Hoofdstuk Kosten indelen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Break-even-analyse oftewel “quitte spelen”
Advertisements

20-03 Indelingen kosten.
Wat moet je leren: Heel hoofdstuk 3, behalve paragraaf 5
H1.2 Het exploitatieoverzicht 16 november 2012
Be Indelingen kosten.
Welvaart Hoofdstuk 2.
Agenda  Les 13  wkn 13 2e  hs 2.4 overige kosten
Toegevoegde Waarde Productie = inkomen.
Hoofdstuk 5 “Een eigen bedrijf”
Lesplanning 3.2 blz Binnenkomst Intro Nakijken 3.1, klaar? Dan alvast 3.2 maken Uitleg 3.2 Gezamenlijk lezen blz Zelfstandig werken,
Hoofdstuk 11 Kostenstructuur.
Hoofdstuk 2.
Alle kosten op een rij Kosten.
Financiering en inkoop H5 Exploitatiebegroting Certificeerbare Eenheid Ondernemerschap.
Budgetteren H5 Omzetbelasting Ondernemer detailhandel.
Kosten en break-even H1 Exploitatiebegroting en exploitatiekosten
 Om te kijken of je belegging echt beter is als je geld op de spaarrekening zetten, moet je het rendement berekenen.  Bij rendement wordt de winst vergeleken.
J. de Lange ECONOMIE HOE KUN JE DAT NOU MAKEN?. Winstberekening Belangrijk PROGRAMMA:
Les: Ondernemings plan 2. LBB – Module Groen Ondernemen Coen van Wetering.
Kostprijs & verkoopprijs
Café De Doelen. Groest EC Hilversum Naam: Henrik Krijnen Datum: Docent: Mevrouw Van Kooten Vak: Financieel Management Onderwerp: De.
IN ‘LAB 111’ Op zoek naar de 7 Kostensoorten Van abstract naar concrete voorbeelden.
LESSTOF AWW. HEEZEN, 5 DE DRUK VOOR TOETSSTOF: ZIE STUDIEWIJZER OWE “Inleiding BE/BA” Per
Pag 90 t/m 106. Wat gaan we doen vandaag? Huiswerk af? Controle………. Huiswerk voor maandag 11 april: Opgave 1t/m 6 pag. 98 Terugblik op vorige week, werken.
Constante kosten / variabele kosten. Ondernemer zijn Waarom ben je ondernemer? Om geld te kunnen verdienen. Voordat je kunt beginnen: Ga je:
Financiering Hoofdstuk 3 Verschillenanalyse. Inhoud 1 Het resultaat van een onderneming berekenen 2 Begrotingen en budgetten 3 Verschillenanalyse 4 Financiële.
Hospitality en voorraadbeheer Hoofdstuk 4 Voorraadbeheer en bestellen.
Verkoopcijfers Hoofdstuk 1 Handel. ► Wat heb ik in de vorige les geleerd? ► Wat ga ik nu leren? ► Kosten ► Omzet ► Verkoopprijs ► Afzet ► Exploitatiekosten.
Welkom VWO 5..
constante kosten, variabele kosten en marginale kosten
3.1 PRODUCTIE.
Lesbrief Vervoer H2.
Havo 4 Lesbrief Vervoer.
Havo 4 Lesbrief Vervoer.
verwarring begrippen omzet of winst
Hoofdstuk 11 De Break-Even Afzet (BEA) Les
Havo 4 Lesbrief Vervoer.
Break-even-analyse oftewel “quitte spelen”
Break-Even Analyse OEFENINGEN
Havo 4 Lesbrief Vervoer.
Beste ath 4..
Beste ath 4..
Begroten & Budgetteren
Begroten & Budgetteren
Welkom Havo/vwo 3..
Examenopgave Havo M&O opgave 3
Hoofdstuk 27 t/m 31 Kostprijsberekening in industriële ondernemingen
Hoofdstuk Overige kosten
Hoofdstuk 2 Van inkoop naar verkoop
Huiswerk: Hoofdstuk 11 m&o boek, opgave 1 Oefenopgave 2 (stencil)
Break-Even Hoofdstuk 11 M&O.
WAT KOST DE KAPPER? Ondernemend gedrag - Haarverzorging.
PRODUCEREN OMZET, AFZET, WINST.
Hoofdstuk Break-evenpoint
Bedrijfseconomie H3 Break-even Junior accountmanager.
Financieel 1.
Hoofdstuk Omzet, kosten, winst
constante kosten, variabele kosten en marginale kosten
Financieel 1.
Hoofdstuk Omzet in kengetallen
Hoofdstuk De exploitatiebegroting (exploitatiebudget)
Financieel 2.
Financieel 1.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Financieel 1.
Vakman ondernemer – Financieel plan
Kostprijs.
Afzet is hetzelfde als de verkochte hoeveelheid
Extra uitleg H4 Domein Markten
Coördineren logistiek proces
Transcript van de presentatie:

Hoofdstuk Kosten indelen Financieel beleid 1 Hoofdstuk Kosten indelen

Hoofdstuk 1 Omzet, kosten, winst Hoofdstuk 2 Omzet in kengetallen Hoofdstuk 3 Kosten indelen Hoofdstuk 4 Inkoopkosten en voorraadkosten Hoofdstuk 5 Duurzame bedrijfsmiddelen Hoofdstuk 6 Overige kosten Hoofdstuk 7 Exploitatiebudget Hoofdstuk 8 Het resultaat van de onderneming Hoofdstuk 9 Break-evenpoint Hoofdstuk 10 Verkoopprijs berekenen

Wat heb ik in de vorige les geleerd? Wat ga ik nu leren? het verschil tussen kosten en verspillingen kosten benoemen en indelingen van kosten herkennen

3.2 Constante en variabele kosten 3.3 Directe en indirecte kosten Hoofdstuk Kosten indelen 3.1 Kostensoorten 3.2 Constante en variabele kosten 3.3 Directe en indirecte kosten

Indelingen in kostensoorten Hoofdstuk Kosten indelen Indelingen in kostensoorten Kosten vertegenwoordigen een geldwaarde van alles wat je inbrengt in een bedrijf om een product of dienst voort te brengen. Verspillingen zijn opofferingen van geld die niet noodzakelijk zijn; ze verlagen de winst onnodig. Algemene indeling naar kosten: Kosten voor grond- en hulpstoffen Kosten van duurzame productiemiddelen; Kosten van arbeid Kosten van diensten van derden Kosten van belastingen Kosten voor rente

Hoofdstuk Kosten indelen

Constante en variabele kosten Hoofdstuk Kosten indelen Constante en variabele kosten Constante kosten hangen NIET samen met de hoeveelheid gemaakte of verkochte producten. Ze zijn constant voor een bepaalde periode. Variabele kosten lopen op naarmate je meer producten verkoopt. Per stuk zijn deze kosten meestal gelijk.

Directe en indirecte kosten Hoofdstuk Kosten indelen Directe en indirecte kosten Directe kosten hangen samen met het product waarvoor ze gemaakt worden. Van indirecte kosten weet je niet precies voor welk product ze gemaakt worden.