I) Regeltechnisch: wat er staat en wat we doen Handvest voor de zaalscheids VERSCHILLEN VELD VS. ZAAL veld: 23-meterlijnen slaan – pushen 5 meter.
De regels De belangrijkste verschillen met veldhockey
Technische en Tactische tips
Zaalhockey: een vak apart! “een ander spelletje met andere regels”
In seizoen 2014 – 2015 geen nieuwe regels!. Het maken van een doelpunt: A - aanvaller B - bal binnen C - cirkel D - geheel over de doellijn.
Zaalhockeyregels Spelen van de bal Speelveld / duur van de wedstrijd
ZAALHOCKEY.
ZAAL. ZAAL Zaalhockey briefing seizoen Nieuwe experimentele regel Standaard Keeper mag MAXIMAAL 2 keer per wedstrijd wisselen. Daarna nog.
Alles wat je altijd al wilde weten maar niet durfde te vragen…
ZAALHOCKEY
Zaalbriefing MHC Weesp seizoen
Update Fluiten in de zaal
spelregels zaalhockey
Zaalhockey
Zaalbriefing Clubarbitrage Commissie Spelregels KNHB, 2014.
Zaalbriefing Waar gaan we het over hebben? Self-pass, Blok & Hoge balSelf-pass, Blok & Hoge bal StrafcornerStrafcorner KeeperKeeper Liggend spelenLiggend.
Briefing
Jongste jeugd Spelregels
Zaalbriefing
Spelregels Hockey Elftallen
Zaalhockeyregels 2015/2016 Speelveld / duur van de wedstrijd
Zaalbriefing Clubarbitrage Commissie Spelregels KNHB, 2014 Walter de Groot Regio Coördinator ZH 2015.
Zaalseizoen 2015/2016 Jeugdhockey
HBS Zaalhockey
ZAALHOCKEY
BRIEFING ZAAL SMHC d.d Spel Verschillen I) Tijd: 20 minuten vs. 35 minuten II) Aantal spelers: 11 spelers vs. 6 spelers III) Maximaal aantal.
Zaalhockey Voor clubscheidsrechters en CS+
Zaalhockey Jeugd Seizoen breedte.
4 november 2007Informatiebijeenkomst HCD Zaalhockey arbitrage & regels Nov 2014.
Presentatie Zaalhockey
Belangrijkste regels zaalhockey
TC Briefing Zaalhockey Competitie
Zaalhockey Jongste Jeugd (6E- en 8E-tallen)

ZAALHOCKEY 2012 -2013

Je begrijpt het pas…. als je het doorhebt (JC ad 2003)

Waarom zaalhockey?

Waarom zaalhockey? Buiten is het koud Ongelooflijk leuk spelletje Basis van techniek & tactiek Hoge handelingssnelheid 100% teamsport! Emotie bij spelers & publiek

Emotie!!!!!!!

Het team Team: max 12 spelers In veld: 5 spelers en keeper Vliegende wissels individueel Teamwissel bij bal over eigen achterlijn

Vliegende keep Extra speler vervangt keeper (hesje) Bij sc met helm Met helm alleen op eigen helft Zonder helm over hele veld

Winnen of verliezen? Doelstelling HHC: verbetertraject Individueel en collectief Van belang voor veldhockey na winterstop

Zaalbegeleiding Bij thuiswedstrijden Geen partij, neutrale houding Wedstrijdformulieren Tijdwaarneming (2x20/15, 1x30, onderbreking) Strafbankje

Opvallende spelregels (1) Bal altijd over de grond 10 cm regel bij stoppen van bal (vrije ruimte) Nooit liggend spelen, alleen stickhand op de grond Nooit in blok spelen (groen/geel) Niet slaan: 50 cm!, push, duwpass SC: rechtstreekse push mag hoog SC: afschuiven, push en tip

Opvallende spelregels (2) Vrije slag eigen helft: bal over 1 m passen Vrije slag & selfpass: bal moet 3 m rollen Vrije slag helft tegenpartij (3 m-lijn): iedereen op 3 m nooit rechtstreeks op goal via medespeler via balk Vrije slag eigen helft: tegenstander op 3 m Eigen goal bestaat niet (buiten cirkel

Zaalbegeleiding Bij thuiswedstrijden Geen partij, neutrale houding Wedstrijdformulieren Tijdwaarneming (2x20, onderbreking) Strafbankje

Technieken Backhand & Forehand stop Kaatsen, one touch Passen vanuit loop (duwpass) Korte flats met schijn (!?) Sterk lopen Gebruik maken van de balk Linkervoetpass

De juiste spullen

Tactieken, spelsystemen Dobbelsteentje 5 De Boot Het Huis

Bij Breedteteams &JJ dobbelsteentje 5 Helder systeem Een systeem is genoeg Balans tussen aanvallen en verdedigen

Belangrijkste regel voor spelers & publiek GENIET!