Regenboog.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Advertisements

Anonieme Gedichten Simon & Garfunkel Bridge over Trouble Water
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Life in the universe.
Gezegend wie op God vertrouwt
Leven in de kracht van de Heilige Geest
n Leo presenteerd De voorstelling loopt vanzelf verder
Ik wens je De kracht van god.
Waarom stierf Jezus aan het kruis?
Alles wat een begin heeft, heeft ook een einde
math If you need me Liefde is ….vriendschap als muziek.
Reflecties...
De Slippertjes.
Het Scheppingsverhaal.
DE 4 KAARSEN.
Ik droomde dat ik een interview had met God.
Omdat je voor mij heel belangrijk bent…
Hallo! De dia’s die volgen zijn gemaakt als advertentie-campagne door een kerk in Singapore. Vertaling: GKv Pijnacker-Nootdorp /
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Muziek : Bert Kaempfert Morgen
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Regenboog.
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Een kruiwagen vol bloemen !
Gedachten.
Zingen Vers 1 In het begin lag de aarde verloren,
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Godsdienst 1 1.
Is het allemaal wel waar?
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Een man wandelde op het strand
Geluid aan.
Het Spel Kaarten Tekst Gerard De Vries.
Dromen van een witte Kerst
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
DE 4 KAARSEN.
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Wie is God voor jou?.
POWERPOINT MARIJ Muziek Palau Ambon.
Muziek van: Ramses Shaffy & Liesbeth List
Ontstaan van het heelal en de aarde
Mijn verjaardag..
Muziek : Vangelies - Metallic Rain
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Als ik... Als ik... Als ik de zee was, zouden zilte tranen je reinigen… Als ik de zee was, zouden zilte tranen je reinigen…
Ds. Ds : Mw. M.Reinders de Haan
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Het was in de tweede wereldoorlog.
Muziek: Boudewijn de Groot
De dia’s volgen bij muisklik
De zee..
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Geen angsten! Je hoeft niet bang te zijn… Waar komen angsten vandaan? Genetisch meegekregen Van kinds afaan aangepraat Door een traumatische ervaring.
Welkom Voorganger: Dhr. G. Brandorff Ouderling van dienst: K. Muis Organist: J. Thijssen Schriftlezing: Ez. 2: 1-7 Mar. 6: 1-6.
Er bloeit iets op! Kerstproject Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil,
Thema 4.
In deze dienst wordt wordt Linde Aben Aben gedoopt.
Protestantse gemeente De Hoeksteen te Benthuizen Voorganger: ds. Wil Bettenhaussen Orgel: Ben Veldstra 24 januari 2016 Aanvang: 10 uur.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
DAT GEEL EN BLAUW DAT STROOMT IN MIJ STG de Liemers.
Regenboog.
Reflecties...
Regenboog.
ik zie….ik zie…..wat jij niet ziet
Transcript van de presentatie:

Regenboog

Heel lang geleden begonnen de kleuren van de wereld te kibbelen Heel lang geleden begonnen de kleuren van de wereld te kibbelen. Allen beweerden dat zij de beste waren. De belangrijkste. De meest bruikbare. De favoriet.

Groen zei: “Het is duidelijk, ik ben de belangrijkste. Ik ben het teken van leven en hoop. Ik ben gekozen voor gras, bomen en bladeren. Zonder mij, zouden alle dieren sterven. Kijk naar het landschap en je zult zien dat ik de meerderheid ben."

Blauw onderbrak: “Je denkt alleen aan de aarde, maar denk aan de lucht en de zee. Het water is de basis van het leven en wordt opgetrokken vanuit de diepe zee naar de wolken. De hemel geeft ruimte en rust en sereniteit. Zonder mijn rust zouden jullie allemaal niets zijn."

Geel gniffelde: “Jullie zijn allemaal zo serieus. Ik breng gelach, vrolijkheid en warmte in de wereld. De zon is geel, de maan is geel, de sterren zijn geel. Elke keer als je kijkt naar een zonnebloem, start de hele wereld te glimlachen. Zonder mij zou er geen plezier zijn."

Oranje begon daarna op zijn beurt: “Ik ben de kleur van gezondheid en sterkte. Ik ben misschien schaars, maar ik ben kostbaar daar ik dien voor de noden van de mensheid. Ik draag de meest belangrijke vitaminen. Denk aan wortelen, pompoenen, appelsienen, mangos en papayas. Ik hang niet de hele tijd rond, maar als ik de hemel kleur bij zonsopgang of zonsondergang, dan is mijn schoonheid zo sensationeel dat niemand anders aan jullie denkt.”

Rood kon het niet meer aanhoren en begon te roepen: “Ik ben de heerser van jullie allen. Ik ben bloed, levensbloed! Ik ben de kleur van gevaar en van moed. Ik ben bereid te vechten voor een doel. Ik breng vuur in bloed. Zonder mij, zou de aarde zo leeg zijn als de maan. Ik ben de kleur van passie en liefde, de rode roos en de klaproos."

Paars begon op zijn luidst: Hij was heel groot en sprak met grote trots: “Ik ben de kleur van royalty en macht. Koningen, chefs, en bisschoppen hebben mij altijd gekozen daar ik het teken ben van authoriteit en wijsheid. Mensen stellen geen vragen! Zij luisteren en gehoorzamen."

Uiteindelijk sprak Indigo, veel rustiger dan alle anderen, maar met evenveel vastberadenheid: “Denk aan mij. Ik ben de kleur van de stilte. Je merkt me amper, maar zonder mij zouden jullie allen oppervlakkig worden. Ik vertegenwoordig gedachten en reflectie, schemering en diep water. Je hebt me nodig voor balans en contrast, voor gebed en innerlijke rust."

En zo bleven de kleuren maar bluffen, elk overtuigend van zijn eigen superioriteit. Hun ruzie werd luider en luider. Plots was er een hevige bliksem en donderslag. Regen viel meedogenloos neer. De kleuren bukten zich neer uit angst en trokken dichter bij elkaar voor troost.

Temidden van hun geroep, begon de regen de spreken: “Jullie dwaze kleuren, tegen elkaar vechten, elkaar trachten te domineren. Weten jullie niet dat jullie elk gemaakt zijn voor een speciaal doel, uniek en verschillend? Reik elkaar de hand en kom tot mij."

Ze deden zoals het hun gezegd werd, de kleuren verenigden zich en reikten elkaar de hand. De regen sprak verder: “Van nu af aan, als het regent, zullen elk van jullie zich over de hemel strekken als een boog met kleuren, als een herinnering dat jullie allen in vrede kunnen leven. De regenboog is een teken van hoop voor morgen.“

Bedankt voor je tijd.. Muziek: “The Eyes of Truth” Bron ~ Source: http://www.enchantedmountainpoems.com/friendshipcolors.html Bedankt voor je tijd.. Muziek: “The Eyes of Truth” Enigma Thank you for your time.. Einde 04/2005