Uitslag enquête over online pesten

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
sociale media: de nieuwe realiteit
Advertisements

Open-up / over de streep
VEILIG ONLINE Filmpje.
Leerlingenenquête •91% van de uitgedeelde enquêtes zijn terug binnengekomen. •Het 1 ste leerjaar heeft niet deelgenomen aan de enquête.
Leerlingbemiddeling / mediation
Wat is er met mijn mama? Informatie over de ziekte ALS bedoeld voor kinderen op de basisschool. (Met nadruk bedoeld om samen met uw kind door te nemen)
Opkomen voor jezelf.
De Drama Driehoek.
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Verborgen vormen van pesten
Veilig Internet Volgende
Mijn gegevens op het web!?
Internet fun & veilig! titeldia.
Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd.
Pestprotocol Naam:leerlingenraad Groep:5,6,7,8
Dr. Albertus Risaeusschool
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Veilig internet Mediawijsheid
Insert your picture here Wat doe jij zoal op het Internet?
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Blijf bij mij Jolink.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Hoe kun je helpen? Laat je klasgenootje er niet alleen voor staan!
Social Media en Internet “webweerbaarheid”
Internet fun & veilig!. Wie zijn we? Naam Wij werken voor Microsoft Insert your picture here.
Insert your picture here Wat doe jij zoal op het Internet?
Godsdienst 1.
TRAINING SOCIALE VAARDIG-HEDEN
Geluid aan.
Welkom op onze thema-avond
Kanjergroep 4.
Ik had een droom verleden nacht,
Weglopen Johanna Kruit.
Interpreteren van data
Dr. Albertus Risaeusschool
Dit kun je gaan lezen als je niks beters te doen hebt!
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Kinderen op social media: hoe ga je daar als ouder mee om?
© Wilma de Hond 2015.
Goedendag computerbezitter!
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
Medialessen groep 8.
Wat zijn helpfuncties? Deze vraag beantwoord je samen met je groepje. Je moet deze vraag in één zin beantwoorden.
Altijd online!.
Ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs
Agenda Informatie over pesten Wat doen kinderen online?
VEILIG INTERNETTEN.
Resultaten Leerlingenenquête 2015
Belangrijke tips voor een spreekbeurt
PESTEN JULIANASCHOOL.
Pesten Nee, dat doen wij niet..
Reclame Masters | Ik en reclame!
KiVa – lied Zo fijn op onze school!
Ouderavond Mediawijsheid Basisschool ‘t Rendal 20 januari 2014.
Ben jij je eigen databaas? Aangeboden door
Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije
2 Wat is (digitaal) pesten? Groep 7 3 Leuke school De tweede dag lag mijn lunch Als beleg tussen blz 13 en 14 Van mijn nieuwe wiskundeboek Toen kreeg.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Kinderen en de sociale media. Hoe ga je daarmee om? Toon interesse in waar je kind mee bezig is. Laat kinderen online met een nickname.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Introductie Ik ben….. – Marguerite Klinkers – Social Media enthousiasteling – Vind het interessant en belangrijk om ouders voor te lichten op het gebied.
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat.
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
Terreur in de klas. Eerst een minuut stilte. Tips van Klasse: leerlingen-over-terreur-en-geweld/
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Ouderavond over pesten in.
Jai Hoi. Jai Hoi Marius Hoi Jai Hoi Marius Hoi Loran Hoi.
Ouderavond over pesten op de basisschool
Ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs
Social Media.
Onze school is een KiVa-school!.
Transcript van de presentatie:

Uitslag enquête over online pesten Groep 7 op internet Uitslag enquête over online pesten

Social Media. Welke worden gebruikt in groep 7? Instagram 9 kinderen Snapchat 9 kinderen YouTube 6 kinderen Berichten 5 kinderen What’sApp chat 5 kinderen Hyves 4 kinderen Facebook 3 kinderen Touch 3 kinderen Messenger 1 kind Skype 2 kinderen

Hoeveel kinderen uit jouw klas worden volgens jou gepest op internet? Niemand 4 1-2 kinderen 8 2-5 kinderen 4 6-10 kinderen 2 Meer dan 10 kinderen 1

Ben je wel eens zelf gepest op in internet? 4 kinderen zeggen ja Hoe ben je gepest? Uitgescholden Vervelende berichten Door een onbekende of door een klasgenoot Wat heb je gedaan? De pester verwijderd of geblokkeerd Gezegd, dat je het vervelend vindt

Wat vind je van kinderen die op het internet pesten? “Flauw, onaardig, verschrikkelijk, je gaat niet als je boos bent, dat via internet bespreken, maar mondeling Rare kinderen, die misschien zelf zijn gepest of die te weinig aandacht krijgen Niet leuk, maar soms is het als grapje bedoeld Gek, heel stom, weet ik niet, zielig, onnozel Mensen die zichzelf stom vinden en dat afreageren op anderen Heel erg, lijkt me vervelend je zo te voelen Een pester vindt het toch zelf ook niet leuk gepest te worden? De raarste kinderen ter wereld

“Waarom zou je iemand pesten? Om erbij te horen of stoer te doen of zo? Pesten is gemeen, je doet iemand pijn, zonder dat je hem hoeft te slaan, je maakt gewoon iemands leven kapot. Daarom wil ik dat het stopt”

Heb je een gouden tip voor kinderen? Blokkeer de pester meteen Negeer het pesten of zeg dat je het niet leuk vindt Trek je er niks van aan, ga naar je ouders of andere volwassene Nooit je adres of een foto geven Doe er niks mee, niet reageren. Dat vinden pesters niet leuk en dan stoppen ze Zeg tegen de pester, waarom doe je het? Zeg het tegen je ouders of juf of meester! Als het heel erg is, zou ik mijn account verwijderen. Ga snel weg van internet als je wordt gepest Op Instagram zet je foto op privé

“Ga naar je ouders, vertel het ze “Ga naar je ouders, vertel het ze. Zeg , dat hij/zij je heeft pijn gedaan. Delete het spelletje en ga er niet meer op. Als je weet, dat een ander kind gepest wordt op het internet, bescherm diegene, als je het ziet gebeuren. Als het gebeurt in een chat, zeg dat STOP!”

Heb je een gouden tip voor ouders? “Vraag aan je kind, of het goed gaat met het spel. Als je merkt, dat je kind iets heeft, help hem of haar dan.” “Jullie moeten er alles aan doen dat het stopt” “Let goed op wat je kinderen doen op het internet. En sta dan klaar om hem of haar te helpen” “Vraag je ouders met het kind dat pest te gaan praten” “Ouders moeten zorgen dat kinderen veilig omgaan met internet. Dat kunnen ze doen door mee te kijken op een nieuwe site en het goed te keuren” “Er iets aan doen” “Wees streng”

Als je hulp nodig hebt, ga naar je ouders, juf of meester. Of naar juf Nel (IB kamer) of naar de site van Pestweb. Hier kun je hulp vinden en zijn veel nuttige tips te lezen. http://www.pestweb.nl/