TEST JE KENNIS OVER DE WERKING VAN EEN GENEESMIDDEL

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welke functies zijn in het menselijk lichaam van direct levensbelang?
Advertisements

COPD is de Engelse afkorting voor chronisch obstructieve longziekte
Wat is er met mijn mama? Informatie over de ziekte ALS bedoeld voor kinderen op de basisschool. (Met nadruk bedoeld om samen met uw kind door te nemen)
Ongewenste micro-organismen
Kennis van het menselijk lichaam
Oogletsels In dit hoofdstuk komt aan de orde: Theorie over het oog Vuiltje in het oog Doordringende oogwond Lasogen Stomp oogletsel Bevroren ogen.
Hoe wordt alcohol door het lichaam opgenomen?
P R E K L I N I S C H O N D E R Z O E K
De hersenen zijn het controlecentrum van het lichaam…
de medicinale randen van vergif: farmacodynamiek en -kinetiek
TEST JE MEDISCHE KENNIS
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Homeostase.
Bouw en functie van het zenuwstelsel
Medicijnen.
Thema 6: Regeling Basisstof 1 en 2
Het hormoonstelsel 4 havo.
De Lever 6A.
De weg die impulsen afleggen
Thema 16 Hormoonregulatie
In dit hoofdstuk komt aan de orde: Eerste Hulp bij (overmatig) alcohol – of drugsgebruik In dit hoofdstuk komt aan de orde: Gezondheidsverstoringen.
Waaruit is het menselijk lichaam opgebouwd?
Quiz Start.
Astma De aan- en afvoer van lucht vindt plaats via de luchtwegen. Dat begint bij de mond, de neus en de keel; de zogenaamde hogere luchtwegen. Het slijmvlies.
AL amyloidose oorzaak, klachten en behandeling
Thema: Bewegen.
Paragraaf 10.3 Cellen in Bad.
EHBO I Les 2.
Renine Angiotensine Aldosteron systeem
Thema 31 Zenuwstelsel en spieren
ONDERWERP KANKER Maik Krijgsman & Danny Bassa
Thema 4: Waarneming en Regeling
SHOCK.
RAAR of WAAR Mediabegrip week 41/42.
Hoofdstuk 8 Paragraaf 4 Paragraaf 5.
Drugs.
Spieren en spierstelsel
VPH Les 2.
Hormoonklieren = endocriene klieren
VPH Les 5.
Thema 6: Regeling Basisstof 6 en 7.
TEST BRON VWA START DE TEST Taak 3 Samen kom je verder!
De Organen.
Waar is het voor? Hoe werkt het ook alweer?
Alles over genotsmiddelen Thema: Drugs Geschreven door: MBO Diensten i
Lever en Nieren Les 1 di 2de uur ’11 Uitleg lever en nieren en opdracht Les 2 wo 3de uur ’11 Uitleg bloedonderzoek formulier, maken.
Noorderpoort Medische Kennis. Hoesten
Welke functies zijn in het menselijk lichaam van direct levensbelang?
Werken met verslavingsproblematiek. Les 3
Hormoontest.
Waaruit is het menselijk lichaam opgebouwd?
Neurologie Noorderpoort Medische Kennis (LF1 P2)
Hoofdstuk 3. Werking, dosering en vergoeding
Hoofdstuk 2. Doel en gebruik
De werking van het zenuwstelsel.
Thema Zintuigen.
Project geneesmiddelenkennis doktersassistentenopleiding
Geneesmiddelen.
Thema 6: Regeling Basisstof 1 en 2
Begeleidingsgesprek Nieuwe Medicatie “INHALATIESTEROÏDEN”
Koolhydraten.
Inleiding geneesmiddelenkennis
Voel je wel in je vel !.
Bloed Bloedgroepen Bloedstolling D17vab
dierlijke cel en een plantaardige cel
Bloed Bloedgroepen Bloedstolling D17vab
VPH Les 2 medicate.
Soorten Spierweefsel.
Groeihormoon-stoornis..
Transcript van de presentatie:

TEST JE KENNIS OVER DE WERKING VAN EEN GENEESMIDDEL

Het geneesmiddel Rinomar Pseudo-efedrine®, gebruikt bij neusverkoudheden mag men gerust innemen ’s avonds voor slapen gaan. JUIST FOUT

Je antwoordde correct Pseudo-efedrine werkt opwekkend voor de hersenen en kan dus het inslapen bemoeilijken. Klik om verder te gaan.

Je antwoordde niet correct Pseudo-efedrine werkt opwekkend voor de hersenen en kan dus het inslapen bemoeilijken. Klik om verder te gaan.

Bij personen die speed gebruiken kan oververhitting ontstaan. JUIST FOUT

Je antwoordde correct Speed of amfetamine kan hyperthermie of oververhitting veroorzaken. Dit wordt nog bevorderd door de warme en vochtige omgeving die meestal in dancings heerst. Klik om verder te gaan.

Je antwoordde niet correct Speed of amfetamine kan hyperthermie of oververhitting veroorzaken. Dit wordt nog bevorderd door de warme en vochtige omgeving die meestal in dancings heerst. Klik om verder te gaan.

Patiënten met een hoge bloeddruk, die last hebben van ernstige neusverkoudheid, gebruiken bij voorkeur neusdruppels op basis van vasoconstrictoren in plaats van een oraal preparaat JUIST FOUT

Je antwoordde correct Bij toediening via neusdruppels komt de molecule nagenoeg niet in de bloedbaan terecht en treden er geen nevenwerkingen zoals hoge bloeddruk op. Het geneesmiddel werkt dan enkel lokaal. Klik om verder te gaan.

Je antwoordde niet correct Bij toediening via neusdruppels komt de molecule nagenoeg niet in de bloedbaan terecht en treden er geen nevenwerkingen zoals hoge bloeddruk op. Het geneesmiddel werkt dan enkel lokaal. Klik om verder te gaan.

Sympaticomimetica worden gebruikt bij astma omwille van hun bronchiënverwijdend effect, dit komt omdat deze geneesmiddelen inwerken op de β1-receptoren ter hoogte van de gladde spieren van de bronchiën. JUIST FOUT

Je antwoordde correct Het zijn de β2-receptoren die zich in de luchtwegen bevinden; de β1-receptoren spelen een belangrijke rol in het hart. Klik om verder te gaan.

Je antwoordde niet correct Het zijn de β2-receptoren die zich in de luchtwegen bevinden; de β1-receptoren spelen een belangrijke rol in het hart. Klik om verder te gaan.

Het autonoom zenuwstelsel wordt ook het willekeurig zenuwstelsel genoemd. JUIST FOUT

Je antwoordde correct Het autonoom zenuwstelsel wordt ook het onwillekeurig zenuwstelsel genoemd. Klik om verder te gaan.

Je antwoordde niet correct Het autonoom zenuwstelsel wordt ook het onwillekeurig zenuwstelsel genoemd. Klik om verder te gaan.

Excretie van geneesmiddelen gebeurt voornamelijk in de lever. JUIST FOUT

Je antwoordde correct Het is de metabolisatie van geneesmiddelen, of omzetting tot afbraakproducten, die in de lever gebeurt. Klik om verder te gaan.

Je antwoordde niet correct Het is de metabolisatie van geneesmiddelen, of omzetting tot afbraakproducten, die in de lever gebeurt. Klik om verder te gaan.

De nier is een belangrijk orgaan voor de excretie van geneesmiddelen. JUIST FOUT

Je antwoordde correct De nieren zorgen voor de belangrijkste vorm van uitscheiding van geneesmiddelen en metabolieten, via de urine. Klik om verder te gaan.

Je antwoordde niet correct De nieren zorgen voor de belangrijkste vorm van uitscheiding van geneesmiddelen en metabolieten, via de urine. Klik om verder te gaan.

Personen met een alcoholprobleem, moeten opletten met het gebruik van geneesmiddelen. JUIST FOUT

Je antwoordde correct Door alcoholmisbruik wordt de lever aangetast, wat ervoor zorgt dat de leverwerking niet optimaal is en geneesmiddelen minder snel worden afgebroken. Klik om verder te gaan.

Je antwoordde niet correct Door alcoholmisbruik wordt de lever aangetast, wat ervoor zorgt dat de leverwerking niet optimaal is en geneesmiddelen minder snel worden afgebroken. Klik om verder te gaan.

Geneesmiddelen kunnen soms een slechte adem veroorzaken. JUIST FOUT

Je antwoordde correct Sommige vluchtige metabolieten worden via de luchtwegen uitgescheiden, waardoor ze een ademgeur kunnen veroorzaken! Klik om verder te gaan.

Je antwoordde niet correct Sommige vluchtige metabolieten worden via de luchtwegen uitgescheiden, waardoor ze een ademgeur kunnen veroorzaken! Klik om verder te gaan.

Vrouwen die borstvoeding geven, kunnen gerust geneesmiddelen innemen. JUIST FOUT

Klik om de quiz te beëindigen en opnieuw te starten Je antwoordde correct Sommige lipofiele moleculen worden via de moedermelk uitgescheiden, waardoor ze bij de baby nevenwerkingen kunnen veroorzaken! Klik om de quiz te beëindigen en opnieuw te starten

Je antwoordde niet correct Sommige lipofiele moleculen worden via de moedermelk uitgescheiden, waardoor ze bij de baby nevenwerkingen kunnen veroorzaken! Klik om de quiz te beëindigen en opnieuw te starten