Het programma In voor zorg

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Samen werken aan inzetbaarheid en mobiliteit 1. Grote veranderingen • Jeugdzorg heeft te maken met grote veranderingen: • Transitie • Gemeenten worden.
Advertisements

Welkom.
Vrijwilligers in de geestelijke verzorging?
Resultaten In voor zorg! Tranchemanagement: deelnemers 444 organisaties, waarvan 127 ketenpartners, nemen deel aan 317 In voor zorg-trajecten.
BIM vraagt om integraal samenwerken
Communicatie als strategisch instrument bij verandertrajecten in de langdurige zorg Saskia ter Kuile, Communicatiemanager In.
24 april 2013 Zichtbaar ondernemen door kleinere (thuis)zorgorganisaties.
Samenwerking casemanager dementie en casemanager palliatieve zorg
Project Stimulering LOB
Stichting DHO •gelooft dat hoger onderwijsinstellingen een cruciale rol hebben in kennisinnovatie. Immers, de huidige studenten zijn de toekomstige beleidsmakers,
Stimular, de werkplaats voor Duurzaam Ondernemen Themabijeenkomst klimaatneutrale bedrijfsvoering overheidsorganisaties Utrecht, 23 september 2013 Stefan.
In samenwerking met 13 maart 2014.
De eerste vijf maanden Henk Nies, Vilans, 1 maart 2010, Utrecht.
Stand van zaken van het Regiocontract in Regio Rivierenland Commissie Algemeen Bestuur en Zorg Maasdriel, 9 november 2010 Stan Herms, Programmamanager.
Social media voor (ouderen)organisaties Scholingsochtend SBOG ‘Kennismaken met social media’ Maandag 5 maart 2012.
Nationaal Actieprogramma Diabetes 24 november 2011 Elize van Ballegooie Senior Implementatiemedewerker NAD Ytje van der Veen Implementatiemedewerker DVN.
Communicatie in de Aanval op Schooluitval
Kansen Voor Jongeren Voorlichtingsbijeenkomst 26 maart 2012.
Jan Visscher Lid klankbordgroep Vroeg, Voortdurend, Integraal 23 september 2009.
Gezonde School Conferentie MBO Vitaal voor leren en werken 7 april
Zelfsturing in de zorg 26 mei GGZ Nederland Diana Kole Sr kennismanager In voor zorg! Jenny Scholtmeijer RIBW Overijssel Werk bij IVZ, maar redelijk.
Praktijkvoorbeeld Horizontale disseminatie en mainstreaming Theo van de Veerdonk Projectleider Young Professionals Gemeente Den Bosch.
Een goede keten is een kunst! René Denis 11 april 2013
Kennisnetwerk CVA Nederland Samenwerking Ketencoördinatoren en Knowledge Brokers George Beusmans. Ha &BL.
Innovatie en kwaliteit in de care VGN 22 oktober 2009 Ellen Dahlhaus
Cliënt- en Familieperspectief
Pgb in de AWBZ en Wmo nieuws en ontwikkelingen
Presentatie Missie en Visie Lomoz 2012 Anton Rijkers.
“Let’s talk about you & me”
Samen werken aan een gezonde regio!
Digitale Didactiek Onderwijs anders organiseren, anders onderwijzen: andere kwaliteiten voor medewerkers 1digitale didactiek.
Europalaan 24 | 6199 AB Maastricht-Airport | T | www
Kwaliteitscode EVC EVC in het MBO ~ CompetentCity Erik Kaemingk & Cissy Johann.
Communitybijeenkomst 21 april 2009 Kies Kleur in Groen.
Congres Zorg in beweging V&VN nurse practitioners De kracht van regionale bijeenkomsten voor nurse practitioners.
Actieplan ‘Veilig Werken in de Zorg’.
GGZ Netwerkbijeenkomst Midden Limburg 26 juni
Landelijke Inspiratiedag 3D’s + HR
Quick scan Janneke Delisse, Renée van Os, Jan Jurriëns
Kwaliteitsnetwerk FPA
Organisatieveranderingen in de langdurige zorg en de consequenties voor de rol van de or.
Agenda Opening/welkom Informatie over project ‘Dementietafel: delen en verbeteren’ Voorstellen verschillende organisaties – wie doet mee? – werkgroep.
MEE maakt meedoen mogelijk
Meer interactie tussen de OCMW’s en de POD MI Social media Provinciale Ontmoetingsdagen Lente 2015.
Bijeenkomst over pilot functiecreatie Jobbanking via de sociale economie bijeenkomst over pilot functiecreatie Hartelijk welkom! Mary van de Looij & Bert.
Introductiebijeenkomst Waardigheid & trots. Programma Korte introductie Themacoördinator Dialoog met vertegenwoordiger Ministerie van VWS Deel 1 pitches.
Introductiebijeenkomst Waardigheid & trots
Introductiebijeenkomst Waardigheid & trots
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
1 Programma Opening De aanpak van woonoverlast vanuit de woningcorporatie, Hester van Buren (RvB Rochdale) De aanpak van woonoverlast:
Knowledge broker netwerk CVA vanaf 2016 regionale netwerken
Introductiebijeenkomst Waardigheid & trots. Programma Korte kennismaking Vraaggesprek vertegenwoordiger Ministerie van VWS Deel 1 pitches deelnemende.
Introductiebijeenkomst Waardigheid & trots. Programma Korte kennismaking Vraaggesprek vertegenwoordiger Ministerie van VWS Deel 1 pitches deelnemende.
Jur Verbeek Riet van Loon 25 juni Wat verstaan we onder woonoverlast? verbaal geweld burenruzie harde muziek drugsoverlast pesterijen ongepast.
Introductiebijeenkomst Waardigheid & trots
1 Programma uurOpening uur Perspectief Woningcorporatie Mitros uur Ontwikkelingen Platform Woonoverlast
Jur Verbeek Riet van Loon 25 oktober Wat verstaan we onder woonoverlast? verbaal geweld burenruzie harde muziek drugsoverlast treiteren ongepast.
Jur Verbeek Riet van Loon 4 juni Wat verstaan we onder woonoverlast? verbaal geweld burenruzie harde muziek drugsoverlast treiteren ongepast gedrag.
& Mobiliteit binnen Sociaal Plan Mobiliteitsperiode duurt 9 maanden 3 pijlers benoemd in Sociaal Plan 3 fases gedurende de mobiliteitsperiode Brede dienstverlening.
Transitiecommunicatie Dichterbij Belangrijk kenmerk: Onduidelijkheden en uitstel, veel vragen en onzekerheden. Uitdaging: Aansluiten bij de diverse doelgroepen.
Lokaal Woon en Leefbaarheids Plan. Lokaal Woon- en Leefbaarheids Plan  Waarom  Resultaten bijeenkomsten  Hoe nu verder.
Samen(werken) aan Duurzame Inzetbaarheid Van Reactief naar Preventief P&O Netwerkbijeenkomst VGN 1 Februari 2013.
Het programma In voor zorg! Hannie Treffers en Carolien Koning PGM open, 7 februari 2013.
Jenneke van Veen, voorzitter van het Verbeterprogramma Palliatieve Zorg.
6 september 2012 Heb jij genoeg ruimte om je werk goed te doen? Ans Jansen.
Hoe toekomst bestendig ben jij
Duurzaamheidsplatform Kaag en Braassem
Waarde(n)vol werk in uitvoering
Werken zonder te beperken – Het programma
Transcript van de presentatie:

Het programma In voor zorg Het programma In voor zorg! Stimulerings- en implementatieprogramma van het ministerie van VWS uitgevoerd door Vilans, kennisinstituut langdurende zorg, gestart eind 2009

Voor wie? Bestuurders, professionals en medewerkers van zorgorganisaties, overheden en regelgevende instanties. In voor zorg! is er voor de langdurige zorg: verpleging en verzorging gehandicaptenzorg thuiszorg langdurige GGZ

Met wat? In voor zorg-digitaal deelt tools en instrumenten, goede praktijkvoorbeelden, informatie en nieuws uit de langdurige zorg. In voor zorg! begeleidt zorgorganisaties via een In voor zorg-traject op de thema’s bedrijfsvoering, zorg op afstand, ketenzorg en professionals

In voor zorg-digitaal www.invoorzorg.nl www.invoorzorg.net LinkedIn-group In voor zorg Twitter @Invoorzorg Slideshare Youtube Facebook

Fases In voor zorg-traject Intake: go/ no go Scanfase: pré-scan en generieke scan Bepalen inzet In voor zorg-coach Opstellen Plan van aanpak: doelstellingen en afspraken Contract afsluiten Actiefase 15-18 maanden

In voor zorg-coach: ondersteuning in natura Organisatieadviseur die Ondersteunt bij versnellen of aanscherpen van verbeterprogramma’s Ondersteunt bij het in kaart brengen en oplossen van specifieke vraagstukken Ondersteunt de stafcapaciteit Zorg draagt voor uitwisseling landelijke en regionale zorgorganisaties. De mensen in uw organisatie leren van de coach en van elkaar. Zo kunnen zij ook in de toekomst beter omgaan met nieuwe veranderingen.

Ambities In voor zorg! Een toekomstbestendige sector opbouwen: investeren in de toekomst van organisaties in de langdurige zorg. Ophalen en delen van goede voorbeelden. Platform voor delen kennis en ervaring over verandertrajecten. Ontmoeting tussen organisaties in de langdurige zorg en beleid – landelijk en regionaal.

Deelnemers In voor zorg! 2012 Voor gehele presentatie geldt: cijfers zijn over heel 2012 444 organisaties, waarvan 127 ketenpartners, nemen deel aan 317 In voor zorg-trajecten.

Deelnemers In voor zorg! stand van zaken Van de 317 trajecten bevinden zich 128 in de uitvoerende fase. 45 trajecten zijn succesvol afgerond.

Deelnemers In voor zorg! per thema De trajecten zijn verdeeld over de 4 In voor zorg-thema’s bedrijfsvoering, ketenzorg, professionals en zorg op afstand.

Kennis & Leren Aan In voor zorg- bijeenkomsten en -netwerken namen 3866 mensen deel in 2012.

Communicatie 165.145 unieke bezoekers bezoeken de website 5.071 mensen zijn geabonneerd op de wekelijkse nieuwsbrief 2.636 personen zijn lid van het In voor zorg-netwerk op LinkedIn 2.210 personen volgen In voor zorg! op Twitter 3.866 bezoekers kwamen naar de In voor zorg-congressen