Jaarverslag Ouderraad Schooljaar

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Nieuws van de OC Vanaf heden zal de OC (oudercommissie) om de paar maanden een update geven van onze activiteiten, zodat u inzicht krijgt waar de OC zich.
Advertisements

We hebben een goede basis:  Enthousiaste vaste groep hulpouders  Ouders met brede, diverse achtergrond  Ouders met kennis & kunde  Sterke community.
JAARVERGADERING 1 OKTOBER Agenda  Opening  Agenda  Rondvraag  Notulen jaarvergadering 2011  OR  MR  Directie/Team obs De Bussel.
Verslag MR Schooljaar Samenstelling MR NaamFunctieAchtergrond René KampVoorzitterOuder Ruth BraamhaarSecretarisLeerkracht Henry HaakGMR vertegenwoordigerOuder.
Ouderraad Jaarvergadering 2012
Sinterklaas 2006/2007 Annie M.G. Schmidt school. Kinderen van de Petteflet “Kinder Opvang Esrein” hebben ook Sinterklaasfeest.
Ouderraad Vondelschool. Wat is de OR? De Ouderraad van de Vondelschool is niet alleen een feestcommissie! De OR onderneemt ook: – Ondersteuning activiteiten.
 OUDERRAAD PRESENTATIE OUDERAVOND MAANDAG 15 OKTOB ER 2012.
Welkom op de pagina van groep 1-2C
Dag 11 Dag 11 van het dagboek Hoi jongens en meisjes, Wat was het gezellig zondag!!! Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. Ik vond het wel heel.
Leerlingenraad… eventjes de ouders informeren
INKOMSTEN SCHOOLJAAR Ouderbijdrage € 7.205,00 PCBO€ 250,00 Algemene omzet overig€ 7,25 Rente€ 168,83 Verdere algemene kosten€ 0,30.
Hij komt, hij komt…….. En daar is hij dan eindelijk! Sint en zijn Pieten komen aan op de Ammanschool in een heuse…..cabriolet!
De feesten Hier krijg je de feesten te zien die we op school vieren, en hoe we te werk zijn gegaan.
De ouderraad Woensdag 17 september 2008 KBS De Ark KBS De Ark van Noach Presentatie De ouderraad Nicolet in ‘t Anker.
Oudercommissie De Terp.
5 november 2009 Inge de Leede en Siska Rasing. 1)Wat doet de ouderraad? 2) Wie zijn de leden van de ouderraad? 3) Bijeenkomsten? 4) Welke middelen hebben.
Ouderraad 29 september 2010.
WELKOM Jaarvergadering ouderraad
OUDERRAAD SINT JOZEFBASISSCHOOL SAMENSTELLING OUDERRAAD De ouderraad bestaat uit 7 leden De leden worden gekozen tijdens de Algemene Ouderavond.
  Met groep 8 mee ! We hebben de laatste tijd weer veel met groep 8 gedaan, En in deze krant hebben we door de kinderen uit groep 8 allemaal leuke dingen.
Nieuwsbrief 7 december 2012 Agenda: 11 december: groep 7 en 7/8 excursie havenmuseum 14 december: kerst creamiddag 19 december: kerstviering vanaf
Ouderraad Steenen brug
Agenda 1.Opening 2.Introductie 3.Verslag activiteiten van het afgelopen jaar 4.Financieel verslag en begroting 2014/ Verslag kascommissie 6.Afscheid/
Agenda ALV 2015 Opening Mededelingen Financiën
De OR – wat is dat? En ook: wie is dat?. Wat is de OR? De Ouderraad van de Vondelschool is niet alleen voor feesten & partijen-commissie! De OR doet nog.
Stichting vrienden van o.b.s. Wittevrouwen Wie zijn wij?  gerevitaliseerd in 2012  financieel ondersteunen bij het continu verbeteren van het leer- en.
Algemene Ledenvergadering 8 oktober Inleiding Welkom en opening door de voorzitter van de OV Ingekomen stukken en mededelingen Voorstellen Schooladviescommissie.
Informatie-avond Dinsdag 15 september 2015 WELKOM Agenda: 1 e deel Inloop: uur Algemene gedeelte: uur Informatie Weekend Academie:
Ouderraad Verantwoording 2014/2015 en Begroting 2015/2016 4e Montessorischool De Pinksterbloem.
OuderRaad Informatieavond kleuters September 2015 OuderRaad
Zorgen voor een zo laag mogelijke ouderbijdrage ! Jij helpt ook mee !
Pakjes feest Dames in Windekind 15 januari 2016 Op een natte 15 januari gaan alle dames aan tafel na de nodige kussen tijdens de begroeting.
Jaar 2015…. Terugblik volgt straks…. Maar eerst even…
Jaarvergadering Ouderraad 15-oktober-2015.
Informatieavond Flora 21 september 2015 Oudervereniging Medezeggenschapsraad.
Jaarvergadering 7 juni schooljaar Oudervereniging katholieke basisschool St. Antonius te Schin op Geul.
OuderVereniging Oirsbeek OVO Iedere ouder met een kind op basisschool de Sprong is automatisch lid (kostenloos)
Ouderbijdragen & bestemmingen 19 april Inhoud 1.Welke ouderbijdragen? 2.Waarom ouderbijdragen? 3.Hoeveel begroting 2011 – 2012 ? 4.Waarom voorstel.
Welkom. Ouderinformatieavond groep 6 Schooljaar Aniel Kesseler
DE RANK CHRISTELIJKE BASISSCHOOL Open dag Woensdag 17 februari van 9.00 u. tot u. U bent van harte welkom met uw kind!
Theresia Oudervereniging. Vergaderingen De oudervereniging vergadert ongeveer zes keer per jaar, waarbij een vertegenwoordiger van het team aanwezig is.
Ouders: bedankt voor jullie hulp! Oud papier inzamelen Onze moeite loont!
OuderVereniging Oirsbeek OVO. Wat doet de oudervereniging? Organiseren buitenschoolse activiteiten Coördinatie van de groepsouders Kriebelbrigade Coördinatie.
NOTULEN Algemene Ledenvergadering Oudervereniging Montini, gehouden op 12 september 2013.
Jaarvergadering dinsdag 25 oktober 2016 WELKOM Op de jaarvergadering van de OR.
Algemene Ledenvergadering
Algemene Leden vergadering 2016 Oudervereniging Athena
Cathelijne Uit den Boogaard
Namens de OR ouders/ leden van de Schothorst
OUDERRAAD.
Prot. Chr. Basisschool “De Rietlanden”
De Medezeggenschapsraad spreekt….
Medezeggenschapsraad
Jaarverslag Ouderraad De Molenwiek
Afbeelding wijzigen? Klik hieronder met de rechtermuisknop en kies ‘Afbeelding wijzigen’ De Veense Verrassing 28 juni 2018 voerden we als projectgroep.
Ouderraad Wilbertschool Een leuke schooltijd maak je samen.
Oudervereniging Schooljaar
Terugblik volgt straks…
Ouderraad Wilbertschool Een leuke schooltijd maak je samen.
Ouderraad Wilbertschool Een leuke schooltijd maak je samen.
Algemene Ledenvergadering
DE OUDERRAAD
Meld u aan als lid van de Ouder Advies Raad (OAR)
Jaarverslag Ouderraad Schooljaar
voor actieve vaders en moeders!
Activiteiten Commissie
WAT DOET DE OR? & WERVING Leden OR + HULPOUDERS
Eerste ouderraadsvergadering
Transcript van de presentatie:

Jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2015-2016

de samenstelling van de ouderraad Met ingang van het schooljaar 2015-2016 zijn Lahsen Driouch en Helma van de Ven afgetreden als lid van de ouderraad. Door het vertrek van Lahsen kwam de functie als penningmeester vrij. Anita Kelders die toetrad als nieuw lid van de ouderraad is de functie van penningmeester gaan vervullen. Amber Hornix en Koen Lakwijk zijn bij aanvang van schooljaar 2015-2016 ook de ouderraad komen versterken. De ouderraad is 9 keer bij elkaar gekomen. De school is tijdens deze overleggen vertegenwoordigd door Stephan van de Vries. En bij zijn afwezigheid is Stephan vervangen door Irma van de Wal. Foto: vlnr boven: Anita Kelders, Amber Hornix, Koen Lakwijk, Monique Lemmens, beneden: Linda van de Wiel, Yvonne Kolmans en Maaike van Alphen

Activiteiten De ouderraad heeft activiteiten (mede) georganiseerd en/ of gefinancierd uit de ouderbijdrage Sinterklaas De commissie Sinterklaas bestaande uit een aantal leerkrachten en een aantal leden van de ouderraad hebben een gezellige Sinterklaasochtend georganiseerd. De ouderraad heeft gezorgd voor Sint en Pieten en voor wat lekkers. Alle groepen hebben een spetterend optreden gegeven voor de Sint en voor een grote opkomst van ouders.

Activiteiten Wereldfeesten Offerfeest Een aantal ouders van de school hebben samen met de ouderraad een leuke middag georganiseerd voor alle kinderen in het kader van het suikerfeest. Er waren tal van activiteiten en natuurlijk wat lekkers!

Activiteiten wereldfeesten Kerst De ouderraad heeft een oproep gedaan, na positieve ervaringen van het vorig schooljaar, aan alle ouders om iets te maken voor het kerstdiner. Ook dit schooljaar stonden er in alle groepen tafels vol met lekkers gemaakt door de ouders. Alle kinderen hebben genoten van hun kerstdiner in de klas. Aansluitend heeft groep 6/7 een mooie musical opgevoerd op het podium in de Walnoot. Alle kinderen en veel ouders zaten in de zaal.

Activiteiten wereldfeesten Pasen De ouderraad heeft de paashaas weer weten te strikken om wat lekkere paaseitjes te brengen voor alle kinderen.

Carnaval Carnaval op school De carnavalsochtend is door de commissie van leerkrachten en ouderraad georganiseerd. Iedereen was mooi verkleed, er werd gehost, er werd gesnoept en als verrassing traden alle leerkrachten op. Een gezellig feestje!

Carnaval Carnavalsoptocht Leden van de ouderraad hebben met alle kinderen die meeliepen en samen met hun ouder(s) al hun creativiteit gestopt in een mooie en kleurrijke deelname aan de kleine indentrek. We hebben de 4e prijs gewonnen!

Schoolreisje onderbouw Schoolreisje In samenwerking met de leerkrachten zijn de schoolreisjes georganiseerd Schoolreisje onderbouw De onderbouw ging met bussen naar Hullie Gullie. Alle kinderen kregen frietjes en drinken. De leerkrachten hebben de begeleiding verzorgd.

Schoolreisje De bovenbouw De bovenbouw is naar Toverland gegaan. De begeleiding bestond uit leerkrachten en een aantal leden van de ouderraad. Leden van de ouderraad hebben gezorgd voor de verspreiding, inname en wassen van alle schoolt-shirts.

avondvierdaagse Samen met de leerkrachten en een aantal ouders hebben we (financieel) gezorgd voor wat lekkers tijdens de wandelavonden.

Sponsoractie Een aantal leden van de ouderraad heeft een sponsorloop georganiseerd. Alle kinderen hebben gelopen en daarmee een bedrag van 1703,30 opgehaald. Dit bedrag wordt besteed aan een nieuwe geluidsinstallatie voor de school.

De ouderbijdrage De ouderraad is blij dat een deel van de ouders de bijdrage op tijd heeft betaald. Voor de ouderbijdrage van de overige kinderen heeft het meer tijd en moeite gekost om deze te innen. Gelukkig is dat gelukt! Wij als ouderraad stellen het erg op prijs als iedereen op tijd betaald. De begroting van de ouderraad wordt elke vergadering besproken. Uitgangspunt is de ouderbijdrage zo laag mogelijk te houden.

Financieel jaarverslag Er is een financieel overzicht gemaakt door de penningmeester Een exemplaar van dit overzicht is bij de ouderraad te verkrijgen. Anneke Dolman en Linda Otten hebben de kas gecontroleerd en de penningmeester decharge verleend.

En verder……. De leden van de ouderraad bespraken alles wat zij verder belangrijk vinden met betrekking tot de school Stephan heeft als directeur regelmatig de ouderraad om advies gevraagd De ouderraad heeft voor het volgende schooljaar een ouderparticipatieplan opgesteld en besproken met het team en een aantal ouders. We publiceren de verslagen van de overleggen van de ouderraad op de website