Thema: God wil ons naar het beloofde land brengen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De zeven kruiswoorden van Jezus…
Advertisements

Woord van Leven Januari 2010.
Hem verkondigen wij. Colossenzen 1:28 Hem verkondigen wij wanneer we iedereen waarschuwen en in alle wijsheid onderrichten, om iedereen tot volmaaktheid.
gekocht maar terzijde gesteld
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Timo Bouman Brink 13 Door de woestijn Exodus 16:1-3.
Mara & Elim.
Wat is de bedoeling van Johannes?
Deze presentatie is van :
De 7 Feesten des Heren De bijbelse feesten
Gemaakt door: Quendy, Daouia,Fleur en Nick.
(…om nooit te vergeten…)
God en ons.
Feest- en gedenkdagen in het joodse jaar
1. 3 hoogtijden in de eerste maand 14-de: Pascha vanaf de 15de: ongezuurde broden daags na de sabbat: eerstelingsschoof Leviticus 23: zeven hoogtijden.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Klinkende herinnering!
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
De doop?. Johannes ‘de doper’ Matteüs 3:1-6 In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea. Hij verkondigde: ‘Kom tot inkeer, want het.
Rosj HaSjana Het joodse jaar september.
Geroepen vanuit het vuur
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Beloften. Gods liefde heeft de vorm van een belofte.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Loofhuttenfeest De instructies voor het Loofhuttenfeest
Loofhuttenfeest Soekkot. Soekkot De voorjaarsfeesten 1.PesachPascha, Pasen 2.MatsootOngezuurde broden 3.Jom habbikoeriemDag der Eerstelingen 4.SjevoeootWekenfeest,
Pesachmaal beker wijn ei lamsbot bitter kruid ongedesemd brood.
Op de Berg van God “Ik zal je in een kloof laten schuilen en mijn hand beschermend voor je houden tot ik voorbij ben. Als ik mijn hand weg haal,
Mijn antwoord op jouw vragen is dat Ik de schepper ben.
onze roeping als gemeente
Welkom op TOV!.
Genade schenken 1.
Pinksteren... is een telwoord.
Vierde adventszondag 23 december 2012 “Vruchtbaar Leven” Lucas 1: Toen Elisabeth de groet van Maria hoorde, sprong het kind op in haar schoot; zij.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoofdstuk 3 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 3.
In Uw licht zien wij het Licht
Preek Hebreeën 4:
Dit is je dag! Ester 4:14. Voorbereiding Wie weet … Kijk eens terug op je leven Toevallig? Het verschil maken: Jozef, Mozes “God heeft mij voor jullie.
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
Niets zonder Gods zegen
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
In het vierde gebod zegt de HERE De zevende dag is een rustdag, die gewijd is aan de HEER, uw God; dan mag u niet werken. Dat geldt ook voor vreemdelingen.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Ons hart, de andere woning van de Heilige
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
P e r a s j o t B e ’h a r en B e ’H u k o t t a i Twee P e r a s j o t: B e ’h a r en B e ’H u k o t t a i.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Thema 4.
Lukas 2:10-12 ‘Betlehem’ 10 De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen:
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Blz. 8 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
De tweede zondag in de veertigdagentijd heet Reminiscere en dat betekent: ´Gedenk Heer, uw barmhartigheid´ Dit komt uit Psalm 25 : 6 en 7 ‘Denk aan uw.
Welkom Voorganger: ds. H.O. ter Beek Ouderling van dienst: J. Verkerk Organist: A. Kroeze Schriftlezingen: Jozua 5: 1-12.
Loofhuttenfeest. 5 betekenissen  Gedenken van de woestijnreis  Dankzegging voor de oogst  Vergankelijkheid en onzekerheid van het leven invoelen 
Joodse Feesten Jodendom.
Preek over Jozua 5:2-12.
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
De redding komt van onze God die op de troon zit en van het lam!
Loofhuttenfeest / סֻכּוֹת
Rosj HaSjana.
Afscheid vol betekenis
Transcript van de presentatie:

Thema: God wil ons naar het beloofde land brengen

Thema: God wil ons naar het beloofde land brengen 1.Loofhuttenfeest is leven in tenten

•Rosj Hasjana – Joodse Nieuwjaar (29/30 sept) •Jom Kippoer – grote Verzoendag (8 okt). •Soekot – Loofhuttenfeest (13 t/m18 okt).

•Lev. 23:42 Zeven dagen lang moeten jullie in hutten wonen, elke geboren Israëliet moet in een loofhut wonen, 43 om jullie kinderen eraan te herinneren dat ik de Israëlieten in hutten liet wonen toen ik hen uit Egypte wegleidde. Ik ben de HEER, jullie God.”

God wil ons naar het beloofde land brengen 1. Loofhuttenfeest is leven in tenten

God wil ons naar het beloofde land brengen 1. Loofhuttenfeest is leven in tenten 2. In de woestijn kijk je uit naar de vervulling van Gods belofte

God wil ons naar het beloofde land brengen 1. Loofhuttenfeest is leven in tenten 2. In de woestijn kijk je uit naar de vervulling van Gods belofte 3. Maar de aanvechting om af te haken is groot

God wil ons naar het beloofde land brengen 1. Loofhuttenfeest is leven in tenten 2. In de woestijn kijk je uit naar de vervulling van Gods belofte 3. Maar de aanvechting om af te haken is groot 4. Verkijk je echter niet op de aanwezigheid van God

God wil ons naar het beloofde land brengen 1. Loofhuttenfeest is leven in tenten 2. In de woestijn kijk je uit naar de vervulling van Gods belofte 3. Maar de aanvechting om af te haken is groot 4. Verkijk je echter niet op de aanwezigheid van God 5. Want in het beloofde land kom je door genade

God wil ons naar het beloofde land brengen 1. Loofhuttenfeest is leven in tenten 2. In de woestijn kijk je uit naar de vervulling van Gods belofte 3. Maar de aanvechting om af te haken is groot 4. Verkijk je echter niet op de aanwezigheid van God 5. Want in het beloofde land kom je door genade 6. Vertrouw daarom op de belofte van God