Wat weet jij over de slagerij? Kom je wel eens in een slagerij? Wat kun je zoal kopen bij de slager? Waar komt het vlees vandaan? Welke beroepen kun je uitvoeren in een slagerij?
Hoe het begon…
De Keten Boerderij Slachterij Slagerij Klant
De Boerderij (stap 1) Boerderij Slachterij Slagerij Klant
‘Ik koop liever vlees waarvan ik weet dat het dier een goed leven heeft gehad, ook al is het duurder.’
De Slachterij (stap 2) Boerderij Slachterij Slagerij Klant Klant Klant
Bekijk het filmpje
De Slagerij (stap 3) Boerderij Slachterij Slagerij Klant
Bekijk het filmpje
Van slagerij naar klant (stap 4) Boerderij Slachterij Slagerij Klant
Vierde dode door besmette zalm nu.nl 02-11-2012 EHEC-uitbraak in Belgisch Limburg door besmet rundvlees 15-06-2012 Vierde dode door besmette zalm nu.nl 02-11-2012 Salmonella aangetroffen in salmonellavrije kip NVWA nieuws-archief VWA | 20 februari 2004
Een slager heeft een schort voor en een petje op. De machines in een slagerij worden alleen aan het eind van de dag schoongemaakt. Een slager wast vaak zijn handen. Elke vleessoort heeft zijn eigen snijplank. Een slager haalt het vlees met een tang uit de toonbank. Een slager draagt een mondkapje tijdens het snijden van het vlees.
Wat kies jij? - Werken met vleesproducten - Klanten helpen - Leiding geven
Waar zit welk stukje vlees? Vraag het de productiemedewerker!
Hoe moet ik het vlees thuis klaarmaken? Vraag het de verkoopmedewerker!
Welke slagerij bedenkt de beste aanbieding? Vraag het de chef!
Wat weet je nu van de slagerij? Welke nieuwe informatie heb je deze les gehoord of gezien? Zou jij in een slagerij willen werken? Waarom (niet)?