Uit daging Eten wat de stamppot schaft
Hutspot
Boerenkoolstamppot
Snijbonenstamp
Hete
Snijbonenstamp
Zuurkoolstamp
Zurekoolstamp
Witte bonenstamp
Spinaziestampot
Recept Boerenstamppot Schil de aardappelen en snijd in stukken. Doe de boerenkool in een grote pan en leg de aardappelen erop. Voeg wat zout toe en schenk er water bij totdat de aardappelen net onder staan. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat de boerenkool in ca. 10 min. slinken. Haal de rookworsten uit de verpakking en leg op de aardappelen. Kook de aardappelen en boerenkool nog ca. 15 min. zachtjes gaar. Neem de rookworsten uit de pan en houd warm onder een deksel. Giet de aardappelen en boerenkool af en vang het kookvocht op. Stamp fijn. Voeg de boter en azijn toe en roer alles goed door elkaar. Voeg al roerend steeds een scheutje kookvocht toe. Warm de stamppot al roerend nog enkele min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout en nog een scheutje azijn. Schep de stamppot op borden, snijd de rookworst in plakjes en leg op de boerenkool. Einde uitdaging Houdoe Ben