Uit daging Eten wat de stamppot schaft.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

Hoe goed is jouw keukenwoordenschat?
Indonesisch eten.
Groei & Bloei Van harte welkom!.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Spaans 24-Kitchen.
KOOKDEMO Dimitri Declercq “14 april 2007”. INHOUD Inleiding Inleiding Recepten Recepten Aardappelen in citroen gekookt; Aardappelen in citroen gekookt;
Made By Amelie Nathan Kaethe En Liselore
Feestelijk dessert.
DNA.
GOED OF FOUT - QUIZ.
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
Vol-au-vent met puree.
“Leonardo Project” F&B 4You
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
De koning van Siam 1 De koning van Siam die had het zo koud,
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Vispannetje met kreeftensaus en kruidenbroodjes
Gehaktballetjes met krieken en rijst
Rijst met groentjes in een zoetzure saus
Quiche. Wat hebben we nodig? 8 sneden gekookte ham 1 pakje gerookte zalm 1 broccoli 1 prei Bakboter.
Paprikasoep met kruidenkaas
Broccolipuree met braadworst
Pasta met vis en courgette in een saffraansausje
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
Geluid aan ! Dit is de Vink “Fringilla coelebs”
Maak zelf papier Papier maken is helemaal niet zo moeilijk.
Joost, Henryk, Sharon en Anke.
Gemaakt door Michelle & Lisette
Pasta carbonara.
De steentijd Gemaakt door: Hannah, Amy, Jordi & Kimberly.
De kleine dingen van oma's!
Wok met kip, groentjes en rijst. Wat hebben we nodig? 2 uien 3 teentjes look 500 g verse boontjes 2 paprika’s 1 broccoli 1 bakje champignons 2 courgetten.
Wraps met gehakt, verse groentjes en kruidendipsaus
Lesprogramma Conclusies proef 5 &6 Proef 7 Magdeburger halve bollen
De voedsel en kracht quiz
Groentelasagna met hesp
Wortelpuree met vissticks
Spaghetti bolognese.
Balletjes in tomatensaus met puree
De woorden die je vandaag leert: de duintop het zeewater de recreatie wentelen het kabaal spiegelen de blaar het luchtbed ondiep.
John & Ramonda K3DA.
Durum met kebabvlees, verse groentjes en yoghurtdip
DNA extractie van een ui
Woordenschat groep 5 Thema 9 Les 3
Macaroni met hesp en kaassaus
Pompoenrisotto.
Macarons Middelen voor de macaron 180 g eiwit 500 g bloemsuiker 250 g amandelpoeder Kleurstof.
Welkom Naam: Sabine Waal Datum: 23 maart 2011 Opleiding: Consumptieve technieken.
Kruiswoordraadsels eten & drinken. 1. Dunne pannenkoeken zijn xxx.
Feestelijk dessert. Festijn voor zoetekauwen Wat serveer ik in een dessertenbuffet? Droog gebak Crème-au-beurretaart / kerststronk Slagroomtaart Petit-fours,
Plastic.
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
MAIZENKOEKJES TUTORIAL Chevaila Schenkers. Om te beginnen heb je nodig: 125 gr Blue Band bakboter 125 gr witte basterd suiker 1 ei 300 gr maïzena Vanille.
SAMENGESTELD DOOR PVB GOEDKOOP EENVOUDIG EN TOCH… LEKKER.
Pasen… met echt bakmanschap van je warme bakker!.
Surinaamse Gerechten.
De kleine dingen van oma's!
Voeding alimentación Door Geerte Plas.
Stevige sterren Genesis 15:4-6
Grietje Haisma Leefomgeving les 4 Grietje Haisma
Thema 3 mijn school Week 3.
Albert Heijn.
De kleine dingen van oma's!
Wortelpuree met vissticks
Charoset maken Matteüs 26: “Het was de eerste dag van het Joodse Pesachfeest. De leerlingen kwamen bij Jezus en vroegen: ‘Waar zullen we de paasmaaltijd.
Werkwoorden en woordenschat
DNA Hoe kun je DNA zien?.
Transcript van de presentatie:

Uit daging Eten wat de stamppot schaft

Hutspot

Boerenkoolstamppot

Snijbonenstamp

Hete

Snijbonenstamp

Zuurkoolstamp

Zurekoolstamp

Witte bonenstamp

Spinaziestampot

Recept Boerenstamppot Schil de aardappelen en snijd in stukken. Doe de boerenkool in een grote pan en leg de aardappelen erop. Voeg wat zout toe en schenk er water bij totdat de aardappelen net onder staan. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat de boerenkool in ca. 10 min. slinken. Haal de rookworsten uit de verpakking en leg op de aardappelen. Kook de aardappelen en boerenkool nog ca. 15 min. zachtjes gaar. Neem de rookworsten uit de pan en houd warm onder een deksel. Giet de aardappelen en boerenkool af en vang het kookvocht op. Stamp fijn. Voeg de boter en azijn toe en roer alles goed door elkaar. Voeg al roerend steeds een scheutje kookvocht toe. Warm de stamppot al roerend nog enkele min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout en nog een scheutje azijn. Schep de stamppot op borden, snijd de rookworst in plakjes en leg op de boerenkool. Einde uitdaging Houdoe Ben