De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

praktijkgerichte opdracht (voorbereidingsles)

Verwante presentaties


Presentatie over: "praktijkgerichte opdracht (voorbereidingsles)"— Transcript van de presentatie:

1 praktijkgerichte opdracht (voorbereidingsles)
Na deze uitleg kun je verklaren waarom nauwkeurig titreren/rekenen bij scheikunde belangrijk is. Tevens: Volgende les practicum.

2 Missie De nieuwe VWA bewaakt de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, en handhaaft de natuurwetgeving. bron:

3 Kort filmpje keuringsdienst van waren=> Valt onder VWA

4 Project VWA Jij werkzaam als uitvoerend analist bij de VWA is er een project in behandeling.

5 Dossier AiA (azijn in azijnzuur)
Probleem: Een azijnzuur fabriek produceert 100kL huishoudazijn per jaar. Volgens de keuringsdienst van waren hoort hier minimaal 4,00 gram CH3COOH per liter in te zitten. (1/4)

6 Dossier AiA (azijn in azijnzuur)
de fabrikant gaat vaak net boven deze grens gaat zitten. (bijv. 4,01 of 4,02 gram per liter). Immers het doel van de fabrikant is zo snel mogelijk rijk te worden, Water is namelijk goedkoper dan azijnzuur! (2/4 )

7 Dossier AiA (azijn in azijnzuur)
Jij gaat (volgende les) als analist een monster natuurazijn onderzoeken met behulp van een titratie met natronloog. Op het laboratorium van de VWA is: 1X een azijnzuur oplossing met bekende concentratie. 1X een monster natuurazijn uit de fabriek. (3/4 )

8 Dossier AiA (azijn in azijnzuur)
Na het onderzoek maak je een net verslag over jou gevonden meetgegevens In dit verslag staat een advies(conclusie)aan de projectleider. LET OP! Jou conclusie kan gevolgen hebben voor werknemer(s) in de fabriek. (4/4)

9 Huiswerk/voorbereiding…
Zoek op/bereid voor: 1)Hoe bereken je de concentratie van een onbekende oplossing? 2)Maak een blanco verslag waar je alleen nog maar jou gegevens in hoeft te zetten. Houdt er rekening mee dat het verslag na het practicum moet worden ingeleverd met jou advies. Tijd kost geld… ( filmpje…)


Download ppt "praktijkgerichte opdracht (voorbereidingsles)"

Verwante presentaties


Ads door Google