Generaties in dialoog.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Generatie Einstein Inez Groen
Advertisements

Veranderen op gezamenlijke en eigen kracht
Flevokans II Presentatie deelproject Scholing Anja Veelenturf
Persoonlijke Waarden Het waardenperspectief
TOEKOMST VOOR HET BREIN
BINDEN EN BOEIEN VAN JONGE WOLVEN
De nieuwe professional. Generatieverschillen? Kenmerken van De Nieuwe Professional Nu zo rond de 18 jaar Digital Native Altijd online Leert online Communiceert.
Ja maar, bij ons gaat alles goed Wij hebben geen problemen Ik heb een idee! Zullen we het zo doen? Andere prioriteiten, geen tijd Dat willen we nietPast.
1. Binnen de zorg kenden we de voorbije decennia een uitbouw van relatief goed gesubsidieerde diensten en organisaties, en dit heeft geleid tot - de uitbouw.
Oudere werknemers in het hbo Vervangingsvraag van oudere werknemers Oudere werknemers is de oplossing voor de vervanging van oudere werknemers (Korver.
Vernieuwingsimpulsen
OPVOLGENDE GENERATIES CREËREN SOCIALE EVOLUTIE
Masterclass ‘gedoe komt er toch’ ‘echte innovatiekracht ligt bij professionals, niet bij managers’ ‘de meerwaarde van innovatie kan zich alleen tonen in.
Generatiesensitief vergaderen
Jongeren Preventie Team
Ondernemen(d) in het onderwijs
Workshop Generatie Denken
1 A C T I O N T Y P E ISBN: A C T I O N T Y P E E u gedraagt zich energiek en houdt van drukte I u gedraagt zich ingetogen en houdt.
BLIK OP DE SAMENLEVING.
Jong en oud met elkaar in gesprek
Een theoretische verkenning
Exceptioneel Business Consultancy Author: Hans Groen.
Jij, God en je kind.
Zeg het met bloemen.
Prof.dr. Micha de Winter Universiteit Utrecht
Generatiemanagement Dordrecht 10 november 2010 Arionne van den Brand
Armoede is … Sieg Monten
Netwerkleren in het onderwijs
Pub Quiz Herfstcongres slidenr. Generatie theorie Een groep die te identificeren is op gedeelde geboortejaren en significante levensgebeurtenissen.
Empowerment Gezins- en wijkgericht werken Kwartaal 3 week 5.
Relaties Een diepere kijk. Waarom horen mensen zo graag bij een groep 3 vragen aan Herman De Dijn.
De post-kritische geloofsschaal Een nieuwe manier van omgaan met geloof…?
Erfgoed connectie Utrecht Verjonging vrijwilligers.
Nintes Jan Willem Weck directeur-generaal voor de Algemene Bestuursdienst.
Passie voor het vak Oog voor het kind
1 Cultuur Profielen & Programma’s GEDRAG Visie op leiderschap persoonlijke beleving business strategie transfer.
Leeftijdsfasebewust HR-beleid Rick Brugts, directeur.
“Kennis Management onder oudere medewerkers” Seminar ‘Leeftijd & Diversiteit’– 12 april 2007.
Hoofdstuk 21 VP15 Begeleidingskunde Carin Hogenbirk Februari 2016.
Waarom een community gevoel elders kopen? Bedrijven die de waarde van Community-denken leren benutten worden beloond met: - meer interactie en binding.
MOTIVATIE. Dromen en Idealen Jongeren dromen en hebben idealen.
“School als ontwikkelplek” Uit krachtig meesterschap en AB bijeenkomsten ROC Nijmegen Door M. Straatmans.
Seminar ‘jonge’ senioren Overzande 8 maart Opbouw ledenbestand provincie Zeeland Peildatum 8 dec [ 50, 59 ] = 63 leden 0,9 % [ 60, 69 ] =
Meer verbinding, sociale cohesie en eigen/samen regie in de buurt Met het Buurtteam als stimulator, facilitator en begeleider van een samenleving die niemand.
Over veren en participeren: intergenerationele werksessie Prof. dr. Henk Nies -Bijzonder hoogleraar organisatie en beleid van zorg; Raad van bestuur Vilans.
Opbouw van de seminar -Hoe staan we ervoor? -Activiteitenaanbod -Imago van de vereniging. Hoe wordt je gezien?
Besturen met Burgerkracht
Embedded Librarianship
Wat is jeugdwelzijnswerk?
Duurzame inzetbaarheid van de professional
Pluriforme samenleving paragraaf 2
Kenmerken van een goed team
Voeren en verzorgen Rasgroepen Voeren en verzorgen Rasgroepen
Kenmerken van een goed team
POWER coacht HBO-studenten
Is de economische recessie een zegen voor de relatie ouders en school?
Persoonlijk Leiderschap
NAH-Kennisnetwerk gewoon bijzonder
Workshop Voorbereiding op de Omgevingswet – hoe creëer je beweging?
Doelgroep kwijt Kijkende naar de doelgroep EVB+ lijkt het wel of we onze doelgroep kwijt zijn. Zoek je op internet naar bijvoorbeeld LVB+ dan krijg je.
Hoofdstuk 3 & 4 Thema Jongeren.
Hoofdstuk 3 & 4 Thema Jongeren.
Welkom bij de workshop:
Basistekst : Talentontwikkeling
§6.3 Cultuur en samenleving
Huis van Dialoog vzw Villa Mescolanza
Waarderende benadering
Kenmerken van een goed team
Galaten.
Transcript van de presentatie:

Generaties in dialoog

in aaneensluitende periode van Omschrijving Generatie wordt in aaneensluitende periode van 15 jaar geboren

Soorten generaties Generaties : Generatie Z Welke kenmerken? Pragmatische generatie Generatie Y Babyboomers (protestgeneratie) Generatie X :

Wie zijn de babyboomers? Generation Y is de generatie die nu rond de dertig is. Dit zijn mensen geboren tussen grofweg 1976 en 2000. Aan de ene kant is deze groep gehecht aan vrijheid en de mogelijkheid tot zelfontplooiing, aan de andere kant zoekt generation Y naar verbondenheid en willen zij een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Een bijzondere groep met veel potentie – mits zij in contact staan met hun eigen diepste verlangens. Generation Y is de generatie die nu rond de dertig is. Dit zijn mensen geboren tussen grofweg 1976 en 2000. Aan de ene kant is deze groep gehecht aan vrijheid en de mogelijkheid tot zelfontplooiing, aan de andere kant zoekt generation Y naar verbondenheid en willen zij een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Een bijzondere groep met veel potentie – mits zij in contact staan met hun eigen diepste verlangens. Wie zijn de babyboomers? (protestgeneratie) Geboren tussen grofweg 1945 en 1955. Opbouwend, fatsoenlijk en loyaal. Denkend vanuit draagvlak en democratisering Hoe ouder je bent hoe meer kennis en kunde je hebt. Gevoelig voor status en geld.

Wie is generatie X? Geboren tussen grofweg 1961 tot 1980. Generation Y is de generatie die nu rond de dertig is. Dit zijn mensen geboren tussen grofweg 1976 en 2000. Aan de ene kant is deze groep gehecht aan vrijheid en de mogelijkheid tot zelfontplooiing, aan de andere kant zoekt generation Y naar verbondenheid en willen zij een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Een bijzondere groep met veel potentie – mits zij in contact staan met hun eigen diepste verlangens. Generation Y is de generatie die nu rond de dertig is. Dit zijn mensen geboren tussen grofweg 1976 en 2000. Aan de ene kant is deze groep gehecht aan vrijheid en de mogelijkheid tot zelfontplooiing, aan de andere kant zoekt generation Y naar verbondenheid en willen zij een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Een bijzondere groep met veel potentie – mits zij in contact staan met hun eigen diepste verlangens. Wie is generatie X? Geboren tussen grofweg 1961 tot 1980. Nuchtere Verbinders; Staan Coachend tussen de mensen. Benutten Diversiteit constructief. Geloof in eigen Verantwoordelijkheid Zijn graag onder de mensen, zowel formeel als informeel contact is belangrijk

Wie is de pragmatische generatie ? Generation Y is de generatie die nu rond de dertig is. Dit zijn mensen geboren tussen grofweg 1976 en 2000. Aan de ene kant is deze groep gehecht aan vrijheid en de mogelijkheid tot zelfontplooiing, aan de andere kant zoekt generation Y naar verbondenheid en willen zij een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Een bijzondere groep met veel potentie – mits zij in contact staan met hun eigen diepste verlangens. Generation Y is de generatie die nu rond de dertig is. Dit zijn mensen geboren tussen grofweg 1976 en 2000. Aan de ene kant is deze groep gehecht aan vrijheid en de mogelijkheid tot zelfontplooiing, aan de andere kant zoekt generation Y naar verbondenheid en willen zij een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Een bijzondere groep met veel potentie – mits zij in contact staan met hun eigen diepste verlangens. Wie is de pragmatische generatie ? Geboren tussen grofweg 1970 -1985. Pragmatische versnellers van vergaderingen. Bouwers van kennisnetwerken. Over de grenzen van organisaties.

Wie is generatie Y? Geboren na 1985 tot 2000. Generation Y is de generatie die nu rond de dertig is. Dit zijn mensen geboren tussen grofweg 1976 en 2000. Aan de ene kant is deze groep gehecht aan vrijheid en de mogelijkheid tot zelfontplooiing, aan de andere kant zoekt generation Y naar verbondenheid en willen zij een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Een bijzondere groep met veel potentie – mits zij in contact staan met hun eigen diepste verlangens. Generation Y is de generatie die nu rond de dertig is. Dit zijn mensen geboren tussen grofweg 1976 en 2000. Aan de ene kant is deze groep gehecht aan vrijheid en de mogelijkheid tot zelfontplooiing, aan de andere kant zoekt generation Y naar verbondenheid en willen zij een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Een bijzondere groep met veel potentie – mits zij in contact staan met hun eigen diepste verlangens. Wie is generatie Y? Geboren na 1985 tot 2000. Gehecht aan vrijheid en de mogelijkheid tot zelfontplooiing. Op zoek naar verbondenheid. Willen zinvolle bijdrage leveren aan samenleving. Beschikt over veel potentie – voorwaarde dat ze in contact staan met hun eigen diepste verlangens.

Generation Y is de generatie die nu rond de dertig is Generation Y is de generatie die nu rond de dertig is. Dit zijn mensen geboren tussen grofweg 1976 en 2000. Aan de ene kant is deze groep gehecht aan vrijheid en de mogelijkheid tot zelfontplooiing, aan de andere kant zoekt generation Y naar verbondenheid en willen zij een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Een bijzondere groep met veel potentie – mits zij in contact staan met hun eigen diepste verlangens. Generation Y is de generatie die nu rond de dertig is. Dit zijn mensen geboren tussen grofweg 1976 en 2000. Aan de ene kant is deze groep gehecht aan vrijheid en de mogelijkheid tot zelfontplooiing, aan de andere kant zoekt generation Y naar verbondenheid en willen zij een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Een bijzondere groep met veel potentie – mits zij in contact staan met hun eigen diepste verlangens. Wie is generatie Z? Generatie Z: geboren tussen 1992 en 2012, dus nu 1….19 jaar oud. Grootste deel van deze generatie bevindt zich nog voor haar formatieve periode van 15-25 jaar. Men kan pas op een verantwoorde manier iets zeggen als ze in hun formatieve periode zit (15 -25 jaar) Daarvoor zijn hersenen nog niet geheel uitontwikkeld, de gezinsorientatie is eerst nog vrij lang dominant. Vervolgens komt een meer externe blik met alles wat daarbij komt. Beter om te spreken over ‘tieners van deze tijd’

Kenmerken generatie Z Hechten veel waarde aan duidelijkheid en wil weten waar ze aan toe is, maar zal tegelijkertijd meer op zoek zijn naar “inspirators” dan naar “bazen”met een focus die uitsluitend is gericht op target en omzet. Zijn als echte Netwerkgeneratie, niet heel erg geïnteresseerd in hierarchische structuren. Lijnverantwoordelijkheden en organogrammen kunnen ze niet erg boeien, logica ontgaat ze. Ze zitten het liefst bij de baas aan tafel. Hoe platter de organisatie, hoe beter.

Belangrijk, verbinden van generaties

Er vergrijzing en ontgroening is: tussen 2010 en 2015 verlaten maar liefst 775.000 babyboomers op de arbeidsmarkt. Slechts 420.000 jongeren stromen in (CBS, 2009). Cruciaal om in onze kenniseconomie te blijven professionaliseren en te vernieuwen.

Open staan voor elkaar om (cultuur)vernieuwingen te integreren in de bestaande cultuur

Wat is het rendement van het verbinden van generaties?

Resultaat: Sterke, zelfstandige, concurrerende professionals en organisaties