Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bezoek aan een BIJENKORF. Bezoek aan een BIJENKORF.
Advertisements

Door Dennis. indeling  Schiphol en heenweg  De eerste schooldag en wat gedaan na school  De tweede schooldag en wat gedaan na school  Zaterdag  Zondag.
Een bij weegt 1/10 van een gram. Ze brengt de helft van haar gewicht – 0,05 gram – naar de bijenkorf. Ze maakt een twintigtal reizen per dag.
10 PLEKKEN OP ONZE PLANEET DIE ER BUITENAARDS UITZIEN
Het ijs- en sneeuwfestival van Harbin
Spreekbeurt van Sam Spaargaren
Een bij weegt 1/10 van een gram. Ze brengt de helft van haar gewicht – 0,05 gram – naar de bijenkorf. Ze maakt een twintigtal reizen per dag.
De stad Petra in Jordanie Een van de zeven wereldwonderen!
Carthago.
Middeleeuwse steden H5 par. 5.3.
Thema 1 Noah, Yaimo en Ivar Water.
Aardrijkskunde Thema 1 water.
Grootste grot van de wereld ontdekt
Bolivia; Fysisch Johan van der Gaag.
En in Het Amazone gebied van Zuid Amerika
Verovering Zuid-Amerika
Curaçao.
DE DODENWEG in Bolivië DE DODENWEG in Bolivië Vertaald uit het Italiaans en het Spaans – Freddy Storm 04/2011.
Gemaakt door: Esther, Oscar en Jaimie.
Maya’s 1In houd . 2.de Maya`s. 3.wat voor steden hadden ze?
Italië Door Sien en Ester.
Verovering Zuid-Amerika
Borobudur De Borobudur tempel..
Paragraaf 3.5 Pompeii.
Amerika voor Columbus 2.3.
De temperaturen in Harbin bereiken vaak –40°C en blijven onder het vriespunt gedurende een half jaar. Deze stad bevindt zich ten noorden van het gekende.
Opdracht Bouwkunst Vera van Zalk 3C.
De poldertoren In Emmeloord.
Waarom heb ik hiervoor gekozen? Ik heb op de Rotterdamse haven gevaren en ik wou er zelf ook meer over weten.
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
't was 't tiende of 't vijftiende huis in 'n rij..
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Een kasteel in de provincie Dorset in Zuid-Engeland.
Tianmen Mountains liggen in het noorden van de provincie Hunan, bij Dayong (China). Veel mensen denken bij Tianmen aan de beroemde Tiananmen Square, in.
Mijn klas (4 Havo) heeft op 11 oktober parijs bezocht, in deze presentatie laat ik foto’s zien en recensies. Gemaakt door Gilian Sanders 4hna.
Berlijn+DDR en de Koude Oorlog
volstrekt zich een nucleare ramp waarbij de gevolgen niet te overzien zijn. TSJERNOBIL 26 April 1986.
nou, ik ben dus inderdaad naar la defense geweest.
Wereldwonderen Gemaakt: Michael.
...is een groot stadspark op het eiland Manhattan in de stad New York. Het is het bekendste park van New York en misschien zelfs van de VS. Met zo’n 25.
Speciale TRAPPEN in de wereld
Vertaald uit het Italiaans. Freddy Storm – 01/2009.
Reis naar Thailand Februari Vertrokken op 17 februari in Kortrijk vanuit ons huis met de taxi naar de statie. Vandaar met de trein naar Zaventem.
Aardrijkskunde Thema 1 water
Bewerking: Freddy Storm - 03/2010 voltrok zich een nucleaire ramp waarvan de gevolgen niet te overzien zijn. Op 26 April 1986.
Paragraaf 2.3 Amerika vóór Columbus.
Kroatië Kroatië Fay en Jodi.
Muziek: Mike Rowland Listen to your heart Wyoming is één van de staten van de Midwest van de Verenigde staten, ook de Equality State of de Cowboy State.
De Pyramide van Cheops. De Pyramide van Cheops.
Gary Klikken aub… Sint Pieter gezien over de Tiber.
HET MEEST PORTUGESE DORP VAN PORTUGAL
Rake uitspraken en zeer mooie beelden! Klikken voor vervolg
Herinneringskamp Westerbork
Een plek van aanbidding. “Bij aanbidding spelen de emoties en het gevoel voor schoonheid zeker mee, maar het is wel een grote reductie wanneer men aanbidding.
Israël Palestina.
voor een onvergetelijke vakantie!
Informatieavond We moeten het met elkaar doen.
Wij zijn allemaal wereldburgers Moderne wereldwonderen.
Aardrijkskunde Aardrijkskunde powerpoint van Tess en Ashley Thema 1.
Presentatie van Gwen, Emma en Kairi
Introductie bij het negende wereldwonder. De piramide van Cheops.
De verkeersader van '' Atlanterhavs = veien "(Atlantische Oceaan Road) een bepaalde infrastructuur en spectaculair dat springen van eiland naar eiland.
Ontdekking en verovering 2.4 Europeanen in Amerika
Aardrijkskunde Thema 1: Water.
Speciale TRAPPEN in de wereld
Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd.
Tianmen Mountains Dayong city (nu Zhangjiajie) met
Thema 11 Conflict in Israël.
Reizen naar de MYSTERIES Uit het verleden POWERPOINT.
noardburgum Dit is een toeristische route door mijn dorp.
Transcript van de presentatie:

Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd rond 1450, op het hoogtepunt van het Inca rijk, en is minder dan 100 jaar later al weer verlaten, toen het rijk bezweek onder de Spaanse bezetting . De aanwezigheid van een aantal tempels en godsdienstige bouwwerken maakt duidelijk dat Machu Picchu een zeer belangrijke plaats was voor de Inca bevolking. Tijdens de volgende eeuwen werd de plaats overwoekerd door het omringende oerwoud en hield op te bestaan. Pas in 1911 ontdekte de amerikaanse historicus en ontdekker Hiram Bingham de verloren stad weer en maakte deze bekend aan de wereld.

Machu Picchu bevindt zich midden in een tropisch regenwoud, op een buitengewoon mooie plaats en is een verbazingwekkend mooi ontwerp van het Incarijk op zijn hoogtepunt; zijn reusachtige muren, terrassen en glooiingen lijken door de natuur uitgesneden te zijn uit de rotsformaties . De natuurlijke omgeving, op de oostelijke hellingen van het Andesgebergte, sluit aan op het Amazone dal met zijn diverse rijkdom aan flora en fauna.

De stad bestaat uit 140 gebouwen waaronder tempels, heiligdommen en huizen met daken van stro en er zijn ook enige parken.

Machu Picchu staat op de lijst van werelderfgoed van UNESCO Machu Picchu staat op de lijst van werelderfgoed van UNESCO. Het is de meest bezochte toeristische attractie van Peru (400,000 in 2003) en de voornaamste inkomstenbron. In het gebied is een no-fly zone.

Machu Picchu bevindt zich op de top van een verticale rotswand van 600 meter, die eindigt aan de voet van de Urubamba Rivier.

Machu Picchu ligt ongeveer 2300m. boven de zeespiegel. Veel toeristen nemen de ochtendtrein vanaf Cusco (reis van 3.5 uur) bekijken de ruïnes enige uren en keren in de middag terug naar Cusco . Vanaf Aguas Calientes rijden busjes de berg op naar Machu Picchu.

Duizenden toeristen lopen elk jaar de Inca Trail, een 2 of 4 daagse voetreis vanaf de Urubamba valei naar boven het Andesgebergte in. Je moet hier wel een goede conditie voor hebben. Overnachten gebeurt in tenten.

Bingham en anderen veronderstelden dat de stad de traditionele geboorteplaats was van de Inca bevolking of het geestelijke centrum van de “virgins of the sun.” Recent onderzoek toonde aan dat Machu Picchu een koninklijke schuilplaats was.

Bij al de gebouwen in Machu Picchu is de traditionele Inca bouwstijl gebruikt, muren van afgeslepen stenen met een regelmatige afmeting.De Inca`s waren meesters in deze techniek, waarbij stenen op maat gemaakt werden, zodat ze zonder cement precies in elkaar pasten.

Hoe ze de enorme stukken rots verplaatsten en omhoog brachten is een raadsel, hoewel algemeen aangenomen wordt dat ze honderden mensen gebruikten om de stenen de hellingen op te duwen.

Er zijn meer dan 100 grillig gevormde stenen trappen – vaak uitgehouwen uit één blok graniet.

Het is onbekend of de Inca`s informatie nagelaten hebben over hun manier van bouwen, daar hun schrift, Quipos genaamd, nooit vertaald is.

Lama`s zwerven vrij door het hele gebied.

Lama`s houden het gras kort en komen op plekken waar grasmaaiers en schapen niet bij kunnen.

In 1913 kreeg de plaats veel bekendheid toen ,,the National Geographic Society ’’ haar hele April nummer aandacht besteedde aan Machu Picchu.

Één van de zeven nieuwe wereldwonderen