De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Huisvesting en Hygiëne

Verwante presentaties


Presentatie over: "Huisvesting en Hygiëne"— Transcript van de presentatie:

1 Huisvesting en Hygiëne
Les 10

2 Wikiwijs Link naar al het lesmateriaal:

3 Waar hebben we het gisteren over gehad?
Wat is de normale lichaamstemperatuur van een hond en kat is. Waar de zweetklieren bij de hond en kat zitten. Op welke manieren kun je een hond en kat koelen. Op welke manieren kun je een hond en kat verwarmen.

4 Wat gaan we vandaag bespreken?
Week- nummer Les Onderwerp Lesstof Week 39 10 Hygiëne: Verschillende schoonmaakmiddelen

5 Reinigingsmiddelen Water Zeep Chloor Alcohol
Meest voorkomende reinigingsmiddel Zeep Zeep kan vuil of vet aan zich binden en is hierdoor een goede reiniger. Chloor Bleekmiddelen op chloorbasis kun je gebruiken om te desinfecteren. De werking van chloor wordt minder als er eerst niet goed schoongemaakt is. Chloorbleekmiddel kan erg irriteren op de huid Alcohol Dood veel verschillende micro-organismen. De optimale werkzame concentratie ligt tussen de 60 en 90 %.

6 Opdracht gisteren Kijk eens in de keukenkastjes thuis en schrijf de volgende dingen op: Welke schoonmaakmiddelen daarin staan Waarvoor je het middel gebruikt Waarvoor je het middel niet moet gebruiken Wat de gevaren zijn (gevarensymbolen)

7 Opdracht vandaag We gaan als groep een tijdlijn maken waarin we de volgende punten verwerken: De juiste volgorde van schoonmaken in 10 stappen. Welke schoonmaakmiddelen je voor elke stap kan gebruiken Gebruik hiervoor je lijstje met schoonmaakmiddelen die je thuis hebt gemaakt. Welke gevaren er bij iedere stap komen kijken Gebruik hiervoor de gevarensymbolen en wat ze betekenen.

8 Waar hebben we het vandaag over gehad?

9 Huiswerk volgende les:
Leren lesstof afgelopen weken, lezen lesstof voor de volgende les. Week- nummer Les Onderwerp Lesstof Week 39 11 & 12 Ruimte voor vragen, herhaling lesstof en bespreken toets Maken en spelen kahoot


Download ppt "Huisvesting en Hygiëne"

Verwante presentaties


Ads door Google