Spreekwoorden ... Spreekprenten ....

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
KINDERUITSPRAKEN enter.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Kikker in de kou geschreven door Max Velthuijs
Mondeling Nederlands nieuw cursus 2 thema werk en vrije tijd.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Uitslag enquête over online pesten
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
IJsje is het zachtste beertje van de hele wereld. Voel maar in het boek!
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Opkomen voor jezelf.
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Beelden storm.
De Slippertjes.
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
De mayonaisepot en de koffie
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Een verhaal om te onthouden
Met meester Cor en meester detmer
Getalbeelden oefenen en herkennen
Het leven.
Ze mompelde wat, ving de nachtegaal en droeg die in haar hand weg.
© Hoe voel ik mij ? blij droevig boos bang angstig benieuwd vies van… beschaamd.
Ik voel me zo alleen !.
Indische nostalgie…….
Even verpozen en genieten... met muziek.
Het Potlood.
Antwoord op vraag SOPO1-4
© BIJTJES TELLEN één voor één STOP.
Modern Sprookje Kikkerkoning.
Mama doet boodschappen. STOP.
© Uitgeverij Averbode Bewerkt door Klik op meneer Beer en luister goed.
Door: Türken  Groep 2.  Groep 3.  Groep 4.  Groep 5.  Groep 7.  Groep 8.  En nog foto’s.
Godsdienst 1 1.
Ken je me niet meer?.
Wie is de baas over mijn zakgeld? Bewerkt door Pierre, Jordi, Laurent en Dieter Les 2.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
In het midden lag een grote dauwdruppel, zo groot als de mooiste parel.
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
Dit digitale prentenboek staat op
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
Interpreteren van data
© Uitgeverij Averbode bewerkt door STOP Poes is gered.
nou dan kan je zo duitsland in, dat is wel aardig, maar aangezien wij niet meertalig zijn, hebben we altijd moeite met de taal, maar met gebaren kom je.
Heb je vandaag een slechte dag?
Opstaan egeltje, het is lente!
" Pas op ", zei Joringel, " dat je niet te dicht bij het kasteel komt ".
Een bekende spreker toonde aan zijn toehoorders een briefje van € 50 vóór hij zijn conferentie begon en vroeg: ‘Wie heeft dit graag?’ Iedereen stak zijn.
Lesmateriaal van: Kind en Hond Lesmateriaal van: © Tinley 2013.
Vrouwen van Nederland Neem een hond!!!.
ZIJ GELOOFT IN MIJ Aangeboden door ANDRE HAZES ZIJ GELOOFT IN MIJ.
Uitleg persoonsvorm (pv)
De koning van de kikkers
Dictee 6.2 succes.
DE POSTBODE.
‘Mixed up piles’.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
K. “Morgen gaan we weer naar huis,” mompelt Bella. “Je hebt nog láng geen zin om weg te gaan hè?” grinnikt Tobias. Bella schud met haar hoofd. Tobias.
Jezus reisde met Zijn discipelen door het land...
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Werk aan de winkel. Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat.
Transcript van de presentatie:

Spreekwoorden ... Spreekprenten ...

Denk nog eens goed na ! en klik dan op de rode bol !

kijk goed en klik op Jan Spier

Lees en kies het passende spreekwoord ! Door het oog van de mand kruipen. Door de mand vallen. Een kapotte mand in de hand hebben. Hij schrikt zich een mand. De bodem van de mand voelen. Door het oog van de naald kruipen. Hij heeft een kapotte mand gekocht. Beter geen mand dan een rotte mand. Hij verstopt zich in de mand.

En nu ... de passende verklaring ! Hij is heel gierig. Deze persoon is heel arm. Men koopt beter geen goedkope spullen. Hij moet tenslotte bekennen. Hij is heel erg ziek. Iemand heeft zich erg pijn gedaan. Iemand die gefopt is. Hij stopt met werken. Iemand die te veel gedronken heeft.

kijk goed en klik op Jan Spier

Lees en kies het passende spreekwoord ! Op handen en voeten verder doen. Onder één hoedje spelen. Een dubbeltje op zijn kant. Botje bij botje leggen. Bij de pakken neerzitten. Op zijn dooie eentje zitten. In de knoop liggen. Door het oog van de naald kruipen. Iets aan de grote klok hangen.

En nu ... de passende verklaring ! Alles vergeten zijn. Veel moeite doen om iets te bereiken. Op het nippertje aan iets ontsnappen. Niet slagen in iets. Steeds opnieuw iets vergeten. Dronken zijn. Veel vrienden hebben. Net te laat zijn. Een vervelend werkje snel opknappen.

kijk goed en klik op Jan Spier

Lees en kies het passende spreekwoord ! Op handen en voeten verder doen. Onder één hoedje spelen. Een dubbeltje op zijn kant. Botje bij botje leggen. Bij de pakken neerzitten. Op zijn dooie eentje zitten. In de knoop liggen. Door het oog van de naald kruipen. Iets aan de grote klok hangen.

En nu ... de passende verklaring ! Alles vergeten zijn. Veel moeite doen om iets te bereiken. Op het nippertje aan iets ontsnappen. Niet slagen in iets. Samen iets gemeens plannen. Dronken zijn. Veel vrienden hebben. Net te laat zijn. Een vervelend werkje snel opknappen.

kijk goed en klik op Jan Spier

Lees en kies het passende spreekwoord ! Op handen en voeten verder doen. Onder één hoedje spelen. Iets aan de grote klok hangen. Botje bij botje leggen. Bij de pakken neerzitten. Op zijn dooie eentje zitten. In de knoop liggen. Door het oog van de naald kruipen. Een dubbeltje op zijn kant.

En nu ... de passende verklaring ! Alles vergeten zijn. Veel moeite doen om iets te bereiken. Op het nippertje aan iets ontsnappen. Het hangt geheel van het toeval af. Samen iets gemeens plannen. Dronken zijn. Veel vrienden hebben. Net te laat zijn. Een vervelend werkje snel opknappen.

Welk spreekwoord past bij deze tekst ? Peter vertelde aan de meester dat hij z’n huiswerk niet had kunnen maken omdat hij die avond heel erg ziek was geweest. Hij had de nacht zelfs moeten doorbrengen in het hospitaal. Toen de meester naar het doktersbriefje vroeg … werd hij helemaal rood en moest toegeven dat het maar een smoesje was. Welk spreekwoord past bij deze tekst ? Klik op de juiste prent !

Welk spreekwoord past bij deze tekst ? Jurgen en Andy hebben de boekentas van Els goed verstopt. Als Els hen vraagt of zij weten waar haar boekentas is … glimlachen ze … maar ze vertellen lekker niks. Els gaat verder op zoek naar haar verloren boekentas. Welk spreekwoord past bij deze tekst ? Klik op de juiste prent !

Welk spreekwoord past bij deze tekst ? Ilse fietst met haar fiets van school naar huis. Ze wil de straat oversteken … maar plotseling komt een auto razendsnel aangereden. De auto stopt met piepende remmen en komt net voor haar tot stilstand. Ze heeft geen schrammetje maar de chauffeur is wel ontzettend boos. Oef zegt ze, dat was op het nippertje … Welk spreekwoord past bij deze tekst ? Klik op de juiste prent !

Welk spreekwoord past bij deze tekst ? Karel en Stijn maken een heerlijk fietstochtje in de buurt. Na een uurtje fietsen komen plotseling donkergrijze wolken opzetten. Zou het gaan regenen ? Ze keren huiswaarts want je weet maar nooit … Nu ja, misschien regent het ook helemaal niet ? Wat moeten we nu doen ? Welk spreekwoord past bij deze tekst ? Klik op de juiste prent !

Dat heb je prima gedaan !