Hoe goed is jouw keukenwoordenschat?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

koffieextract en koffiedik
Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
GMP and HACCP in school restaurants
Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.
Brieven thema eten & drinken correctie. correctie brieven  Het meest ben ik erop benieuwd hoe zal onze Tsjechische voeding je smaken.
Azijn, mosterd, en olie.
Spaans 24-Kitchen.
Zuivelproducten en Eieren
Persoonsvorm Saskia Hoekx.
Keukenhygiëne.
Horeca en ecologische foodprint
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
Vol-au-vent met puree.
De actieve voedingsdriehoek
“Leonardo Project” F&B 4You
Gezonde voeding bij tieners
daar baar bar been ben deen den boos bos doos dos dook dok bok baan
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Gehaktballetjes met krieken en rijst
Pasta met vis en courgette in een saffraansausje
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
MAYONAISE EN DERIVANTEN INGREDIËNTEN: 1 L. 4 eigeel 1 L. Olijf olie Een beetje azijn of citroen, zout, mosterd en warm water. Voorverwerking: Bereid de.
het bouwen van een website
Thema 2: Voeding en Vertering
4.5 Samenstelling van mengsels
Quiz: taalronde.
Druppels van gedachten
Wok met kip, groentjes en rijst. Wat hebben we nodig? 2 uien 3 teentjes look 500 g verse boontjes 2 paprika’s 1 broccoli 1 bakje champignons 2 courgetten.
Wraps met gehakt, verse groentjes en kruidendipsaus
BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen (het) deeg kneden.
De voedsel en kracht quiz
Balletjes in tomatensaus met puree
Godsdienst 1.
Durum met kebabvlees, verse groentjes en yoghurtdip
Jouw mening telt! Wil je mede bepalen welke punten we gaan verbeteren binnen ? Geef je mening over de sfeer op je afdeling, je leidinggevende en het werken.
Bekijk de zonnestraal.
Wat voedt jou deel 1..
Lekker en Gezond de Quiz
Programma Uitleg over verschillende onderwerpen Vragen beantwoorden
Welkom Naam: Sabine Waal Datum: 23 maart 2011 Opleiding: Consumptieve technieken.
Hygiëne in de keuken.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Invullen van de tevredenheidspeiling door ouders via het Ouderportaal.
Smaak.
Werkwoordspelling -d of –t?
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
MasterPeace Creating peace. Together.. SKILLZZ Les 1.
Quiz tops en tips groep 5 en 6. Tops en tips In deze les maakte je maatje een gedicht over de nacht. Dit stond in ‘Zo zit het!’: ZO ZIT HET! Hier let.
Uitleg  In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten verzamelt door vragen goed te beantwoorden.  In ronde 2, 3 en 4 staat er ook een.
HACCP.
Surinaamse Gerechten.
Anyone Of Us (Gareth Gates).
Mol en beer.
1 woorden met ui 2 woorden met oe 3 woorden met ou en nu 4.
daar baar bar been ben deen den boos bos doos dos dook dok bok baan
Voedsel bereiden.
De voordelen en nadelen van betaalmethodes
Uit daging Eten wat de stamppot schaft.
Hoofdstuk 3 Wat weten we al over conserveren?
Eigenschappen van het optellen en het vermenigvuldigen van rationale getallen © André Snijers.
Transcript van de presentatie:

Hoe goed is jouw keukenwoordenschat? Voedingsquiz Hoe goed is jouw keukenwoordenschat?

Spelregels vragen over keukenmateriaal, -termen en -technieken 3 reeksen van 5 vragen verbetering na elke reeks per vraag 2 punten, bij foute schrijfwijze 1 punt invullen op antwoordformulier Tussendoortje = woordenrooster  afgeven op het einde van ronde 3  28 benamingen van kookmateriaal

Aandachtspunten ! Luisteren tijdens de vragen In stilte overleggen Respect voor groepsgenoot / klasgenoten

Uitleg rebus/droedel: Beelden belangrijk Letters  klanken belangrijk bv. L = EL; K = KA  soms letter vervangen bv. P = B  Peer = Beer  positie belangrijk vb Bij  bijVOORbeeld

REEKS 1

1. Welke kooktechniek zie je in deze rebus? V = F x 2

2. Welke keukenterm vind je in de rebus? _______ N R

3. Geef het correcte Nederlandse woord voor dit keukengerei:

4. Wat betekent blancheren? Is dat een biertje (een blanchke) toevoegen aan een stoofpotje; Levensmiddelen eerst in koud water steken en korte tijd koken om te voorkomen dat het voedsel té ver doorkookt?

5. Welk keukengerei wordt hier bedoeld? I = O

Correctie ronde 1

1. Welke kooktechniek zie je in deze rebus? V = F x 2 Flam + beren

2. Welke keukenterm vind je in de rebus? BLIKOPENER _______ N R

3. Geef het correcte Nederlandse woord voor dit keukengerei: GARDE

4. Wat betekent blancheren? Is dat? een biertje (een blanchke), toevoegen aan een stoofpotje Levensmiddelen eerst in koud water steken om dan korte tijd koken om te voorkomen dat het voedsel té ver doorkookt.

5. Welk keukengerei wordt hier bedoeld? POLLEPEL - K I = O

REEKS 2

1. Wat wordt aan vlees of vis toegevoegd bij een marinade? (2 dingen)

2. Welke keukenterm zit hier verstopt? + + F

3. Geef een andere benaming voor bestanddelen.

4. Welke keukentechniek zit hier verstopt? N = R OE = I - D

5. Niemand heeft graag graten in zijn vis … Hoe noemt men de techniek waarbij een vis voorzichtig van de graat wordt gehaald? TIP: 1e deel: een verkeersopstopping 2e deel: een ander woord voor kippenhok

Correctie ronde 2

1. Wat wordt aan vlees of vis toegevoegd bij een marinade? azijn, water wijn kruiden groenten

2. Welke keukenterm zit hier verstopt? + + F FRUITEN Het in een open pan, in wat vetstof, zachtjes verhitten van groenten.

3. Geef een andere benaming voor bestanddelen. ingrediënten

4. Welke keukentechniek zit hier verstopt? N = R OE = I - D SNIPPEREN (fijnsnijden)

5. FILEREN Niemand heeft graag graten in zijn vis … Hoe noemt men de techniek waarbij een vis voorzichtig van de graat wordt gehaald? FILEREN TIPS: 1e deel: een verkeersopstopping = FILE 2e deel: een ander woord voor kippenhok = REN

REEKS 3

1. Welke bereidingsterm zit hier achter? A = E AF = O

2. Hoe heet het bereiden van gerechten in frituurvet of -olie bij een temperatuur van 150° tot 175°?

3. Welke kooktechniek is hier verstopt? STE = V

4. Wat is de correcte benaming voor het maken van een korstje rond vis of vlees, met ei(wit) en daarna met paneermeel?

5. Vervoeg het werkwoord kruiden correct in de zin: Kruidt … de groenten naar smaak met peper en zout.

Correctie ronde 3

1. Welke bereidingsterm zit hier achter? STOMEN A = E AF = O

2. Hoe heet het bereiden van gerechten in frituurvet of -olie bij een temperatuur van 150° tot 175°? frituren

3. Welke kooktechniek is hier verstopt? STOVEN STE = V

4. Wat is de correcte benaming voor het maken van een korstje rond vis of vlees, met ei(wit) en daarna met paneermeel? PANEREN

5. Vervoeg het werkwoord kruiden correct in de zin: Kruidt … de groenten naar smaak met peper en zout.