En toch… Jihad = strijd (geestelijke strijd tegen je eigen verkeerde neigingen). Militair en in misdaadbestrijding: allebei betrokken bij ‘strijd’ voor.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
GOD is liefde.
Advertisements

Als vreemdeling op weg naar Huis
Zonde. Zonde = Zonde R God Zonde Zonde = Zonde R God ”Alles wat niet uit geloof gedaan wordt, is zonde.” (Romeinen 14,23)
Het profiel van een christen
SEKS voor het HUWELIJK SAMENWONEN Wat is er op tegen?
ABC van het geloof Soms doen mensen alsof het een soort hogere wiskunde is, het geloof in God de Drie-enige. Met een simpel sommetje kom je niet uit:
Uw liefde is meer dan het leven Psalm 63:4a. Uw liefde is meer dan het leven Psalm 63:4a Gods liefde… of het leven.
Liefde en trouw.

Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Openbaring 2 & 3: 7 Gemeenten. Let op positieve en negatieve dingen in deze Gemeenten…… Openbaring 2 & 3: 7 Gemeenten. Let op positieve en negatieve dingen.
Hoe luister je naar de wet van God?
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Het hart van een mens is als een spons
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Zingen Vers 1 Geef vrede, Heer, geef vrede,
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Mahatma Gandhi,
1 -Tien Geboden -Vandaag nog geldig?. 2 -Tien Geboden -Vandaag nog geldig? -Afgeschaft: offerwetten e.d. -Bevrijd van de vloek vd Wet (straf)
-Wetten en regels? Thema: Door Christus handhaaft God Zijn scheppings-ideaal.
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Leven in het koninkrijk van God Je ziet het lijden van deze wereld.
We lezen uit bijbel gewone taal: Johannes 15: Johannes 4: 7-21 De preek gaat over 1 Johannes 4: 19 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
Preek. Genadegaven vergaan, de liefde blijft.
1 Mozes Zondag 7 augustus Binnen 5 minuten gaat het over…
Wilkin van de Kamp schrijft: ‘De Bijbel leert ons dat er een geestelijke oorlog aan de gang is en dat uw denken het slagveld is! Al uw gedachten.
Hoofdstuk 4 De Romeinen.
VRIJHEID IN CHRISTUS Les 11 voor 9 september 2017.
Transformatie van denken
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Kind van God.
Gemeente-zijn, inhoud en dan structuur Maandag 25 september 2017 Gemeenteavond Vanaf uur is er koffie beschikbaar en we willen om uur.
1. Tussen haat en hoop Haten zonder reden… Davids passie voor God (Gods tempel) werd bespot. Zoals Jezus’ liefde voor God (Gods huis) ook hem fataal werd.
Zo vrij als een vogel, in de naam van de HEER. 1
Efeziërs 2:1-10 Hoe meer je naar jezelf kijkt hoe meer je van God gaat zien.
Les 4 Jezus kijkt anders Wat doe ik hier vandaag?
Les 8 Bidden kun je leren.
In de lessen 1 t/m 5 leer je over de kerk
Jezus is Heer: 1 (van 3): Hij maakt de machten machteloos (hij is de Heer van de wereld; vers 16/17) Als er spannende dingen aan de orde zijn… Paulus maakt.
5 – Hoe word je relaxed?.
9 – Is er maar één waarheid?
Pasen: was ik er maar bij geweest
Hoe streng is jouw God? 1.
Les 8 Kerk in Nederland Wat doe ik hier vandaag?
HET GELOOF VAN ABRAHAM Les 5 voor 4 november 2017.
Les 5 Geloven is zo gek nog niet
Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven
Hongeren naar gerechtigheid Hongeren naar God zelf
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
De dwaasheid van het kruis
Welkom in deze kerkdienst
1Joh 3:23,24a Dit is zijn gebod: dat we geloven in de naam van zijn Zoon Jezus Christus en elkaar liefhebben, zoals hij ons heeft opgedragen. Wie zich.
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Worstelen met zonden.
Juntos Contigo heeft een nieuwe Website!
Nadenken over de uitverkiezing
Ezechiël woont in Babel bij het Kebarkanaal. Ezechiël woont in Babel bij het Kebarkanaal.
JJij en ik, wij zijn allemaal net zo zondig.
Je bent gedoopt? plaatje handtekening het stempelt je leven.
Het hart van Jezus (deel 2): Zijn bevrijdende hart
Ik geloof in God die de wereld heeft bestemd
Jezus is Heer: 1 (van 3): Hij maakt de machten machteloos (hij is de Heer van de wereld; vers 16/17) Als er spannende dingen aan de orde zijn… Paulus maakt.
Christus’ hemelvaart leert ons hemels te leven!
God en het waarom van het lijden
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Transcript van de presentatie:

En toch… Jihad = strijd (geestelijke strijd tegen je eigen verkeerde neigingen). Militair en in misdaadbestrijding: allebei betrokken bij ‘strijd’ voor een betere wereld.

En toch… Habakuk (+ 650 v. Chr.): gebed in tijden van oorlogsdreiging. God laat Habakuk zien wat er gaat gebeuren. De schrik slaat hem om het hart (vers 16): Help! Dit gaan we niet overleven! De komst van nietsontziende vijanden is Gods straf vanwege corruptie en onrecht. En de goeden krijgen te lijden om de slechten.

En toch… Conventies van Genève: geen vuile oorlogen, altijd het humanitaire voorop. Regels die zo uit de Bijbel komen. Gods oorlogswetten zeiden o.a.: garandeer de bevolking altijd nieuwe toekomst. Hier zie je: een nietsontziende vijand. De Babyloniërs voeren een vuile oorlog. Vruchtbomen gekapt, waterputten dichtgegooid, vee gedood…

En toch… En toch… Het ‘toch van het geloof’. Habakuk zegt: u bent de God die mij redt! Dat heeft God gedaan: toen Jezus Christus kwam. Gods Zoon, zelf God, werd aan de schandpaal genageld. En toch… was dat de manier waarop God redding bracht!

En toch… Waar zie je Gods nieuwe wereld dan vandaag? In mensen die Jezus’ voorbeeld volgen. In mensen die God ziet als nieuwe mensen, bevrijd van zonde, levend uit zijn liefde. Maak je dus geen zorgen: Gods liefde blijft altijd bij je!