SPELREGELS IN DE ZAAL MHC De Warande.

Zaalhockey
Begeleiden van 8 tal wedstrijden
Informatiebijeenkomst zaalhockey Seizoen 2007 / 2008.
Agenda  Waarom zaalleiding?  Taken van de zaalleiding  Algemeen  Voor de wedstrijd  Tijdens de wedstrijden  Na de wedstrijd  De zaalwedstrijd 
Zaalhockey RHV Leonidas Jeugd en Jongste Jeugd 1 december 2010
Coachavond zaalhockey
Seizoen Briefing zaalhockey
Zaalhockey Welkom Zaalhockey informatie Arbitrage zaalhockey + regels JJ TCJ Zaalhockey inhoudelijk.
Zaalhockey 2011 Informatie avond over zaalhockey voor managers en coaches junioren elftallen en aanvoerders seniorenteams welke zaalhockeyen. Aanvang
Wedstrijd Secretariaat Hettie Aleven
Programma Deel 1: Koffie Deel 2: Vragen en borrel!
uitleg (nieuwe) regels 2 december 2010
Zaalhockey informatie-avond 18 november 2011
Presentatie zaalhockey - seizoen 2013/14
Informatie avond zaalhockey 29 november 2011
Zaalhockey Oranje-Zwart
Informatie avond zaalhockey 29 november AGENDA Inleiding Statistieken Poule indeling Instructies Mededelingen Rondvraag en afsluiting Uitdelen ballen.
Zaalhockey informatie Union jeugd Coachavond Paul van der Wel.
Zaalhockey informatie Union jeugd
Zaalhockeyregels Spelen van de bal Speelveld / duur van de wedstrijd
Seizoen Sven Holwes Seizoen QV site Zaalleiding – knhb.nl Scheidsrechters Boetes Digitaal wedstrijdformulier Sporthallen Keepers.
Agenda  Zaalhockey bij de Almeerse Hockey Club.  Wie doen er mee.  Training en wedstrijden.  Rollen en taken.  Het Digitale Wedstrijd Formulier.
KICK-OFF ZAAL MHCZ
Alles wat je altijd al wilde weten maar niet durfde te vragen…
Statistieken 47 verenigingen teams Senioren: 207 Jeugd: 1433 Jongste Jeugd: zalen ca haluren 10 speelweekenden Ruim wedstrijden.
Informatie-avond zaalhockey Seizoen
Update Fluiten in de zaal
Zaalhockey HCAS Informatiebijeenkomst 26 november 2014.
Zaalhockey
Zaalbriefing Clubarbitrage Commissie Spelregels KNHB, 2014.
Wedstrijdsecretariaat ZFC Zuidlaren Seizoen 2015/2016.
ZAALHOCKEY 2015/ 2016 Informatieavond 16 November 2015
Seizoen Sven Helwes Seizoen QV site QV app Zaalleiding – knhb.nl Scheidsrechters Digitaal wedstrijdformulier Boetes Sporthallen Keepers.
Spelregels Hockey Elftallen
Zaalhockeyregels 2015/2016 Speelveld / duur van de wedstrijd
Zaalhockeyinformatie 2015/2016. Wedstrijdopzet en schema Team samenstelling Sporthallen Scheidsrechters Wedstrijdformulieren en uitslagen Zaalleiding.
Pinoké Zaalhockey Teambegeleiders Bijeenkomst 16 november 2015.
HBS Zaalhockey
ZAALHOCKEY
ZAALHOCKEY Korte uitleg voor coaches HCC. Organisatorisch team inschrijven (kosten € 245) speeldata afwijkende spelregels zaalballen en bidons zelf scheidsrechter.
4 november 2007Informatiebijeenkomst HCD Zaalhockey arbitrage & regels Nov 2014.
Presentatie Zaalhockey
ZAALHOCKEY KNHB Jeugdteams 12 Blokwedstrijden (3 wedstrijden in 2 uur) 1 x 30 min., 10 min. wissel vereniging die zaalleiding heeft levert.
Welcome Bienvenue Willkommen Benvenuto Bienvenida yôkoso tervetuloa welkom.
Belangrijkste regels zaalhockey
Coachavond zaalhockey (nieuwe coaches/team managers)
Wendy van der Rijt Nathalie Rompelberg
Zaalhockey Jongste Jeugd (6E- en 8E-tallen)

Zaalhockey Informatie avond Amersfoort 13 november 2013

Agenda Zaalhockey algemeen Verschillen met het veld Wedstrijden Uitrusting Trainingen Locaties Taken team Contributie Handige sites & apps

Zaalhockey algemeen Eén keeper, vijf veldspelers Veldspelers worden vaak in zijn geheel gewisseld Scheidsrechters wisselen van helft, spelers niet! Wedstrijd duurt 30 minuten precise, zonder rust. 10 minuten pauze tussen de wedstrijden (inspeeltijd) Team bestaat maximaal uit 12 spelers

Verschillen met het veld Balken aan de zijkanten Niet slaan maar pushen Bal moet laag blijven Kleiner veld Spel gaat sneller Goed drinken Lekkerder voor het publiek 

Wedstrijden regulier Schema vanaf nu in Standenmotor KNHB Drie wedstrijden achter elkaar HC Eemvallei – Tegenstander A Tegenstander A – Tegenstander B HC Eemvallei – Tegenstander B Twee thuiswedstrijden & vier uitwedstrijden E8 één thuiswedstrijd & twee uitwedstrijden Twee scheidsrechters voor drie wedstrijden Vanaf D is scheidsrechterskaart nodig!

Wedstrijden topklasse Vier wedstrijden achter elkaar HC Eemvallei – Tegenstander A Tegenstander B – Tegenstander C HC Eemvallei – Tegenstander B Tegenstander A – Tegenstander C Minder wedstrijden (uit en thuis) Eén scheidsrechter per wedstrijd Scheidsrechterskaart nodig!

Wedstrijden Thuisspelende team is verantwoordelijk voor: Leveren scheidsrechters (behalve Topklasse) Balken leggen Zaalleiding Bijhouden stand Controle spelers op uitrusting Opruimen

Wedstrijden Zaalleiding staat in LISA aangegeven Wedstrijdschema in LISA. Check voor afgelastingen op www.hceemvallei.nl En op twitter via #zaalhockeymn Gebruik digitaal wedstrijdformulier

Materiaal Zaalhockeystick Schoenen zonder zwarte zolen Keeperbandjes zonder metalen gespen (eind november) Handschoen Zaalhockeyballen Maskers verdedigers

Uitrusting

Trainingen Alle teams trainen in de zaal van 3 december t/m 7 februari (met uitzondering van kerstvakantie). Traininglocaties: Zielhorst De Brink De Icoon Zondag 1 december extra training jeugdteams. In Nieuwland en de Icoon. Tijden worden later bekend gemaakt

Trainingen Toegewezen zaalcapaciteit is helaas beperkt. Ieder team per week 45 minuten training met een voor- en nabespreking in de kleedkamer. Maximaal 2 teams tegelijk

Locaties route naar sporthallen : zie site van KNHB http://member.knhb.nl/knhb/districten/district+midden+nederland/zaalhockey/DU21642_Routebeschrijvingen.aspx Maar staat ook goed in LISA

Taken team: Eerste team: balken leggen Laatste team: balken opruimen Als er de volgende dag niet wordt gespeeld Zaalleiding Bijhouden stand Controle spelers op uitrusting Opruimen Zorgen voor inleveren spullen einde seizoen Zorgen voor de verificatiecode eigen wedstrijden

Contributie Vergoeding scheidsrechter(s) van 10 Euro per wedstrijddag (thuiswedstrijden) indien er geen scheidsrechters worden geleverd door team zelf 80 Euro per speler

Handige sites & Apps Digitaal wedstrijdformulier www.hceemvallei.nl zaalhockey@hceemvallei.nl www.knhb.nl Afgelastingen ook via #zaalhockeymn www.vanduinkerken.com