Incident fipronil: lessons learned

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 RAADGEVEND COMITE FAVV PLENAIRE VERGADERING 13 januari 2006.
Advertisements

Knelpunten Korte Keten initiatieven in Vlaanderen 22 oktober 2010 Ann Detelder.
Corporate Identity in SharePoint 2010
Vragen over Water OS zoals voorgelegd aan groep tijdens OS in a day 11/12/ Wat verwacht u van het OS programma in het algemeen en in toevoeging op.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorstellen voor aanpassing van het KB heffingen en het KB retributies Raadgevend Comité van.
Communicatie- programma 10
Infrastructuurvereisten FAVV Quality Days 28/04/2011
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Een nieuwe website voor het FAVV ? RC van 28 mei 2008 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
“U bent in goede handen”
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Heffingen Raadgevend Comité van 25 juni 2008.
LA CONTRIBUTION DU PROJET EXPERTS DU VÉCU AU SEIN DES SERVICES PUBLICS FÉDÉRAUX Project Ervaringsdeskundigen binnen de federale overheid Middagatelier.
Over hondenpoep en hangjongeren.
DIOXINES en DIOXINE LIKE PCB’S in Stabroek
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Samenwerking POD MI, KSZ, RR en DVZ Provinciale ontmoetingen – herfst 2010.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Kalender opleiding / workshops.
Bilan Belgische voorzitterschap armoedebestrijding Werkgroep activering 8 febr
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht verwacht wetgevend werk 2008: regelgeving ter voorlegging Raadgevend Comité (DG Controlebeleid)
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen DIS - PCE OVL Actie Geraardsbergen mei 2009.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingen Raadgevend comité van 25 juni 2008 Véronique Berthot Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité - 19/03/2008 Evaluatie van de crisisoefening van 15 tot 18 januari 2008 :
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Toepassing huishoudelijk reglement en Evaluatie prestatie-indicatoren november 2007 tot oktober.
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingencampagne 2008 Aline DEWORME Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Ombudsdienst. Ontstaan  Uiteenlopende kanalen : pers, politiek, Gedelegeerd bestuurder,… OMBUDSDIENST Klachten tegen het FAVV Kwaliteitssysteem  Klachtenbeheer:
Communicatieplan “2006” de nieuwe reglementering.
De Smiley, voorstel RC 19 januari 2007
1 Raadgevend Comité Installatievergadering FAVV Gil Houins Voorzitter 28 juni 2006.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Standaard Kosten Model (SKM) meting FAVV Aleydis Kestens Februari 2007 Federaal Agentschap voor.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Promotie autocontrole Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Pascal Houbaert.
1 Leidende principes en doelstellingen van het Nationaal Forum Douane en Accijnzen & Partners 19 juni 2006 Leen Lauwers.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité van 28 september 2011 Heffingen 2011 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen NUCLEAIR INCIDENT OP HET IRE IN FLEURUS Raadgevend comité 24 september 2008 Federaal Agentschap.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Inleiding: organisatie FAVV.
Even voorstellen 250 medewerkers, 4 vestigingen
Voorstelling Juridische Dienst
Dat zouden we vaker moeten doen…
NEDERLAND EN DE EUROPESE REGELGEVING TOTSTANDKOMING IMPLEMENTATIE EFFECTEN RECHTSBESCHERMING.
De hindernissen die personen met een handicap ervaren bij alle aspecten van het dagelijks leven Voorstelling van de resultaten van de consultatie (transversale.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Operationele doelstellingen DG Algemene.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwikkeling van een barometer van de voedselveiligheid Workshop Wetenschappelijk Comité 27.
Knolcyperus – FAVV Infovergadering knolcyperus
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN BETREFFENDE MKZ Philippe Houdart Stafdienst crisispreventie en crisisbeheer.
Wat na collectief ontslag? Proces en effecten van ontslagbegeleiding in kaart gebracht Geschreven door Laura Jacobs Peter De Cuyper In opdracht van Vlaams.
Communicatie en voorlichting Welke informatie bereikt de consument (volledig, voldoende, niet eenzijdig, van wie, etc.) Wat is de achtergrond van de beleving.
Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Operationele doelstellingen Diensten.
Stressbeleid in de Belgische ondernemingen – stand van zaken Informatie bekomen uit de bevraging van de externe diensten voor preventie en bescherming.
Communicatie over veranderingen in zorg en welzijn – gemeenten en zorgaanbieders Saskia ter Kuile communicatiemanager In voor zorg! 24 feb 2015.
RISICOANALYSES VOOR “ ARBEIDSVEILIGHEID EN WELZIJN BRANDWEERDUIKERS” BINNEN DE BRANDWEERKORPSEN VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN.
Het programma In voor zorg! Hannie Treffers en Carolien Koning PGM open, 7 februari 2013.
PwC De essentie van horizontaal toezicht = coöperatieve regelnaleving De basis van coöperatieve regelnaleving is (gerechtvaardigd) vertrouwen en transparantie.
PREVENTIE EN BESTRIJDING VAN IDENTITEITSFRAUDE Christophe Verschoore
Lokaal, Sociaal en Beleid Een problematiek in viervoud
Voorstelling Juridische Dienst
Groenboek: een nieuw industrieel beleid in Vlaanderen
Teambarometer.
Twenty-second Conference on Food Microbiology
Risico- en crisiscommunicatie in tijden van en
Stressbeleid in de Belgische ondernemingen – stand van zaken
Administratieve Vereenvoudiging SVZ & Campagne 2018
Inhoud DuraConnect? “Verzilvering” maatschappij: een uitdaging?
Elvie Pepper 29 maart 2019.
Stressbeleid in de Belgische ondernemingen – stand van zaken
Netwerk Openbaar Domein GIPOD
ISociaal Programma gericht op stroomlijning van informatievoorziening van het sociaal domein om de inwoner sneller aan een passende oplossing te helpen.
Onthaal-en servicepunt Klankbordgroep 16 mei 2017
MET.
Transcript van de presentatie:

Incident fipronil: lessons learned Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Incident fipronil: lessons learned 26 juni 2018

Positieve punten Oorsprong en omvang van contaminatie werden blootgelegd Europese instanties en LS werden correct geïnformeerd Contaminatie werd snel in kaart gebracht Leidraad was bescherming consument (recall, UHN) Oplossing gevonden voor operatoren met weinig perspectief op conforme productie Steeds correcte info verspreid naar publiek, pers, politiek

Punten voor verbetering vatbaar Crisisorganisatie en aanloop naar incident Sneller de stap zetten naar activeren incidentenstructuur Beter benutten fase wanneer er nog geen sprake is van een incident Wat betreft crisispreventie meer inzetten op horizontale uitbouw Delen van informatie over wat er in de sector aan de gang is Communicatie Sneller communiceren, ook bij betrokkenheid van Parket Communicatie meer per doelgroep (consument, operatoren, pers, Minister, politiek) opsplitsen Incidentencommunicatie ook in vredestijd ondersteunen Interne communicatie verbeteren

Samenwerking met derden Rol/verantwoordelijkheden FAVV, FOD VVVL en FAGG uitklaren wat betreft biociden, diergeneesmiddelen, nutriënten en servicebedrijven Europese coördinatie en aanpak verbeteren Crisissamenwerking met Gewesten verbeteren Wetenschappelijk comité sneller inschakelen Snelle/kosteloze toegang tot consumptiedata bekomen Laboratoria Grotere marges inbouwen qua labocapaciteit en analysedoorlooptijd in de beginfase van een incident Onderzoeken hoe analysecapaciteit zo efficiënt mogelijk kan gegenereerd/beheerd worden

Traceerbaarheid Traceerbaarheid eiersector verbeteren Modaliteiten en verwachtingen FAVV omtrent tracering, UHN en recall verduidelijken Verwerking van traceringsgegevens en datamanagement verbeteren