Voedsel Nodig voor Belangrijkste voedingstoffen Energie Bouwstoffen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Zaden.
Advertisements

Totaal aan Ppt H1 (Am) 5 Havo.
Materie, energie en leven
Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
B3 Glucose als grondstof
Examentraining Biologie
Enzymen voor de vertering
Kringloop van koolstof en stikstof
In cyanobacteriën en planten
Voortgezette assimilatie
koolhydraten: voorbeelden van koolhydraten
Animatie 1 Enzymen Bioplek Animatie 2 Enzymen Bioplek
ASSIMILATIE Basisstof 3 en 4.
Materie, energie en leven
Food or Fuel H3 Grondstoffen.
Waar haal je de energie vandaan?
Voortgezette assimilatie =
Organische stoffen Anorganische stoffen.
Glucose als grondstof. Glucose ontstaat d.m.v. fotosynthese
Spijsvertering door enzymen
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Organische moleculen.
Voortgezette assimilatie =
Film Gezond eten. Evenwichtige voeding Hoe stel je die samen.
Hoofdstuk 14 Chemie van het leven.
T4 – Voeding en Vertering
HAVO 5 Boek biologie voor jou Havo B deel 1
STOFWISSELING Opbouw en afbraak.
Thema 3 Organen en cellen
Stofwisseling Thema 1.
H7 Celstofwisseling.
Voortgezette assimilatie 1
Stofwisseling. Organische stof is een stof die gemaakt is in een levend wezen Bevat energie Koolhydraten eiwitten vetten Anorganische stof is een stof.
Koolhydraten en eiwitten
Fotosynthese.
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
Voortgezette assimilatie 1
Vandaag Herkansingen Terugblik Fotosynthese
Hoofdstuk 2 Paragraaf
Voedsel Nodig voor Belangrijkste voedingstoffen Energie Bouwstoffen
Voedsel Koolhydraten Vetten eiwitten.
Koolhydraten, Eiwitten, Vetten
Voedingsstoffen.
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Fotosynthese en overige processen.
Bs. 1 stoffen worden omgezet (stofwisseling )
Basis Voedingsmiddelen Les 1 Graan en graanproducten
2 Vertering & Voedselopname. 2 Vertering & Voedselopname.
Koolhydraten.
Organische stoffen Anorganische stoffen.
Stofwisseling 4 VMBO KGT.
Voeren en verzorgen Periode 1 – Introductie en H1.
Planten HV.
Week 5 Hoofdstuk 7.3.
Voedsel Koolhydraten Vetten eiwitten.
Bladeren Paragraaf 4.
Thema 2 Voeding en vertering
Voortgezette assimilatie 1
Organische stoffen Anorganische stoffen.
Havo 5 Stofwisseling: Koolstofkringloop
Transcript van de presentatie:

Voedsel Nodig voor Belangrijkste voedingstoffen Energie Bouwstoffen Koolhydraten Vetten eiwitten Energiewaarde in kJ 17 38 17

koolhydraten Monosachariden bv α glucose Disachariden bv maltose Algemene formule : Cm(H2O)n Monosachariden bv α glucose Disachariden bv maltose Polysachariden bv amylose glucose ontstaan in groene planten via de folysynthese Tabel 67 F

koolhydraten fotosynthese 6 CO2 + 6H2O → C6H12O6 + 6O2 Vorming disachariden/polysachariden Hydrolyse disachariden/polysachariden

koolhydraten Macro Meso Micro spaghetti Uiterlijke eigenschappen Tussen micro en macro Micro moleculeniveau Ongekookt hard Gekookt zacht Pasta bestaat zetmeel en uit gluten, een groep eiwitten . Tijdens het koken nemen de eiwitten en het zetmeel water op waardoor het gaat zwellen en soepeler wordt De zetmeelkorrels bestaan uit moleculen amylose. De gluten zorgen voor een netwerk waarin de zetmeelkorrels zitten Tijdens het koken binden watermoleculen dmv H bruggen aan het eiwit en de zetmeel