Photoshop instructie 1 Lagen, kleur, selecties (1), move en transform.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uitleg Toverdoos, D. van Hunnik,
Advertisements

Let op: zorg eerst dat je alle voorbereidende stappen van het huiswerk doorlopen hebt, voor je met deze handleiding aan de slag gaat!!!! (stencils aula/
Klik op de oefening die je wil maken:
Windows XP Tips en trucs Door Johan Lammers. Verzoek voor verzenden van foutrapporten voorkomen 1)Klik op Start > Configuratiescherm > Prestaties en onderhoud.
Contrast- en kleurbewerking Image- adjustments en Adjustment Layers.
Een afdelingswebsite bouwen met Google Sites
Hoe maak ik een mooie presentatie?
Word 2003 Tips en trucs Door Johan Lammers.
Les5. • Als een dia uit een presentatie het goed zou doen in een andere presentatie, kun je de dia kopiëren naar de nieuwe voorstelling en gebruiken wanneer.
Handboek verzenden van Nieuwsbrief Caribbean.nl 12 september 2012 •Ga naar CMS •Kies Nieuwsbrief Caribbean.nl.
Powerpointtraining Hunkemoller
Een digitaal verhaal maken
Photoshop Blend Modes Multiply, Screen, Overlay, Color, Luminosity.
Uitleg toets [Info]  In deze presentatie wordt kort uitgelegd wat je met de toets [Info] in WinPOS kunt doen.  Door op de linker muisknop te klikken,
Training voor Microsoft® Lync™ 2010 voor gemachtigden
ILLUSTRATOR CURSUS DEEL 1.
DIA-OPMAAK (1) Dia-indeling H van Breugel A van der Coelen.
Photoshop Sessie 1. Na deze eerste sessie…  Basiskennis digitale Photografie  Postkaarten ontwikkelen  Collages maken  …  Gelanceerd!
De Schoolkrant illustreren
Selectie (2). • Je kan een cirkel (vierkant) selecteren vanuit ‘het midden’ met alt en shift ingedrukt.
Waar dienen al die toetsen eigenlijk voor?
Klik op de oefening die je wil maken
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Voorjaar.
Het oog wil oog wat. Kijk ook op
Base: bewerkingen 2 soorten - Oplopend- Aflopend.
Zwart/wit vanuit RAW Een presentatie voor : AFV Objectief te Hoofddorp MeerFoto Door: Rob van Dijck Versie februari 2009.
Beeldpresentatie !!! 17 inch. scherm. F7 voor lagen Collagedocument.
Powerpoint op 2 schermen
Informatica Universiteit AntwerpenRapporten 4.1 Informatica 1rste BAC Biologie Hoofdstuk 4 Rapporten.
Workshop KVF 2008 © WAV Dronten. instellingen Photoshop na installatie software - calibreren monitor - werkruimte - werkbalken - basisinstelling bestanden.
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
ILLUSTRATOR CURSUS DEEL 3.
Beeldaspect RUIMTE René Akkerman start.
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
Samen een tekening maken in Paint.
Smartboard: Move to reveal (gordijn en vergrootglas)
Snelzoekgids voor video Een videogesprek starten 1.Plaats de aanwijzer op de foto van een contactpersoon en klik op de cameraknop. 2.De contactpersoon.
Snelzoekgids voor audiogesprekken
Montage en Nabewerking
Tutorial: met kleuren werken
Afbeeldingen op je webpagina
Sketchup 2014 Les 9.
Snelzoekgids voor Lync 2013 VERTROUWELIJK. Alleen verspreiden aan partners die een geheimhoudingsverklaring hebben ondertekend. Microsoft verleent geen.
Welkom bij de cursus SketchUp 2014
Sketchup 2014 Les 10.
H51PHOTOSHOP 1 Les 4 Hagar: Vullen. audiovisueel centrum meise 2 Overzicht Elementaire handelingen  Vullen  Patronen.
Lightroom les 5: Jean-Pierre Bongartz 10 maart 2015.
Lightroom les 4: Jean-Pierre Bongartz 11 februari 2015.
Selecties.  Selectie Kader één rij (horizontaal)  Selectie kader één kolom (verticaal)  Rechthoekig  Ovaal  Lasso  Veelhoek Lasso  Magnetische.
Beeldbewerking.
-Deze procedure kan men doen op de computer zonder dat men verbinding met de centrale nodig hebt. Kopieer “mxconfig.exe” + “mx.mcf” naar de harde schijf.
Overzicht Herhaling Laagstijlen (laageffecten) Laag- en uitknipmaskers Lagen vervormen Overvloeimodi voor gevorderden Automatiseren Animaties.
Inloggen >> Gegevensaanlevering en controle in Peridos In Release 3.3 van Peridos is er een nieuwe module gebouwd voor het aanleveren en bekijken van gegevens.
Deel 4 Navigeren in opslaan menu’s Volgende = → toets.
Deel 3 Wisselen tussen programma’s: basis Volgende = → toets.
1 “ Будьте уверенны ” Сертификация ЕС для калибровки танков судов внутреннего плавания Сертификаты калибровки танков для каботажных и морских судов.
Gebruiksaanwijzing Hoi stelletje gozerts, dit is allemaal onzin over een computer. Veel plezier ermee.
How to use a Imac.
CURSUS VECTORISEREN Januari 2017 Peter Hagenaars.
HANDLEIDING MAC.
Hoe zien docenten de leeromgeving in
MENU: wat wil je doen? Hoe wil je het ZIEN VLOER = 2d BOVENAANZICHT
Invoegen foto: Kies op tab Invoegen, Afbeelding
Hoe werkt Wikispaces? Wikispaces in 10 stappen!.
KLIK VOOR ELK VOLGEND SCHERM !!!!!!!!!
Uitleg Toverdoos 2007 via deze presentatie, D. van Hunnik
Omzetting van kleur naar zwart wit
Hoe maak je een eyecatcher
Speedy’s go digital – basecamp base
Transcript van de presentatie:

Photoshop instructie 1 Lagen, kleur, selecties (1), move en transform

• Maak een nieuw document aan, (of open een foto) • Zet de eenheden op pixels • Resolutie voor het beeldscherm: 72 ppi • Voor printers: 150/ 200 • Voor drukwerk: 300 • Maar: pixels=pixels, Alleen de printgrootte verschilt!

• Je hebt nu een leeg document, met alleen een achtergrondlaag • Kies het ‘marquee’ gereedschap: hiermee maak je een selectie • Een ander selectie-tool is de lasso

• Een vierkant of een cirkel maak je door de ‘shift’ toets in te houden • Vul de selectie met de voorgrondkleur: gebruik het emmertje • Een andere kleur maak je door te dubbelklikken op het zwarte kleurvierkant

• Je ziet dat de achtergrondlaag nu een rood vierkant bevat • Vullen met de voorgrond kan ook met de toetsen: Alt-backspace (met de achter- Grond: command backspace) • De-selecteer door ergens in het beeld te klikken met de cursor (of: command D) • Vul nogmaals. Wat zie je? PS: command op de mac = control op de PC

• Open het venster: history • Ga een aantal stappen terug naar de oorspronkelijke selectie • Maak een nieuwe laag

• Klik deze aan en vul de selectie opnieuw • Maak zo een aantal lagen met verschillende vormen en kleuren

• Kies uit de toolbox het ‘move’ tool (bovenste) en versleep een object in een laag. Tip: je kan snel de juiste laag selecteren, door met cmd/alt ingedrukt te klikken op het object • Verander de volgorde van de lagen in het laag- venster Tip: Als je de oorspronkelijke selectie van een laag weer actief wil, klik met command- ingedrukt op de laag. (om het object bv een andere kleur geven) Tip: Door een laag te slepen naar het ‘nieuwe laag’ symbooltje onderaan, kopieer je deze laag

Tip: Maar dat kan ook door zonder actieve selectie te klikken op: lock transparent pixels • Je kan in plaats van een selectie te vullen, deze ook een ‘outline’ geven: menu: edit - stroke

Je kan ook vormen maken met de Shape- tools: er wordt dan een zgn. Shape layer aangemaakt bij elke vorm die je tekent. Dit zijn eigenlijk ‘paden’ met maskers.

Verder kan je lagen (gedeeltelijk) transparant maken, (opacity) of ‘uitzetten (oogje).

En de achtergrond kan je ook een echte laag maken door er op te dubbelklikken: deze kan je daarmee of uitzetten, of weggooien, waardoor je PS bestand transparant wordt. Samengevat: een PS bestand kan lagen hebben en (deels) transparant zijn, een jpeg is ‘plat’.

Edit - Transform • Hiermee kan je een object (eigenlijk: een aantal pixels)in een laag vergroten, verkleinen, roteren, vervormen etc.

• Tip: let er op dat je bij deze actie je beeld op 100% bekijkt: het vergroten van een aantal pixels geeft onscherpte! (verkleinen is geen probleem)