Hoofdstuk 3 Wat weten we al over conserveren?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Madelaine Postma, Carlijn Beemsterboer & Lisa Rozema
Advertisements

Wat? Hoeveel? Conserveren additieven
B1 Stoffen worden omgezet
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Voeding Paragraaf 4.4 Melk. Koe: wandelende chemische fabriek Gekeken naar ziektekiemen of giftige stoffen Vetgehalte aangepast Ook grondstof.
Hoofdstuk 4 Voeding.
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Machtenscheiding Quiz
Papier chromatografie
Zuur-base reacties 4GT Nask2 Hoofdstuk 6.4.
Werken op de Muiswerkmanier. Onderzoek toont aan Didactische mode.
Vermenigvuldiging en levensvoorwaarden
De stelling van Pythagoras
Welkom bij de bio Quiz Begin.
De oplossing optellen oefenen doorwerken verbeteren de oefening het huiswerk verkeerd.
De voedsel en kracht quiz
Er worden eerst veel kippen gekweekt.
Vakleer L. van der Meer Veiligheid Vakleer L. van der Meer.
Voeding en vertering 5 Havo.
Hartjes Kies een leuk spel
Lekker en Gezond de Quiz
Thema groeiomstandigheden
De temperatuurschaal Celsius Kelvin Farenheid.
Bs.1: onderzoek doen Bs.6: een werkplan maken
Hoofdstuk 1 Paragraaf 4 Uit welke delen bestaat een bacterie?
Operatieassistentie.
Mijn Leefstijl. EVEN VOORSTELLEN… Kan je een inschatting maken van de prijs van een product. Besef je dat reclame invloed heeft op wat je besteedt. Weet.
Scheikunde presentatie water en reinigen.
Voeding & Vertering.
Zuren en basen Scheikunde Niveau 3 Jaar 2 Periode 3 Les 2.
Diëten Niet alleen om af te vallen!. Veel mensen volgen een dieet uit medische noodzaak Natriumbeperkt Energiebeperkt Vetarm Antiallergisch dieet Maagdieet.
HACCP.
Afweer tegen ziekte Gezondheid V31.
Teksten zoeken en vinden
Hoofdstuk 4 Spijsveteringsstelsel melkvee
IJsster maken.
Wat is het verband tussen pH en concentraties?
In 7 dagen Genesis 2:1 "Zo werden de hemel en de aarde gemaakt, en alle prachtige dingen die daarbij horen. Op de zevende dag was God klaar met zijn werk.”
Chemie Overal , hoofdstuk 2.5
4 HAVO wiskunde A hoofdstuk 4 n.a.v. de proef
Maagdarmkanaal V31, Voeding.
Nieuws-module uitleg >.
Huisvesting en Hygiëne
Basisstof 2 Enzymen Chemische reacties verlopen traag
Ph zuurgraad.
Operatieassistentie.
Micro - organismen zijn overal … ook als je ze niet ziet.
Vruchtensappen Jente van der mei.
Kaas bereiden.
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Bs. 1 stoffen worden omgezet (stofwisseling )
Conserveren = langer houdbaar maken
JULLIE WETEN DAT IK HET HEB, MAAR WAT IS HET?
PH en EC..
Basis Voedingsmiddelen Les Zuivel Melk en melkproducten 2
voorbeeld verband pH – zuurgetal
PH en Ec.
Hoofdstuk 3 Water Wat gaan we doen vandaag? Opening Terugblik
KAM – Integrale kwaliteitszorg
Voedsel bereiden.
Hoofdstuk 2 Wat gaan we doen? Terugblik Doel van vandaag Nieuwe stof
Zuur base titratie Concentratie bepaling Onbekende oplossing zuur
Hoofdstuk 2 Wat gaan we doen? Terugblik Doel van vandaag Nieuwe stof
Hoofdstuk 2 Wat gaan we doen? Terugblik Doel van vandaag Nieuwe stof
Maak een Powerpoint of Reader van een Product
Teksten zoeken en vinden
Afweer tegen ziekte Gezondheid V31.
Zelf opstellen halfvergelijking
Thema 1: Stofwisseling de werking van enzymen.
1 Welk woord hoort er niet bij? Waar gaan de 3 juiste woorden over?
Transcript van de presentatie:

Hoofdstuk 3 Wat weten we al over conserveren? We gaan dit testen met een goed fout quiz. Je krijgt een stelling te zien. Jij geeft aan of dit goed of fout is. Groen ( 1 vinger) is voor goed. Rood ( 2 vingers) is voor fout. Geef op je blaadje aan welke vraag je goed had en welke fout.

1Pasteuriseren is verhitten van 70 tot 100 oC. Goed

2 Steriliseren is verhitten boven de 100 oC 2 Steriliseren is verhitten boven de 100 oC. Bij steriliseren worden alle m.o. gedood. Goed

3 Als je endosporen wilt doden moet je pasteuriseren Fout Steriliseren is verhitten boven de 100 oC. Bij steriliseren worden alle m.o. gedood. Ook de endosporen

4 Er zijn 2 manieren van verzuren: - door toevoeging van zuur - door toevoeging van melkzuurbacteriën. Goed

5 Melkzuurbacteriën maken voedsel zuur door azijn uit te scheiden Fout Melkzuurbacteriën maken een product zuur door de suiker in het product om te zetten in melkzuur

6 Een PH van 7 is zuur Fout Dit is neutraal. Alles daaronder is zuur. Daarboven is basisch

7 De levensvoorwaarde vocht kan je onttrekken door suiker, zout of azijn toe te voegen. Fout Azijn onttrekt geen vocht maar maakt het product zuur. ( ph aanpassen)

8 Als ik een product bevries gaan de mo’s dood. Fout Bij een temperatuur van –10 oC ligt de werking van m.o.’s stil.

Kijk welke vragen je goed hebt gemaakt en welke fout Vraag 1: Verhitten Vraag 2: Verhitten Vraag 3:Verhitten Vraag 4: Verzuren Vraag 5: Verzuren Vraag 6:Verzuren Vraag 7: vocht onttrekken Vraag 8: koelen Je weet nu aan welke punten je nog moet werken.