Niets is wat het lijkt SLAAPKAMER HUISKAMER KELDER.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MAN ZIJN !!!! Waarom is het fantastisch een man te zijn ???
Advertisements

Plaatje vrienden op een bank
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Opkomen voor jezelf.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Visie, missie en kernwaarden
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
In deze dienst zal Ds. G. F. de Kimpe voorgaan. Voor de dienst zingen we Gz. 165 Na de zegen Gz. 121: 1, 3, 7 Schriftlezing: Job. 29: 1, 2, Job.
Woord van Leven Juli 2010 “Het is met het koninkrijk van de hemel als met een koopman die op zoek was naar mooie parels. Toen hij een uitzonderlijk waardevolle.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Seksualiteit: gave van God
Discipelschap.
Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?!
die niet om jou zou huilen.
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Satan was een belangrijke Cherub met de naam Lucifer.
‘Zijn alle godsdiensten gelijk?’. Jezus zegt: Bij Mij moet je zijn! Een andere weg is er niet. Alleen door Mij kom je bij God.
MARKUS 2 vers 1 t/m 12 Toen Jezus enkele dagen later terugkwam in Kafarnaum, werd bekend dat Hij weer thuis was. Er stroomden zoveel mensen toe, dat er.
Wat maakt het leven zinvol?
Zomaar een kaartje.
Discipelschap.
GOD.
Zou dat GOD… kunnen zijn?
Huis Marga van Bommel.
Huil niet om iemand, die niet om jou zou huilen.
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Godsdienst 1 1.
Godsdienst.
Geloven en nu….
Wie nodig je als eerste uit?
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Lees aandachtig deze boodschap, heel belangrijk !
Wat gaan we doen? Vrijdag: Wat ligt er bij jou op tafel? Zaterdagochtend: Wat wil je met God delen? Zaterdagavond: Wat heeft Jezus in jouw situatie? Zondag:
Wat heerlijk om een schat te vinden!
Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijn-bouwer.
Luisterend naar een Monoloog voor Cello van Marcel Olm, gaan we in dialoog met onszelf 17de vd Tijd door het Jaar.
De wedstrijd van het leven
VREDE.
Wij zijn God zomaar ontrouw Maar God wil je terug …
Ik ben christen In het Nederland van 2014 na Christus.
Met foto’s en gedichten.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Preek Matteüs 7: 1-12.
Preek 1 Korintiërs 3: 1-23.
Wat is de zin van het leven?
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Thema: Ga je mee schatgraven?
Lang geleden, in een grote kille stad ergens op de wereld, lag tussen het afval een klein, bruin stoffen beertje... Weggegooid, omdat het niet meer nodig.
O Heer, wat ben ik moe!.
Gods aanwezigheid ontdekken
Preek Matteüs 13:
Wie heeft de regie in mijn leven? Als je bovenmatige inspanning een matig resultaat oplevert…
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
‘Mixed up piles’.
terug naar het paradijs
Advent = schat zoeken 20 december 2015 | Vineyard Amersfoort.
Thema 1. Is God een lieve oude man? Een man die zich achter een wolk verstopt en af en toe naar beneden gluurt? Of is de wolk zelf God?
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen ….
De woning N ö emie Chausson. ‘t huis (huizen) huizen.
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
Nog bepalen… Vriendschap. Benoem drie dingen die jij kenmerkend vindt voor vriendschap Introductieopdracht Kenmerk van vriendschapVerbinding met christen-zijn.
Wie ben ik….? -Zelfbeeld: positief of negatief? 1.
Verstoppertje spelen Sommige mensen zijn er goed in…
Zondag 30 juli 2017 Voorganger: ds. Riek van Haeringen, Dronten
Lukas 11 vers 5 t/m 8 5 Daarna zei ​Jezus: ‘Stel dat je midden in de nacht naar het huis van een vriend gaat en roept: ‘Kan ik drie broden van je lenen?
Transcript van de presentatie:

Niets is wat het lijkt SLAAPKAMER HUISKAMER KELDER

Matteus 13: 44-46 Het is met het koninkrijk van de hemel als met een schat die verborgen lag in een akker. Iemand vond hem en verborg hem opnieuw, en in zijn vreugde besloot hij alles te verkopen wat hij had en die akker te kopen. Ook is het met het koninkrijk van de hemel als met een koopman die op zoek was naar mooie parels. 46 Toen hij een uitzonderlijk waardevolle parel vond, besloot hij alles te verkopen wat hij had en die te kopen SLAAPKAMER HUISKAMER KELDER

ZOLDER TERRAS LOGEERKAMER BADKAMER SLAAPKAMER HUISKAMER KEUKEN KELDER

Kamers Badkamer: zelfbeeld, hoe je naar jezelf kijkt in de spiegel. Woonkamer: waar je naar kijkt op TV, je computer gebruikt, je relatie met vrienden De keuken: je eetpatronen Slaapkamer: Seksualiteit, je slaappatroon De zolder: herinneringen uit het verleden, jeugdervaringen, misschien ook wel pijnlijke herinneringen of geheimen die je ver weggestopt hebt. Op je terras: waar je naar de toekomst kijkt, de plannen en jaren die voor je liggen SLAAPKAMER HUISKAMER KELDER

Huis 2 Huis 3 Huis 1 Jezus in de logeerkamer Kenmerken Kerkgaand Jij bent huismeester Kenmerken Christelijke levensstijl Kerkgaand Doet mee in het jeugdwerk Heeft aardig wat Bijbelkennis Bepaalt zelf wat er in huis gebeurt Binnen is Jezus er niet te vinden Jezus staat voor de deur Of: Wel verlangen, maar weet niet hoe Geen verlangen en houdt de schijn op. Openbaring 3:20 Huis 2 Jezus in de logeerkamer Kenmerken Kerkgaand Doet mee in het jeugdwerk Heeft aardig wat Bijbelkennis Bepaalt zelf wat er in huis gebeurt Jezus bevindt zich in de logeerkamer 2 Korintiers 5:15 Huis 3 Jezus is Huismeester Kenmerken Kerkgaand Doet mee in het jeugdwerk Heeft aardig wat Bijbelkennis Jezus is Heer over het hele huis, joepie!  Grote schoonmaak in alle kamers van je leven! Leert leven zoals God het bedoeld heeft! Amos 5:5

Golven met een tennisracket Kenmerken Fabrikant weet het beste waarvoor hij het racket heeft gemaakt Wanneer je niet naar de tennisracketfabrikant luistert, gaat t mis! Je slaat je racket kapot = zonde = hij niet voor gemaakt JE zal weinig plezier beleven aan je potje golf Je zal de wedstrijd nooit winnen! Wanneer iedereen met een tennisracket golft, betekent dit nog niet dat dat ook het beste is! SLAAPKAMER HUISKAMER KELDER

God en jouw levenshuis Kenmerken God weet het beste waarvoor hij jou heeft gemaakt Wanneer je niet naar God luistert, gaat het mis! Je levenshuis gaat kapot = zonde = ben je niet voor gemaakt Je zal weinig woonplezier beleven Je komt al snel in aanmerking voor Xtreme house make-over Wanneer iedereen zijn levenshuis zelf inricht, betekent dit nog niet dat dit ook het beste is! SLAAPKAMER HUISKAMER KELDER

ZOLDER TERRAS LOGEERKAMER BADKAMER SLAAPKAMER HUISKAMER KEUKEN KELDER

Opdracht Teken je eigen huis Welke plek heeft Jezus? Waar bevindt Hij zich? Hoe zien je verschillende kamers eruit en waar moet er nog opgeruimd worden? SLAAPKAMER HUISKAMER