabo Hypotheekdossier

De hypotheek van Hans en Inge

Stappen hypotheekadvies Stap 1: kosteloos oriënteren op rabobank.nl/hypotheken en in gesprek met een financieel adviseur Stap 2: voorbereiden met het online Rabobank Hypotheekdossier Stap 3: hypotheekadviesgesprek Stap 4: hypotheek afsluiten Stap 5: ook na het gesprek blijven we in contact

Mail naar huis&hypotheekadvies@wbn.rabobank.nl Meer weten? Bel ons op (076) 513 44 44 Mail naar huis&hypotheekadvies@wbn.rabobank.nl

De starterscoach vertelt Han Bax

??? makelaars..hypotheken.. ..woningen..notaris.. ..SVn..koopakte.. ..NHG..taxatierapport.. ..bouwkundige keuring.. ..samenwonen.. ..Starterslening..

OPLOSSING 1 aanspreekpunt

WAT DOEN WE? Doen we graag en goed Samen: Slimmer kopen: Onafhankelijke hypotheekberekeningen SubsidieCheck - Starterslening Samen: op zoek naar jouw eerste woning woning selecteren, bekijken en aankopen? Slimmer kopen: door ervaring en opleiding kennis van woningen slim onderhandelen controle koopakte taxeren, bouwkundig inspecteren Doen we graag en goed

WAT DOEN WE? GEFELICITEERD Financiering van de woning Beste aanbieder hypotheek Indien mogelijk met Starterslening aanvragen begeleiden zorgdragen laatste inspectie woning voor transport GEFELICITEERD Méér service voor minder kosten

Martine en Stefan Neem bijvoorbeeld Starters als: Succes verzekerd via:

Zijn er vragen?

Samen met andere starters je eigen woning bouwen CPO Samen met andere starters je eigen woning bouwen

Enquête = presentje