Voor vrouwen van vandaag in de Kerk van vandaag

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De nieuwste uitspraken
Advertisements

Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
30 maart 2014 Rotterdam 1. 2 Romeinen 4 17 (...) van die God Voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Video clip scheermesjes fabrikant….
• Beste gemeenteleden, • Op de komende pagina’s ziet u de oproepen: vraag en aanbod, van de hartenmap. • Ziet u een vraag of aanbod waar u iets mee kunt?
Gods verborgen glans.
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
De Bijbel lezen: waarom en hoe?
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Ruth wat goed zou zijn voor Ruth, gaf ze op voor het welzijn van Noemi. Een vrouw van sterk geloof. Ruth is een vrouw van sterk geloof omdat ze gelooft.
Naar het Jaareinde toe
Passie - Verrijzenis Arcabas
In dit vakje zie je hoeveel je moet betalen. Uit de volgende drie vakjes kan je dan kiezen. Er is er telkens maar eentje juist. Ken je het juiste antwoord,
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Groot geloof 1.
6 oktober 2013 Den Haag 1. tijd: ± 60 AD plaats: Caesarea 2.
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
Welkom in deze kerkdienst
Medewerkers voor de “Goed voor elkaar” activiteiten voor de basisschoolkinderen uit groep 1-4.  19 september “Filmmiddag” vanaf 14:45 uur  26 september.
2012 Nieuwjaar: zondag 1 januari – Drie Koningen: vrijdag 6 januari.
PLAYBOY Kalender 2006 Dit is wat mannen boeit!.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Nieuwsbrief De tijd van je leven! Aanwezigheid meester Hans: Agenda:
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
‘Liever een open relatie?’
ZijActief Koningslust 10 jaar Truusje Trap

ECHT ONGELOOFLIJK. Lees alle getallen. langzaam en rij voor rij
“Een dure GSM hebben ze wel, maar hun schoolrekening betalen…”
6,50 euro In dit vakje zie je hoeveel je moet betalen.
De financiële functie: Integrale bedrijfsanalyse©
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
aangename ont - moeting
JOUW WERELD MIJN WERELD
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
23 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik... 1Korinthe 15:1-11: Christus' opstanding als historisch feit & essentie van het Evangelie Christus' opstanding.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Ik wil jou van harte dienen
1 Zie ook identiteit.pdf willen denkenvoelen 5 Zie ook identiteit.pdf.
Inzet en toewijding Mt.19:16-20:16 Voorjaarsconferentie Amerongen 21 februari 2008 GW Hoddenbagh.
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
ZijActief Koningslust
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
eind december... sinds duizenden jaren... midwinterzonnewende 2.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
1 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21.
Bid mee, help mee en geef!.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
Bid mee, help mee en geef!. Zuid-Afrika lijdt… Armoede, gebroken gezinnen en taboes rond aids ontwrichten de samenleving. Zuid-Afrika: veel gebroken gezinnen.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Transcript van de presentatie:

Voor vrouwen van vandaag in de Kerk van vandaag Voor vrouwen die zich willen bezinnen op hun werk in het gezin, Kerk en samenleving

Activiteiten begeleiden en organiseren gericht op geloofsvorming en geloofsverdieping

De consulente biedt aan Themalijst Ondersteuning bij het zoeken naar andere thema’s en inleiders Verzorgen van gebedsdiensten Bezinningsdagen Ontmoetingsdagen

Lezing met documentaire: Armoede in Nederland, wanneer ben je arm en wanneer ben je rijk? De armoede in Nederland neemt toe. Meer dan anderhalf miljoen mensen leven op of onder de armoedegrens.

Hoe is het om een vluchteling te zijn in Nederland? Lezing Grenze(n)loos samenleven Hoe is het om een vluchteling te zijn in Nederland?

‘Ben je wat je hebt of wat je bent?’ Lezing met video Druk,druk, druk... ….het vinden van de juiste maat voor je dagelijkse leven… Henri Nouwen ‘Ben je wat je hebt of wat je bent?’

Lezing Hoe om te gaan met lijden, rouw en verlies? Leven is loslaten Video met Kardinaal Danneels

Een buddy zijn voor een aidspatient Hélène komt graag naar uw afdeling om te vertellen over het werk als ‘buddy- werker’ bij aidspatienten. Stel al uw vragen over aids ! Hélène van Erve

Katholiek onderwijs springlevend! Lezing door Marjo van Helvert, Bisschoppelijk gedelegeerde katholiek primair onderwijs en PABO-opleidingen

Lezing Ik kan niet vergeven. … Lezing Ik kan niet vergeven! …..toch is het de vergeving die je vrij maakt

Lezing met dia’s Moeder Maria een inspiratiebron! De zeven hoofdmomenten uit Haar leven: wat zijn uw hoofdmomenten?

Lezing met dia’s en muziek Hoe kerstmis door alle eeuwen heen werd gevierd en hoe we met de verwondering van Sint Franciscus van Assisie weer opnieuw naar de kerststal kunnen kijken.

De Joodse sedermaaltijd vertelt het verhaal van de Lezing met dia’s van Pascha naar Pasen Waar komen de Katholieke gebruiken vandaan? De Joodse sedermaaltijd vertelt het verhaal van de bevrijding

Bezinnende bijeenkomst De kruisweg van Jezus Het kruis dat we hebben te dragen wordt soms te zwaar, we vallen, maar staan we weer op? Kan Jezus ons inspireren vanuit Zijn kruisweg?

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Mijn ‘adem’ voor het dagelijkse leven Een schilderij uit de zeventiende eeuw en zijn schilder, de parabel van de Verloren Zoon uit de eerste eeuw en haar schrijver, een mens uit de twintigste eeuw op zoek naar de zin van het leven.  

‘Op ontdekkingsreis’ Ontdek je eigen geloof Geloofscursus voor de jonge moeder

Advent Samen op weg naar Kerstmis 10.00 u. binnenkomst 11.00 u. Eucharistieviering 12.00 u. ‘Hemelse’ Lunch 13.30 u. Tini Brugge ‘Hemelse spijzen’ 15.30 u. sluiting van de dag Kosten voor gehele dag 5 euro incl. lunch Ontmoetingsdagen Roermond dinsdag 12 woensdag 13 donderdag 14 december 2006

van je broeders gedaan hebt, Vastentijd 10.00 u. Binnenkomst 11.00 u. Eucharistieviering 12.00 u. Lunch 13.30 u. ‘Buddy zijn voor een medemens’ ‘wat je voor de minsten van je broeders gedaan hebt, heb je aan mij gedaan’ 15.30 u. sluiting van de dag entree vrij Ontmoetingsdagen Roermond dinsdag 13 maart 2007 dinsdag 20 maart 2007 Hélène van Erve