EMEG lijst - Entertainment TV opname ‘’Wat vindt Nederland?!’’

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vakantie aan de rivier.
Advertisements

De entertainmentbranche bezoek aan een tv studio opname met publiek
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Interactum Lectoraat Kantelende kennis
Gemaakt door Odessa koorevaar
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
•Wat is spinning? (foto van de fiets laten zien) •Wat is Spinningevent 2009? (foto van de zaal laten zien) •Waarom Spinningevent 2009? •Wat is Villa Joep?
Woorden en tijd.....
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Bennie te Dorsthorst Bennie was aan het vliegen met zijn charterkist toen opeens de vleugel in tweeën brak, en kwam fladderend naar beneden met een plons,
Hij laat de ingreep doen en verlaat overgelukkig het ziekenhuis.
Bezoek een sportief evenement:
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
WoW EMEG-LIJST.  Vrienden  Nieuwsgierig  Enthousiast broertje WAAROM?
EMEG LIJST NR. 2 BEZOEK: KAMER VAN BRABANT. WHAT: Bezoek een tv studio opname met publiek Kamer van Brabant.
Bezoek een tv studio opname met publiek JENSEN. OPDRACHT Op 17 april 2013 zijn Lisa, Elllen, Kylie, Kimberly, Vanja en ik naar Weesp afgereisd om een.
7 e EMEG ITEM Door Mathijs van Zantvoort. Na mijn recensie voor The Mad Trist (zie EMEG item 4) Wilde ik ook wat verder kijken dan omgeving Eindhoven,
FC Eindhoven Bezoek een sportief evenement. Observeer het publiek tijdens je bezoek Ik ben naar de ladies night van FC Eindhoven geweest. Dit was een.
BEZOEK EEN TV-PROGRAMMA Take me out. Algemeen Datingprogramma 30 dames 1 man Dames moeten de man in verschillende rondes wegdrukken of houden als ze met.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Annie M.G. Schmidt.
IKL project door: Kiki Pappers
6e EMEG item Mathijs van Zantvoort
Zandkorrels.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Dat is pech hebben hé
Er was eens een oud kasteel midden in een diep en donker bos.
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
Glow.
Glow.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
‘De Klomp Draait Door’ Rosalie Blok Klas CE2C.
Ik ben Ulrike Seynaeve en ik ben 18 jaar oud. Op 18 november 1991 werd ik geboren te Torhout, maar al men hele leven lang woon ik te Lichtervelde. En.
Annie The Musical.
Weekend kring. Hilal Kaya 8B.
JUSTIN BIEBER.
Ciara ‘The Sand’. Opdracht Observeer het publiek tijdens je bezoek.
Uitzending bijgewoond van een tv programma.
Ik ben Peter en dit is mijn verhaal…
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Voor Aranka... Van Aart.
Nieuwsgierig als Geoffrey is vraagt hij aan zijn vader: “Papa, wat doen die mevrouwen daar?”
Een liefdesgeschiedenis
De zoektocht van de identiteitspolitie. “Ik herinner me vooral de liefde van mijn moeder.” “Hoe ouder ik word, hoe meer ik op mijn moeder begin te lijken.”
Wintersport 2004 Hippach, Oostenrijk /
Het verschil tussen logisch- en ‘inclusief – intuïtief denken’….. 
Stage bij “Het Licht”. Mijn stage bij “Het Licht” begon een beetje rommelig want ik kreeg op het laatste moment te horen dat ik mijn stage bij een ander.
HIJ GAF ZIJN EIGEN ZOON. Tijdens een zondagavond zangdienst in een kerk gaf de dominee het woord aan een oude man, die daar zondag te gast was. De man.
QUIZ! START! Hoe goed ken jij onze groepsleden?
En daar stond ik dan… slaperig stapte ik mijn bed in.
Mannen en vrouwen Verschil?! Overeenkomst?! Naam: Mathilde den Boer
THE LION KING The Musical. Musical  In december 2012 ben ik in London naar de musical ‘The Lion King’ geweest. Ik was er een aantal jaren daarvoor ook.
Door gebruik te maken van alle nieuwe technologieën met betrekking tot de vruchtbaarheid lukte het een 75 -jarige vrouw een baby te baren.
Opname Meastro Entertainment. Opname Maestro Vrijdag 9 november Philharmonie gebouw Haarlem BNN’érs met Passie voor Klassieke muziek 8 BNN’ers gaan.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
‘Mixed up piles’.
‘Mensen, bega toch geen schanddaad. Zoiets kunt u niet doen: deze mensen zijn bij mij te gast. Ik heb hier mijn dochter, die nog maagd is, en de bijvrouw.
5 jaar geleden is ze gestorven Enkel mooie herinneringen zijn er nog je kracht en je glimlach Voor altijd in ons hart.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Het Roze Strikje Hoeveel hou je van haar... ? hou je van haar... ?
Weblog. Waarom?? Ouders de school in halen Kinderen over ervaringen laten schrijven en tekenen Samen werken aan een eindproduct ICT bij jonge kinderen.
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
Transcript van de presentatie:

EMEG lijst - Entertainment TV opname ‘’Wat vindt Nederland?!’’

Met enige regelmaat kijk ik naar het RTL4 programma ‘’Wat vindt Nederland?’’. In ‘’Wat vindt Nederland?!’’ wordt de mening van Nederland gepeild over zeer uiteenlopende zaken, die de afgelopen week in het nieuws zijn geweest. Wekelijks gaan twee teams onder leiding van het cabaretduo Veldhuis & Kemper de strijd met elkaar aan. Toen ik een uitnodiging kreeg om een opname van dit programma bij te wonen, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Tijdens de opname waarbij ik aanwezig was waren Victoria Koblenko en Victor Reinier te gast. Presentator: Jack Spijkerman Deskundige: Jojanneke van den Berge Teamcaptains: Remco Veldhuis en Richard Kemper

Observeer het publiek tijdens je bezoek

Tijdens de uitwerking van de onderzoeksvraag heb ik op de volgende elementen gelet: • Verhouding man/vrouw • Leeftijden • Samenstelling van personen die gezamenlijk naar de opname komen • Houding (bijv. gezichtsuitdrukkingen) voor, tijdens en na de opname

De man /vrouw verhouding lag naar mijn mening redelijk gelijk. Het viel me op dat er iets meer vrouwen aanwezig waren. 45% man 55% vrouw

Met enige regelmaat kijk ik naar het programma ‘’Wat vindt Nederland?!’’. Als ik thuis naar het programma keek viel het me op dat de leeftijd van het publiek ver uit elkaar lag. Ik schatte dat de leeftijden tussen de 25 en 60 jaar oud liggen. Ik ging dan ook met enig vooroordeel naar de opnames… Er zitten totaal 100 mensen in het publiek. Aangekomen in de studio viel het me direct op dat er veel ‘’jonge’’ mensen aanwezig waren. Op de volgende sheet heb ik dit weergegeven in een grafiek.

Aantal personen

Ik heb een tijdje bij de ontvangstbalie geobserveerd om te kijken hoe de samenstelling was van personen die samen naar de opname kwamen kijken. Ik kon drie ‘’samenstellingen’’ onderscheiden: 1. Met partner. Er waren veel jonge stellen die samen naar de opname kwamen. 2. Met vrienden/vriendinnen (veel groepen van ongeveer 5/6 personen). 3. Met een familielid. Ik heb diverse samenstellingen gezien waarbij zoon of dochter (een van) hun ouders meenam naar de opname.

Tijdens de opname heb ik gelet op de lichaamshouding van het publiek. Bij de meeste opnames waar ik ben geweest was het publiek aan het begin van de opname heel erg energiek en enthousiast en aan het einde van de opname was iedereen moe en lusteloos. Dit kwam waarschijnlijk voor een groot deel omdat de opnames lang duren en daardoor verliest iedereen zijn/haar aandacht. De publieksopwarmer deed voorafgaand aan de opname een leuke quiz om iedereen in de stemming te krijgen, dit is goed gelukt! Bij de opnames van ‘’Wat vindt Nederland?!’’ was het publiek enthousiast. Iedereen had zijn/haar volle aandacht erbij en deed goed mee. Dit komt waarschijnlijk omdat de opname in een ‘’take’’ werd gedraaid. Er werd niets opnieuw gedaan en daardoor bleef het tempo erin. ‘’Wat vindt Nederland?!’’ is een spelshow. Er werd niets 2x gedraaid en dit kwam de spanning van de spelshow ten goede.

Via deze link is de aflevering terug te kijken waarbij ik aanwezig was: Kirsten Freriks Lieke van Heesbeen