Kinderrechtencoalitie Jongvolwassenen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Advertisements

Spreekbeurt van Pietje Puk Juni 2012
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
De Drama Driehoek.
Pikante afwas !! Ik stop ermee. Die hele bereiding van deze maaltijd!!!
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
We zijn toch allemaal gelijk…
Welkom Mijzelf voorstellen aan de hand van een recente gebeurtenis waarbij ik ‘in mijn vuur stond’ Wat gaan we doen vandaag.
Powerpoint gemaakt door
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Discipelschap.
Competentie 12 Kritiek geven en kritiek ontvangen
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Blijf bij mij Jolink.
Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?!
Opnieuw Steeds opnieuw ben ik andere aspecten van
Welkom 1 aan het bestuur en de leden van OXO aan alle (plus)ouders en (plus)grootouders aan alle aanwezigen.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
WoW EMEG-LIJST.  Vrienden  Nieuwsgierig  Enthousiast broertje WAAROM?
ARBEIDSTRAJECTBEGELEIDING VZW Jong Voorstelling
Men vraagt zich soms af : waarom...
EEN VERRASSING KRIJGEN
Ik ga mijn mama eens plagen Met deze katapult ga ik schieten op mijn mama 3,2, 1 AuwAuw.
Push for life!. Een man was ‘s nachts aan het slapen toen zijn kamer plots verlicht werd en God hem verscheen. De Heer zei hem dat hij een opdracht had.
CULTUREEL KAPITAAL ?????? Je eerste keer weet je niet wat je te wachten staat om dat je het niet kent. De eerste keer dat ik naar het toneel ging was.
Partners  ACV- Antwerpen  ABVV- Antwerpen  ACLVB  VDAB  RVA/PAW  Stad Antwerpen  Provincie Antwerpen.
Lieve zoon/dochter ....
De kinderen op school zeggen steeds twee woorden die ik niet begrijp …
Geluid aan.
PANELGESPREK Kinderen en jongeren in armoede: de adolescentie Open Forum 14 juni namiddag.
JAMMER MAAR HELAAS! “En meestal aan die gesprekken zelf heb ik geen slechte herinneringen, dat ging vaak heel vlot. Maar het was dan gewoon van … en.
Mam, ik heb een vraag … De kinderen op school zeggen steeds twee woorden die ik niet begrijp …
Interpreteren van data
Psalm 23 van een fanatieke TV-kijker Klik door naar volgende scherm.
Moeilijk bereikbare jongeren & werk De Missing Link?
VREDE.
Met handen en voeten geloven 1
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
Wat ik wil…..
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Ik hou er niet van om op dergelijke momenten te praten
Vrienden.
Het opbouwen van een data base
Verander je wereld 2 Samuel 11:1-2 Bij het aanbreken van het voorjaar, de tijd waarin koningen gewoonlijk ten strijde trekken, stuurde David opnieuw een.
HEBT U DE TIJD?. INOEFENEN VAN DE LEERSTOF Los steeds de vragen op om naar de volgende vraag te gaan. Klik op de pijltjes om verder of terug te gaan.
Wees eens wat OENiger Open – Eerlijk - Nieuwsgierig
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Groningse voic .
Gulzig… Al te gulzig! Hé, die gaat nu aan mijn neus kietelen.
Onze doelen en visie in beeld
PowerPointsite-bep Dit is een baby zoals iedereen ze zou willen hebben maar helaas zijn ze zo niet verkrijgbaar.
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Dit is een puzzel om uw hersens eens goed te laten werken
Het kost niets om dit te lezen.... het kost niets om te proberen !!! Te kijken maar doorlezen tot het einde het kost niets om te proberen !!! Te kijken.
Levensbeschouwelijk kringgesprek Thema: Inclusie in het onderwijs.
Levensbeschouwelijk kringgesprek
UVW LinkedIn Presentatie
“Digi-bord toepassing sollicitatietraining” Doeworkshop voor arbeidsconsulenten Tom, Trainer.
Reguleren van motivatie: Do It Yourself! 28 oktober Deventer.
Word man/vrouw van de wereld 6 tips voor een geslaagde jongerencampagne.
Groningse voic .
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Aandoeningen/ziektes Functies & anatomische eigenschappen Activiteiten en participatie Omgevingsfactoren Persoonlijke factoren InschikkelijkheidIk ben.
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
Welkom op onze thema-avond
Van segregatie naar inclusie … Tom Vermeulen directeur BuBaO KOCA vzw.
Inhoud Optellen en aftrekken. Vermenigvuldigen en delen.
Transcript van de presentatie:

Kinderrechtencoalitie Jongvolwassenen Ze zeggen ‘Jaja’ 2e Open Forum 14/06/2010

Casus Anke: Dag Jasmina, zoals je weet hebben we vorige keer een overeenkomst gemaakt. We gaan deze samen nu een keer bekijken want je moest een aantal dingen doen. (toont trajectovereenkomst) Jasmina: Ik heb naar de kinderopvang gebeld. Anke: Wat zeiden die? Jasmina: Dat ik moest wachten en nog op de lijst stond. Anke: Wat heb je nog gedaan? Jasmina: Ik heb een brief gehad van VDAB (toont brief). Anke: Dus je hebt een afspraak op maandag om 14u. Jasmina: Ja. Anke: Zeker naar daar gaan en me laten weten hoe het gesprek is verlopen.

Casus Anke: Wil je voor de rest nog iets zeggen? Jasmina: Ja, ik heb nog geen geld ontvangen deze maand en zit zonder eten. Anke: Jah, als je niet op afspraak komt, dan wordt je geld niet gestort, dat weet je toch? Ik zal er voor zorgen dat je morgen langs de kassa kan passeren. Jasmina: Dat is goed. Een vriend van mij kan voedselpakketten gaan halen, kan ik dat ook? Anke: Heb je geen eten meer? Jasmina: Neen, ik leen momenteel wat geld van mijn schoonvader. Anke: Ik zal je een brief schrijven voor 5 voedselpakketten en je kan die deze middag gaan halen. Jasmina: Oké. Anke: Verder nog iets? Mijn volgende klant staat hier al dus ik ga je moeten laten. Jasmina: Neen. Anke: Jasmina, zorg goed voor jezelf en vergeet niet over een maand terug te komen hé!

Casus Beeld van de hulpverlener  Vorig forum Beeld van de jongere Wil helpen Nood aan goede screening Vraaggestuurd Stoot vaak op geen motivatie: ze “zeggen” jaja  Vorig forum Beeld van de jongere Wil geholpen worden Niet steeds opnieuw heel zijn/haar verhaal brengen Wil actie Stoot vaak op onbegrip: ik zeg dan maar “jaja”

De leefwereld van jongeren Wat wil een jongere? Verwachtingen van jongeren tav. begeleiders Tijd om elkaar te leren kennen Informatie Actie Begrip Flexibiliteit Een normaal volwassen leven Zorgen over toekomst Zorgen over toekomstige jobsatisfactie  Jongeren zijn actief, moeten niet geactiveerd worden

De leefwereld van jongeren Hedendaagse jongeren L’age du choix Afhankelijke situatie – Onafhankelijke situatie Verhoogde kwetsbaarheid Funderingen nodig  Drempels/hindernissen

De leefwereld van jongeren Hindernissen Volgens de jongeren: Schulden -Geen kennis rechten- plichten Onduidelijkheid rond jobdoelwit -Moeilijke gezinssituatie Interim -Uitblijven van antwoord Geen informeel netwerk -Geen diploma

De leefwereld van jongeren Probleemjongeren?! Verschil tussen: Problemen van de jongeren Problemen met de jongeren Probleemjongeren Kwetsbare jongeren  Maak het onderscheid! Motivatie: Ja! Neen! Voor wat?

Van onderwijs naar arbeidsmarkt Factoren die het moeilijk maken: Arbeidsmarktgerelateerd Conjunctuur Ondoorzichtigheid Onderwijs Diploma Tekort aan beroepservaring Tekort aan arbeidsmarktattitudes Beeld bij werkgevers Hedendaagse jongere-zijn Kloof werkt in beide richtingen

Het Jobkot Wat doen we? Hoe gaat het? Uitleg, uitleg en uitleg en nog eens uitleg Actie ondernemen Begrip tonen Vertrouwen laten groeien Zowel in zichzelf Als in het systeem Eerlijk zijn  Uitstroom?

Het Jobkot Basisprincipes Laagdrempeligheid Instuif Openingsuren Vrijwilligheid Vertrouwen Focus op vraag van jongeren Op maat van jongeren Jongerenvriendelijke ruimte Postieve kijk Maatschappelijke kwetsbaarheid  We zeggen “Kom binnen!”

Jobkot Structurele aanbevelingen Eén begeleider als ankerpunt Integraal werken als basis Categoriaal werken: jongerenspecifiek  Train je personeel: Leefwereld van jongeren Maatschappelijke kwetsbaarheid Bepaalde jongere specifieke competenties

Jobkot Structurele aanbevelingen Vraaggestuurd werken Eénduidige informatiestroom Rechten pro-actief toekennen Empowerment  In plaats van een schop onder hun gat

Vragen ? Contactgegevens: Eveline van Hooijdonk Jobkot/vzw Jong Godshuishammeke 17 09/268 29 75 jobkot@vzwjong.be