Toezicht NVWA op evenementen en festivals

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Cawar Consumer Awareness. Doelstellingen  Bepalen wat de omvang van de problemen rond consumptie is.  De kwaliteit evalueren van de informatie die wordt.
Advertisements

Echte monitoring in Zwolle
Drank- en Horecawet mr. K. Hollemans
Handhaving van de EU-GHS verordening
BESCHERMING VAN JONGEREN TEGEN TABAK EN ALCOHOL
Nieuw profiel Groen Wat betekent dat voor onze schoolexamens?
Nieuwe Drank- & Horecawet in de praktijk
Petra van den Broek Voor gmr Utrecht 13 februari 2009
Het Ondernemingsdossier
Vieze hygiëne Chinese restaurants blijken erg onhygiënisch te zijn.
Diensten Voedselveiligheid Plaagdierpreventie Waterveiligheid.
Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan uit de startblokken
Verbrandingstoestellen werkend met bio-ethanol
HACCP.
De AID, PD en VWA bouwen aan één nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit
Domein horeca De Drank- en Horecawet en lokaal alcoholbeleid; nu en straks Sandra van Ginneken, tijdelijk adviseur DHW.
Hoofdstuk 13 Directe werking van richtlijnen. (2/13) In hoofdstuk 4 hebben we gezien dat: De in een richtlijn opgenomen normen door de lidstaten moeten.
WG. Nieuwe handhaving Peter Musselaers (Nijmegen)
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht verwacht wetgevend werk 2008: regelgeving ter voorlegging Raadgevend Comité (DG Controlebeleid)
Provinciaal Platform Tabakspreventie 31 mei Werelddag tegen Tabak Actievoorstel rookvrije sportcafetaria’s.
Vieze hygiëne Chinese restaurants blijken erg onhygiënisch te zijn. Ze krijgen waarschuwing. Niet verbeterd boete.
Chineese restaurants onhygiënisch
Bijeenkomst 12 november 2014 ‘Van opvang naar ontwikkeling’ 12 november 2014 Opening.
Veiligheid in Toverland
Landelijke Handhaving Strategie
PERSOONLIJKE VALBESCHERMING
Wat doet de voedsel- en warenautoriteit.
Onderwerpen presentatie
Verplichte documenten
Preventie- en handhavingsplan Alcohol en jongeren.
3.3 Sta jij in je recht? Om de consument te beschermen is er niet alleen de Consumentenbond. Er zijn ook wetten en regels waar de aanbieder zich aan moet.
Communicatie en voorlichting Welke informatie bereikt de consument (volledig, voldoende, niet eenzijdig, van wie, etc.) Wat is de achtergrond van de beleving.
Wat voedt jou deel 1..
The Doctor Who HUB In Sub-Sahara Afrika en Azië is diarree 1 vaan de belangrijkste doodsoorzaken voor kinder van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven
Voedselveiligheid. Schokkende gebeurtenissen.
Zorg en Welzijn Door floor.
Hygiëne in de keuken.
ASTMA IN HET ONDERWIJS Astma is een veelvoorkomende ziekte. In deze presentatie staan we stil bij de betekenis van deze ziekte binnen het onderwijs. Deze.
2004-juli 2008 Rookvrije werkplek Horecabranche uitgezonderd Zelfreguleringfase/ overgang Utrecht, 19 oktober 2007 tabakswetgeving.
Inspectie SZW en handhaving. DE INSPECTEUR Toezichthouder op basis van artikel 24 Arbowet. Buitengewoon opsporingsambtenaar op grond van artikel 142 Wetboek.
BESCHERMING VAN JONGEREN TEGEN TABAK EN ALCOHOL
RUD Drenthe. Introductie RUD Drenthe heeft 13 bevoegde gezagen ( 12 gemeenten en de provincie Drenthe) Takenpakket van de RUD zijn alle uitvoerende milieu.
Zoönosen Gezondheid V21-22.
Uitvoering zero tolerance drugsbeleid. Flexteam Ervaringen flexteam Toenemende vraag om handhaving n.a.v. “successen” Verplaatsing naar drugsgerelateerde.
Uitvoeringskader paracommercie Waddinxveen Gonda Neddermeijer 30 juni 2016.
Handhaving orde en veiligheid in de Dordtse horeca
Consumentenrecht Alle regels en wetten die de consument beschermen bij de aankoop van producten van bedrijven De consument moet als ‘zwakkere’ partij beschermd.
Natte Koeltorens 1.
praktijkgerichte opdracht (voorbereidingsles)
Speeltoestellen Het onderhoud.
4.1 Voedsel Jaarlijks groeit de wereldbevolking met mensen.
Tactus Verslavingszorg
Een goed en veilig buurtfeest organiseren!
Duik in de archiefkamer van je eigen
HANDELSPARTNERS.
Rondetafelgesprek Uitvoeringsprogramma Handhaving
Duik in de archiefkamer van je eigen
Consumentenrecht Alle regels en wetten die de consument beschermen bij de aankoop van producten van bedrijven De consument moet als ‘zwakkere’ partij beschermd.
BESCHERMING VAN JONGEREN TEGEN TABAK EN ALCOHOL
Studiedag Veilig organiseren van sportieve evenementen Overijse - 1 februari
Week 3, les 1. IBS de verpakking
Duik in de archiefkamer van je eigen
MINISYMPOSIUM KWALITEIT VAN BREKEN
Supermarkt Voedselveiligheid.
De supermarktmedewerker
De supermarktmedewerker
Supermarkt Voedselveiligheid.
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Informatieplicht energiebesparing
Toezicht op Collectief Beheer Auteurs- en naburige rechten
Transcript van de presentatie:

Toezicht NVWA op evenementen en festivals NVWA-algemeen Tabak Voedselveiligheid Productveiligheid Themadag evenementenveiligheid 27-11-2018 Marian Gacsbaranyi

De NVWA bewaakt de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en handhaaft de natuurwetgeving

Eten, drinken, roken Veilig omgaan met levensmiddelen. Rookverbod in de horeca en tabaksverkoop jeugd.

Dieren Dierenwelzijn en bestrijden dierziektes. Verwerken en verhandelen van dierlijke producten.

Planten Bestrijden, voorkomen van plantenziekten en plagen. Bestrijdingsmiddelen en teeltvoorschriften.

Consumenten-artikelen Veiligheid non-foodartikelen consumenten, zoals speelgoed, cosmetica, kermisattracties, gastoestellen.

2.520 medewerkers Utrecht Groningen Zwolle Wageningen (laboratorium) Zwijndrecht (laboratorium) Yrseke Eindhoven Echt

Tabakscontrole op evenementen Rookverbod Tabaksproducten Leeftijdgrens 18 jaar E-sigaretten (met/zonder nicotine) Kruidenrookproducten Reclame/sponsoringsverbod

Rookverbod controle op evenementen De regels Geldt voor tabaksproducten (dus ook sisha met tabak) Geldt in de horeca, kunst en cultuur, werkplekken, etc. Uitzondering: Open lucht Rookruimte

Rookverbod controle op evenementen De controle Onaangekondigde en onopvallende controle Terugkoppeling achteraf Controlepunten: Instellen rookverbod Aanduiden rookverbod Handhaven rookverbod

Rookverbod controle op evenementen De interventies Waarschuwing Bestuurlijke boete Per tent (met maximum van 3) Hoogte boete afhankelijk van aantal overredingen, recidive en grote onderneming (€600 - €13.500) Controles 2018 111 controles 60 boetes, 2 waarschuwingen (56%)

Rookverbod controle op evenementen Tips Rookverbod controle op evenementen Organisatoren festivals/evenementen Informeer het publiek vooraf en tijdens het evenement over de regels en de consequenties van overtreden Voldoende rookruimten en geef aan waar deze zijn Instrueer personeel over de handhaving van het rookverbod Zorg voor voldoende personeel om te handhaven Handhaaf als de regels worden overtreden Gemeenten Informeer bij vergunningverlening over de regels Voor meer informatie: https://www.nvwa.nl/onderwerpen/roken-en-tabak/eisen-verkoop-tabak-en-rookverbod-op-evenementen

Voedselveiligheid op evenementen De controle Risicogericht Inspectie en monstername Veelal herkenbaar aan NVWA jas Aandachtspunten Handhygiëne Hygiëne/inrichting Bescherming levensmiddelen Temperatuur bederfelijke levensmiddelen Controle voedselveiligheid

Voedselveiligheid op evenementen Interventies Waarschuwing Bestuurlijke boete (vanaf €525) Spoedsluiting Inbeslagname producten Bij particulieren worden geen waarschuwingen/boetes opgemaakt, maar worden producten uit het handelsverkeer genomen of de verkoop gestaakt.

Productveiligheid op evenementen RAS-systeem Beschikbaar sinds febr 2017 Inzicht in resultaat jaarlijkse keuring door AKI’s Rol gemeente: Neem een geldig CvG op als vergunningsvoorwaarde Zorg ruim voorafgaand aan het evenement voor een overzicht van attractietoestellen (incl RAS-nummer) Controleer in het RAS systeem de geldigheid van de CvG per toestel Weiger toestellen zonder geldig CvG Productveiligheid op evenementen Meer informatie over het RAS-systeem: https://www.nvwa.nl/onderwerpen/attractietoestellen/gebruik-register-attractietoestellen-en-speeltoestellen-ras-voor-gemeenten

Vragen?