Rekenen aan macrostabiliteit: van parameterbepaling tot veiligheidsfactor Recent is er veel veranderd in de voorgeschreven werkwijze van het berekenen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Excel in het voortgezet onderwijs
Advertisements

7m060 - CAD Jan Dijkstra Aant van der Zee Student assistent.
Online Marketing in het MBO “SEO, dat kun je zelf!”
Cursus opbouw Tijdlijn Year 4 Oefenen van critical path Year 5 GP examens in juni Start IR Year 6 Afronden IR in november.
‘Ik moet meer lezen met mijn ogen en minder met mijn hart.’
Informatica in de Tweede fase Havo en VWO. De uitgangspunten Informatica is een vak in de vrije ruimte voor de havo 240 slu (voor het vwo 280 slu) het.
De Fontys-minor Innovatief Beroepsonderwijs
Het centraal examen voor kandidaat-energiedeskundigen type A en type C
1 van 10 POWERPOINT Nieuw in de Wegwijsserie: Wegwijs in PowerPoint 2007 Presentatie Ambassadeursdagen Seniorweb Door: Louise Prompers.
Informatie- avond groep 6
Voor leesplezier én resultaat!
SBW Werkelijke sterkte van dijken
Inhoud workshop Wat is de bedoeling van het V2- assessment?
Introductie in voorraadbeheer Bram Spliet. Waarom voorraadbeheer? Altijd inzicht in voorraad Bestellingen doen op basis van aanwezige / minimum voorraad.
Facultaire Opleidingscommissie Informatica TouW-symposium 13 november 2010 Michallis Pashidis.
Vernieuwde opzet werkplekleren in de propedeuse Aanleiding vernieuwde opzet Achtergronden en inhoudelijk kader Opzet programma vanaf 6 november Verder.
De nieuwe digitale leeromgeving van Biologie voor Jou
Wat gaan we bespreken ? Werkwijze mbt opstel Stolpe specifiek ZP Advies aan de platform leden.
Welkom in groep 7C: Los Angeles
Informatieavond welkom.
Wandelen op het water Van letterlijk naar post- kritisch geloof.
Programma Doelen bereiken met het Leerplan
Gespreksvaardig-heden
verhoudingen – breuken – procenten - kommagetallen
Examen schooljaar Schoolexamen (SE) PTA Landelijk flexibel examen Rekentoets Wanneer mag een leerling examen doen? Wanneer is een leerling.
Voorlichtingsavond 5HAVO / 6VWO Examentrainingen Studiekring 25 en 26 april 2016 Veluws College Walterbosch 12 januari 2016
SLO ● nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Leergang LOB: verdiepingsmodule Blok 3: evaluatie.
VAKDIDACTIEK PEDAGOGIEK Bijeenkomst 2.4 Kopopleiding – Vakdidactiek Docent: Sanne van Kessel Thema: Begeleiden van activerende didactiek en.
Bètadidactiek Beschrijving vak en NLT competenties die aan bod komen.
Cursus Curriculumontwerp burgerschap mbo Marjolein Haandrikman 7 november 2012.
ESF Regiobijeenkomst Verantwoording casemanagement april 2015.
Informatica-Actief I&I-conferentie, november 2007.
Omgaan met gerechtelijke uitspraken
Stedendag verantwoording GSBIII GSB prestatie-indicatoren 20 november 2008 Drs.D.E.(David) Zijlmans RA.
Ervaringen Rivierenland bij HWBP koploperproject Gorinchem- Waaardenburg (GoWa) Presentatie vakdag Veiligheidsanalyse en versterkingsopgave Martin Groenewoud.
Aanpak Zwartemeerdijk aanscherping versterkingsopgave Jes Kaihatu, beleidsadviseur waterkeringen Waterschap Zuiderzeeland.
TERUGBLIK De koppeling naar de praktijk. Flipping the classroom.
Wensen uit de praktijk Vernieuwing en belangrijkste kenmerken Nieuwe digitale omgeving Toetsen Leerlijn Inhoud Pakketsamenstelling en prijsoverzicht Service.
Leerling- kenmerken Motivatie (2) Thema januari 2016.
Ondersteuning bij contextopgaven met een intelligent kladblaadje.
Wedstrijd Seizoen Planning tool Piet Wauters. Achtergrond Het doel van dit tool is om de trainer te helpen – bij het opstellen van (individuele) kalender.
Leiderschap en innovatie Bernadette Dierckx de Casterlé Hein Wendt Marc Verschueren.
Centraal meldpunt onverzekerdenzorg Sylvia Commandeur 16 februari 2017
Werkwijze telefoon & balie
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Keuzedeel Verdieping Software
Technische Richtlijn Drainagetechnieken
Les 4 De Docent: Voorbereiden op de les.

Keuzedeel Verdieping Software
Direct aftrap C-propedeuse, studiejaar , blok 2
Informatieavond groep 6
ICT-basisvaardigheden & woordenschat
Direct aftrap C-propedeuse, studiejaar , blok 3
Cursus Kansverwachtingen
Praktijk Opleiders Cursus
D-Geo Flow D-Geo Flow is een graphical user interface voor het eindige elementen rekenplatform DgFlow om 2D stromingsberekeningen uit te kunnen voeren.
Mijn visie op onderwijs
Vernieuwde webkaart Programma welkom en inleiding presentatie
“Context-concept in je eigen lessen”
Analyseren, ontwerpen en evalueren van projectonderwijs Bijeenkomst 3
Product van TU Delft, SEC
Kostprijs/ de keten.
Product van TU Delft, SEC
Informatieavond voor ouders
Transcript van de presentatie:

Rekenen aan macrostabiliteit: van parameterbepaling tot veiligheidsfactor Recent is er veel veranderd in de voorgeschreven werkwijze van het berekenen van de macrostabiliteit van dijken. Van het gebruik van de bekende, gedraineerde, sterkteparameters c’ en ’ is overgestapt naar een ongedraineerde beschouwing en is aansluiting gezocht bij critical state soil mechanics, cssm. Deze overstap heeft geleid tot het gebruik van andere sterkte parameters, andere laboratoriumproeven, de introductie van nieuwe handreikingen en voorschriften en aanpassingen van de bekende software. In deze twee daagse cursus worden de ontwikkelingen op een rij gezet. Aan de hand van een klassikaal uit te werken voorbeeld worden de verschillende aspecten in theorie en praktijk behandeld. Na afronding van de cursus kunt u zelfstandig een dijk ontwerpen op het faalmechanisme macrostabiliteit. Cursus achtergrond In de cursus leert u aan de hand van de nieuwste inzichten een dijkversterking, m.b.t. het faalmechanisme macrostabiliteit, te ontwerpen. Gedurende de cursus worden blokken theorie afgewisseld met praktische oefeningen. De oefeningen betreffen zowel het leren begrijpen van het sterktegedrag van grond, als parameterbepaling en toepassing, waarbij het computer-programma D-Geo Stability wordt gebruikt. Aan het einde van de cursus heeft u aan de hand van oefeningen, voor het mechanisme Macrostabiliteit, het ontwerpproces van parameterbepaling tot beoordeling rekenresultaat, doorlopen. Doel van de cursus In deze cursus leert u: de theoretische achtergrond van cssm en bijbehorende sterkteparameters; hoe parameters voor de nieuwe werkwijze worden afgeleid uit laboratorium -, en veldmetingen; hoe belastingsgeschiedenis, POP of OCR, wordt bepaald en in rekening wordt gebracht hoe ontwerpberekeningen, met betrekking tot het faalmechanisme macrostabiliteit in D-Geo Stability worden uitgevoerd; aandachtspunten, tips en trucs uit de recente adviespraktijk. Doelgroep Geotechnische ontwerpers van dijkversterkingen. Datum 8 en 15 februari 2019 20 en 21 november 2019 Locatie Deltares Boussinesqweg 1, Delft Nederland Voorkennis Basisvaardigheden D-Geo Stability Docenten Cor Zwanenburg Raymond van der Mey Alexander van Duinen Kosten € 1125,-- PDH’s 10 PDH’s Registratie en informatie Voor registratie en informatie kunt u een mail sturen naar Academy@deltares.nl. Juli 2019