A. Opstarten Totalisatiesoftware V x.xx Verkiezing van : 07/06/2009 +-Bureaus--------------------------------------------------------------------+ ¦ 1.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Test computertermen: Deze test gaat over de vorige les. Je krijgt steeds een vraag te zien waarop je het juist antwoord moet aanklikken. Is je antwoord.
Advertisements

OPMAKEN VAN EEN HUURCONTRACT en plaatsbeschrijving
Opleiding KWS voor studenten
Klik in de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
Samenstelling van deze presentatie Erik VAN AS Automatisch afsluiten van uw PC Je kan je pc automatisch laten afsluiten door het Windows operatings- systeem.
OPMAKEN VAN EEN HUURCONTRACT
PTI Eeklo Autocad 2013 Downloaden & Installeren Schooljaar Studentenversie.
Hoe uw TurboCASH moet gebruiken. :voor verkoop gerichte bedrijven.
De PC bestaat uit Systeemkast Monitor of beeldscherm
Weddeschalen & Weddebijslagen
Les1: eenvoudig computergebruik
Directie Participatie Stemmen in het woonzorgcentrum.
Blockcad VSG.
Wim Dewaele Maart 2013 Brussel Werking toughpad. AGENDA Inhoud pakket Introductie toestel.
Vertaling van Miriam Zweverink Project No Presentatie 2009 Tool 1 Gezondheid & Prestatie Check.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
Cursus WORD en EXCEL 4 lessen WORD; 4 lessen EXCEL
SAMENSTELLING KIEZERSLIJSTEN
Vul gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op ‘login’
HANDLEIDING: REGISTREREN VAN VACCINATIES Q-KOORTS
19 juni 2013 Elektronisch stemmen in België Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Dienst Verkiezingen ( David.
Kolom aanmaken en cijfers invoeren in Grade Center.
De bedradingslijst.
via Picasa Bestanden op CD of DVD branden
Elektronisch stemmen in België
SPO Utrecht 19 januari 2012 Welkom Voorstellen De praktijk Het portaal.
Klik hier als u voor de eerste keer op de website komt.
N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek “Nedap”
Order IT v1.03 (01/03/2005) Order IT V Order IT v1.03 (01/03/2005) Opstarten De client applet wordt opgestart vanuit een html pagina in een browser.
Consult IT v1.5 (07/2005) Consult IT V 1.5. Consult IT v1.5 (07/2005) Aanloggen Geef gebruikersnaam en paswoord in. Gebruikersprofielen beheerd in LAB400.
Snelzoekgids voor video Een videogesprek starten 1.Plaats de aanwijzer op de foto van een contactpersoon en klik op de cameraknop. 2.De contactpersoon.
- Telefoon - Kopiëren - Faxen - Printen - Scannen.
Basis Computer Gebruik
Zet de telefoon aan en voer je pincode in.
Welkom bij digiDUIF! Jouw school heeft gekozen om gebruik te maken van digiDUIF. Deze korte animatie helpt je met het aanmaken van jouw account en het.
DEMO: Hoe werkt de nieuwe registratieprocedure van BEA?. De demo loopt automatisch, u moet niet klikken om verder te gaan.
Kies Hoe en wanneer installeren Wat is het doel Hoe werkt het (7 schermen)
Handleiding LoGiApp tbv Riwo Transport
1. Starten Zet de telefoon aan en voer je pin code in Als dit scherm verschijnt klik dan vervolgens op de Boordcomputer Icoon 2.1 Inloggen Log in door.
Lightroom les 5: Jean-Pierre Bongartz 10 maart 2015.
België en Europa in verkiezingstijd Stellingenspel.
@ allesvoorengels.nl. 1. Pak een lijntjesblaadje van mijn bureau 2. Zet de tafels uit elkaar 3. Leg dit op je tafel: - 2 zwarte / blauwe pennen - Leesboek.
Hoe stel ik mijn wallet in. Klik op wallet Klikken voor het aanmaken van uw walletaccount.
Crediteren (notabeheer + dossier) Utrecht 4 maart 2014.
Buro Asohr BV Advies, Opleiding en Training © Buro Asohr BV \ Kruisherenstraat 5 \ 5401 ZS \ Uden \ Tel: \ Fax: \
Inloggen >> Gegevensaanlevering en controle in Peridos In Release 3.3 van Peridos is er een nieuwe module gebouwd voor het aanleveren en bekijken van gegevens.
Verkiezingen 2014 Digitale aanstiplijsten. IT Materiaal 20 nieuwe + 10 uitleen - notebooks USB Vlinder eID lezer USB Stick 8GB (met handleiding op) Extern.
Haco Euromaster afkantbank Het invoeren van de tekening van de voet van de zonnewijzer in de besturing van de machine. Kijk naar de volgende dia voor.
Een snelkoppeling maken naar uw patiëntenlijst (aanwezigheidsbeeld)
Printen bij de UM en bestellen van gedrukte readers en blokboeken
E-learning voor succesvol meten met de qLabs INR meter
Stemexamen.
Breng de brief naar de goede huiskleur
Recht op leerlingenvervoer:
GOUD is geld de rest krediet
Toets instructie allesvoorengels.nl.
Politieke Bingo Openingsdia Beeld op de positie van dit grijze kader.
Toets instructie allesvoorengels.nl.
KLIK VOOR ELK VOLGEND SCHERM !!!!!!!!!
Handleiding voor het invoeren van PROMs in Spotonmedics
Cursus voor een eco-performant gebruik van uw PC
Toets instructie allesvoorengels.nl.
Handleiding ABAX app rittenregistratie-systeem
Gebruik van het nieuwe scorebord
“Knuffels” kleuren digibordpeuters.
Hoe maak je een eyecatcher
Biljart Score Bord - korte gebruiksaanwijzing
Opleiding voorzitter stemopnemingsbureau
Eindhoven kiest voor de StembureauApp
Transcript van de presentatie:

A. Opstarten Totalisatiesoftware V x.xx Verkiezing van : 07/06/ Bureaus ¦ 1 2 ¦ ¦ Totaal aantal bureaus : 2 Aantal ingebrachte bureaus : 0 Aantal getotaliseerde bureaus : ¦ (L)ezen van een ¦ ¦ diskette ¦ ¦ ¦ De gele diskette in de diskettelezer steken. de twee blauwe diskettes worden enkel gebruikt in geval er problemen zijn met de gele diskette Orig. Copie 3. De PC onder spanning zetten. 4. Het paswoord ingeven 5. Datum en uur van de PC controleren. 6. Het hieronder weergegeven scherm wordt afgebeeld : 1. De printer onder spanning zetten. Europese en Regionale verkiezingen 2009 Totalisatiebureau Copie

B. Lezen van de diskettes van de stembureaus 1. Kies L van ¦ (L)ezen van een ¦ ¦ diskette ¦ ¦ ¦ Steek de RODE (Originele) of WITTE (Kopie) diskette van een stembureau in de diskettelezer. 3. Kies hoe het paswoord van dit stembureau wordt ingevoerd • Automatisch • Manueel 4. Indien de optie « manueel » gekozen wordt, het paswoord van het stembureau invoeren 5. Invoeren en bevestigen van het aantal ongeldige stemmen. 6. Afdrukken van de kwijting. +-Bureaus ¦ 1 2 ¦ ¦ OK  ¦ Totaal aantal bureaus : ONTVANGSTBEWIJS ¦ Verkiezing van 07/06/2009 ¦ ¦ Voorzitter : Michel DUPONT ¦ ¦ Aantal geregistreerde stemmen : 687¦ ¦ ¦ Voer het aantal ongeldige stembiljetten in :11¦ ¦ ¦ Bevestig dit aantal (J/N) : ¦ ¦ ¦(L)ezen van een ¦¦ Ontvangstbewijs ¦ ¦ diskette ¦¦ aan de ¦ ¦ ¦¦ (V)oorzitter ¦ Opnieuw afdrukken van de kwijting: • Kies V • Kies het gewenste bureau. Europese en Regionale Verkiezingen 2009 Totalisatiebureau

C. Transfer van resultaten tussen TOTALISATIE-PC ’S (Uitsluitend wanneer er meerdere PC zijn) 2. Kies een totalisatie-PC om de resultaten te centraliseren. 3. Lees op de gekozen PC de TRANSFER-diskettes van de overige totalisatie-PC ’s met de optie E van R(E)cuperatie : 1. Wanneer op elke totalisatie-PC de diskettes van de daaraan toegewezen stembureaus zijn ingelezen, moeten de resultaten worden overgebracht op een diskette. • Kies T van • Breng een diskette Tussentijdse Totalisatie N°… TRANSFERT in de diskettelezer en bevestig ¦ Pr(I)nten van¦ ¦ (T)ransfert ¦ ¦ tussentijdse ¦ ¦ van ¦ ¦ resultaten¦ ¦ R(E)cuperatie¦¦ Pr(I)nten van ¦ ¦ (T)ransfert ¦ ¦ van ¦¦ tussentijdse ¦ ¦ van ¦ ¦ resultaten ¦¦ resultaten¦ ¦ resultaten¦ Europese en Regionale Verkiezingen 2009 Totalisatiebureau

D. Afdrukken van de resultaten 1. Gedeeltelijke voorlopige resultaten -Wanneer er tenminste tien diskettes van stembureaus ingelezen zijn, is het mogelijk voorlopige resultaten per schijf van tien stembureaus af te drukken; -Wanneer de resultaten van tenminste 2 totalisatie-PC ’s gerecupereerd zijn (enkel in het geval van meervoudige totalisatie) is het mogelijk voorlopige resultaten af te drukken: • Kies I van ¦ Pr(I)nten van ¦ ¦ tussentijdse ¦ ¦ resultaten¦ Volledig resultaat En bevestig met de toets: ENTER ¦ Afdrukken van¦ ¦ (S)luiting ¦ ¦ de ¦ ¦ ¦ ¦ (R)esultaten ¦ ¦ ¦ Wanneer alle diskettes van de stembureaus ingelezen zijn (in geval van enkelvoudige totalisatie), is het mogelijk de finale resultaten van de verkiezingen af te drukken; -Wanneer de resultaten van alle totalisatie-PC ’s gerecupereerd zijn (enkel in het geval van een meervoudige totalisatie), is het mogelijk de finale resultaten van de verkiezing af te drukken : •Kies R van En kies de optie globale resultaten. •De optie « Diskette » biedt de mogelijkheid de resultaten op te slaan voor verspreiding naar de hoofdbureaus en naar de FOD Binnenlandse Zaken. Europese en Regionale Verkiezingen 2009 Totalisatiebureau