Hoetchikoetchi, Cultuur voor baby’s en peuters

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Boekbaby’s en Boekenbende
Advertisements

Mondeling Nederlands Cursus 1 – de school.
Serious gaming voor jonge kinderen Woordenschatonderwijs
Wolfskinderen Gemaakt door Dorothé van der Ree Doolaard ( Trajectgroep 3) Driestar College, Gouda.
Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer
Vrijzinnig Humanisme.
Senioren op straat gebruiksvriendelijke publieke ruimte voor ouderen Jan Vilain stedenbouwkundige, adviseur publieke ruimte Colloquium Groen Plus Chapo.
“Een reis naar Licht”.
Voorstelling Bednet. Bednet : 5 jaar Bednet  Door de ziekte of het ongeval zelf  Lichamelijke of psychische problemen  Vaak zware.
Lifestyle-bladen voor de vrouw
 Cultuur- en kunsteducatie Cursus D.H.O.S
Samen opvoeden; ouders en pedagogisch medewerkers
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
PARIJS Een PowerPoint over de eendaagse reis
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
1 Spelen en leren: het begint al bij de voorschool. Aan het werk met jonge kinderen !
Loverboys.
Woord van Leven April 2014.
Snoezelen snuffelen doezelen.
UA– 9 mei 2014.
Waarom neem ik met mijn kind een verteltas mee?
UA – 11 mei Missie Stichting Lezen wil brede bevolkings- groepen het plezier en het nut van lezen laten ontdekken en beleven om zo hun persoonlijke.
Gewoon mooi om naar te luisteren...
Kunst voor de allerkleinsten.  Muzikaal werken met baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar  Voor iedereen die met deze doelgroep in aanraking komt  Allerlei.
UA 3 mei Stichting Lezen wil brede bevolkingsgroepen het plezier en het nut van lezen laten ontdekken en beleven om zo hun persoonlijke ontwikkeling.
UA - 30 april Oprichting –Minister van Cultuur –Vzw –Sinds 2002 –Integratie in 2006 Missie Filosofie Focuspunt Jeugdliteratuur UA - 30 april.
Buienradar Willy Wellens Willy Wellens.
Goedemorgen.
Woord van Leven Augustus 2011.
‘De Klomp Draait Door’ Rosalie Blok Klas CE2C.
PLAZZO – vormingsdag maandag 8 oktober 2007 ‘ Vrijwilligers vinden en houden in ZZgroepen: droom of realiteit/gemakkelijker gezegd dan gedaan?’ -----
Conflicten! Lastig of een kans op ontwikkeling?
Projecten bij de.
Stagecoördinatie op De Rank

preek over Deuteronomium 6:20-25
De zoektocht van de identiteitspolitie. “Ik herinner me vooral de liefde van mijn moeder.” “Hoe ouder ik word, hoe meer ik op mijn moeder begin te lijken.”
&. Over Nutricia Meer dan 100 jaar ervaring actief op het gebied van baby- en kindervoeding Nutricia heeft als doel om bij te dragen aan aan een gezonde.
6 September 2012 Lotto Arena - Antwerpen. Wat zijn je verwachtingen vooraf? Wat is je ervaring geweest? ONDERZOEKSVRAGEN.
Rake uitspraken en zeer mooie beelden! Klikken voor vervolg
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Het Adegems Volkstheater nodigt u uit op. Wagenspelen in het dorp! Hoort nu wat men u spelen zal!
Poëzie in de klas Groep 1/2a één twee drie vier, hoedje van, hoedje van…
Onrecht !!! Vrouw geschopt en aan de haren getrokken voor gsm
Jubileumproject Grow & Learn Het Nederlands Bijbelgenootschap bestaat 200 jaar. Dat willen we vieren met een groot cadeau. Niet voor ons, maar voor …
Waarom? Alle ouders willen dat hun kind de beste kansen krijgt om goed te ontwikkelen in deze samenleving. Een goede ontwikkeling start al van bij de geboorte.
Taalbeleid: Van brabbel tot babbel Inspiratiedag VVSG 2 april 2015
VVSG Inspiratiedag – 2 april 2015 Lokaal loket kinderopvang.
THE LION KING The Musical. Musical  In december 2012 ben ik in London naar de musical ‘The Lion King’ geweest. Ik was er een aantal jaren daarvoor ook.
Lichtkracht een creatief project voor en mèt jou!
Wat is Boekbaby’s? Samen genieten van boeken Maximale kansen voor alle kinderen Boeken in alle gezinnen brengen.
Bedankt! Sinds ……….delen jullie met veel enthousiasme Boekbaby’s-pakketten uit aan alle kinderen van 6 maanden.
Welkom in “de Kikkergroep”. Voorstellen Bertha Alien Klassenouder?
“Slootje springen, een vuurtje stoken of fruit plukken van de boom… Veel kinderen hebben dat nog nooit gedaan! Is het belangrijk om te doen? Ja! Want.
Mapping the field. ALEX KLAASEN Eigen website Beginpagina is stijlvol en nodigt uit om verder te kijken op de site. Helaas is de inhoud.
‘Niet bijzonder veelzeggende’ argumenten? Oordelen van Vlaamse kinder- en jeugdjuryleden over boeken Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie Contact:
Cultureel en kunstzinnige vorming
Presentatie gemeenteraad Boekel 18 november 2014.
Wijs met media: Deze workshop geeft ouders de gelegenheid ideeën en ervaringen uit te wisselen over het onderwerp “Wijs met media”. De drie kernthema’s.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
Leer-en ontwikkelgroepen voor ouders. “ Ik heb meegedaan met het begeleiden van crea- activiteiten met de kleuters en heb hierdoor ontdekt dat ik eigenlijk.
BoekStart Initiatief Boekstart Ministerie van OC&W (minister Plasterk) Stichting Lezen Vereniging van Openbare Bibliotheken Cubiss Projectleider: Adriaan.
Elmer in groep 3 Muzikale ontwikkeling Hanny van Rens.
3L week 27: ‘Wandelen: jong geleerd, oud gedaan.’ © JL
BoekStart voor baby’s > Leesbevorderingsprogramma voor jonge kinderen (0-2) > Doel: ouders van baby’s met boeken en lezen in contact brengen door ze te.
naam gemeente | datum start
De praktijk: kinderen van 0 tot 4 jaar
Cultuurparticipatie bij Dienst kinderopvang
BoekStart en vrijwilligers in de Bibliotheek
Transcript van de presentatie:

Hoetchikoetchi, Cultuur voor baby’s en peuters Filip Bral, directeur Pantalone Frederika Van Wing, projectleider gezinnen VCOB

Tiktak Combinatie van eenvoudige bewegende beelden en muziek Herhaling Geen verhaal, geen oorzaak-gevolg relaties 5 minuten

Pantalone, kunstenhuis voor kinderen Pantalone zoekt als organisatie voor muziektheater en als uitgeverij naar een poëtische synergie tussen muziek, woord en beeld. Pantalone verenigt kunstenaars uit verschillende disciplines in creaties die vele vormen kunnen aannemen; van een muzikaal prentenboek tot een multimediale kinderopera of een beeldend concert. Rode draad is de muziek van waaruit Pantalone een wereld vol poëzie, kleur, vorm, beweging en spel wil oproepen,

DOEL baby’s – samen met hun ouders – van bij hun eerste levensmaanden in contact te brengen met boeken. WIE Baby’s en peuters (jong geleerd = oud gedaan) Hun ouders (cf. bibliotheekverloop)

HOE Op geregelde tijdstippen in de vroege kindertijd informatie over voorlezen, prentenboeken en bibliotheekgebruik gratis aanbieden aan jonge gezinnen in de gemeente

Inspiratie: Bookstart, UK Project van SL, VCOB, UGent, UA, Sodexho, VVSG ° 2005  tot 2008 10 pilootbibliotheken 80 gezinnen Onderzoek: leescultuur in het gezin Na 2008: heel Vlaanderen? www.boekbabys.be

Bibliotheken: Aangepast aanbod en inrichting Vorming

“Ik heb er al enorm van genoten. Ik ging het misschien uit mezelf niet doen, of toch niet op deze manier.”

Die is fantastisch goed ingericht, heel mooi. “Door boekbaby’s ben ik eigenlijk voor het eerst naar de jeugdafdeling geweest. Die is fantastisch goed ingericht, heel mooi. Het spreekt aan om daar zelfs een half uur tot een uur te blijven zoeken. De kinderen kunnen daar zonder problemen rondlopen en spelen terwijl je boeken uitkiest.”

Aarde, stok en steen. Helios Theater, 2 + Objectenbtheater, 1 acteur en 1 muzikant

Au jardin, Théatre de la Guimbarde,1+ (fr.) 2–4 jaar Charleroi

Biebie. Kindertheater Foesiemauw, 2,5 + Bewegings- en muziektheater over de vier basisgevoelens. Drie versies: 2,5 – 3 jaar 4 – 5 jaar 2,5 – 5 jaar Concet en spel: Ann Goormans en Chris Proost. Coaching: Goele Van Dijck

Kikker in de wolken, Theater Terra, 4 +

A is een Aapje, Stichting Intorno Ensemble, 2 + Muziek blokfluitensemble Ratatouille, zang Serena Jansen. Naar aanleiding van 100ste geboortedag van Rie Cramer, bekend van het alfabetboekje. 40 minuten

Koeiemorgen. Nat Gras, 2,5 en 3-jarigen Visuele dansvoorstelling + sensorische speelplaats. Voorstelling: 35 minuten. Max. 40 toeschouwers. Dans: Mano Amaro en Goele Van Dijck Concept: Goele Van Dijck Bij de voorstelling hoort een sensorische speelplaats. Deze kan opgesteld worden in de foyer of aanpalende ruimte. Zo kunnen de peuters na de voorstelling op eigen tempo stukjes uit de voorstelling naspelen. Decorelementen uit de voorstelling zijn hier zeer herkenbaar maar zo aangepast dat ze nog meer sensorische ervaringen uitlokken.

De Rode Draak, Theater De Spiegel, 1,5 + De Rode Draad' is een zintuigelijke voorstelling zonder woorden voor peuters en hun ouders. Een harpiste, een zangeres en een altviolist begeleiden zachte en vriendelijke kussenpoppetjes. Na de voorstelling kan het piepjonge publiek zelf aan de slag, en wordt het decor een donszachte ontdek- en speelplek, waar kussens ritselen en speeltuigen ogen hebben.  De muziek en zangcomposities van Stefan Wellens verwijzen naar thema's van renaissance-polyfonisten waaronder Janequin, Desprez en Lassus. Spel: Inez Carsauw (zang), Karen Peeters of Isabelle Mathijssens (harp), Stefan Wellens of Marianne Van Campenhout (altviool), Karel Van Ransbeeck, Daniel Tanson, Nathalie Droesbeke of Anne Vanharen (poppen). Compositie: Stefan Wellens Concept en regie: Karel Van Ransbeeck en Tin Wellens “De Rode Draak” ging in première op 7 februari 2007 tijdens het Spinrag-festival in Dommelhof, Neerpelt.