De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Café De Doelen. Groest 42 1211 EC Hilversum Naam: Henrik Krijnen Datum: 02-03-2010 Docent: Mevrouw Van Kooten Vak: Financieel Management Onderwerp: De.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Café De Doelen. Groest 42 1211 EC Hilversum Naam: Henrik Krijnen Datum: 02-03-2010 Docent: Mevrouw Van Kooten Vak: Financieel Management Onderwerp: De."— Transcript van de presentatie:

1 Café De Doelen

2 Groest 42 1211 EC Hilversum Naam: Henrik Krijnen Datum: 02-03-2010 Docent: Mevrouw Van Kooten Vak: Financieel Management Onderwerp: De zeven kostensoorten in het bedrijf

3 1. Kosten van grond- en vestiging-plaats: Café De Doelen ligt zeer gunstig, midden in Hilversum. Het ligt aan de bekende lange weg: de Groest. Het ligt tevens ook naast een grote parkeerplaats en er is ook vlakbij verschillende eet gelegenheden. Café De Doelen heeft ook een redelijk groot terras. Zij liggen zeker op een A-lokatie, want er fietsen, lopen en rijden veel mensen langs. Huur is hoog ongeveer 1500 euro per maand

4 2. Kosten van duurzaam productiemiddelen: De machines (dpm) moeten onderhouden worden en misschien hebben ze zo af en toe wel reparatie nodig. Ook wel Reparatie + Onderhouds Kosten genoemd. Wat ook heel verstandig is, is dat je elke maand een bedrag apart legt, voor als het over bijvoorbeeld vier jaar het begeeft – De Afschrijvingskosten. Rentekosten mag je opvoeren als ondernemer omdat je het geld ook op de bank had kunnen zetten. Boekhoudkundig gezien: Je hebt bijvoorbeeld 1000 euro aan de afwasmachine geïnvesteerd. (I) De rest waarde is bijvoorbeeld 200 euro over 4jaar. (R) 1000euro – 200euro = 800euro = I – R = Economische waarde 800 euro / 4 (aantal jaren economische levensduur na aankoop) = 200 euro Afschrijvingskosten per jaar

5 3. Kosten van grond- en hulpstoffen: Ze verkopen onder andere bitterballen, kaassoufflé´s, kroketten en een mix van bittergarnituur. Inkoopkosten is direct wat er staat op de factuur van de groothandel waar je de snacks zelf inkoopt als horeca-ondernemer. Dit wordt per doos (bv. kroketten) ingekocht. In 1 doos kroketten zitten 50 stuks

6 4. Kostprijs verhogende belasting: Het tarief bedraagt, inzake lokatie klasse 1 (centrum/pentergebied binnenstad), voor het op of boven een terras hebben van: banken, tafeltjes, stoelen e.d., per stuk (m2), per jaar € 38,91 euro.

7 5. Kosten van Arbeid: De barmannen van Café de Doelen Een beginnende barman (vakvolwassen 22 jaar) zit in functiegroep 4, Bruto salaris 9,40 per uur + fooi Verdere arbeidkosten zijn trainingen, cursussen, het eten en drinken van de medewerkers, reiskosten, belastingen, etc.

8 6. Rentekosten: Als het bedrijf geld heeft geleend bij de bank bijvoorbeeld. 8% rente over het bedrag wat geleend is.

9 7. Kosten van derden: Kosten van derden betekend dat je andere mensen betaald om werk te komen doen bij jou. Dus bijvoorbeeld de glazenwasser komt de ramen schoonmaken en de boekhouder regeld de administratie.

10


Download ppt "Café De Doelen. Groest 42 1211 EC Hilversum Naam: Henrik Krijnen Datum: 02-03-2010 Docent: Mevrouw Van Kooten Vak: Financieel Management Onderwerp: De."

Verwante presentaties


Ads door Google