Gemeente Veenendaal Wijkbudget en Fonds Maatschappelijke

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kwartiermaker in de decentralisatie van de zorg
Advertisements

Commissie Wijkgericht werken
WIJKGERICHT IS OPGAVEGERICHT
De Vonk van Hoogezand-Sappemeer Woldwijkcentrum 13 maart 2013.
Dorpen in verandering, een andere visie
“VRAAG OM DE HOEK, WERK OM DE HOEK” “Innovatie van persoonlijke dienstverlening aan huis” PROJECTPLAN MIDDEN - BRABANT.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bedrijven Doen Bedrijven doen is een samenwerkingsverband tussen 10 bedrijven uit Haarlem en Omstreken Door het.
College 5 Ethiek en business.
Opzet van de workshop Kennismaken
Omgaan met verandering, de rol van dorpsraden Frans Thissen Afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies U NIVERSITEIT VAN A MSTERDAM.
Jongeren Preventie Team
Presentatie Saxion Hogescholen 17 april Voor welk probleem is wijkaanpak oplossing Afstand bewoners bestuur te groot Lijnen tussen signaleren en.
Even voorstellen: Nathalie van de Garde,
Doe-Mee-Pas. Waarom? Kinderen doen mee Twee kwetsbare groepen in samenleving kans geven om deel te nemen aan sport en culturele activiteiten.
Beheerskantoor Scheveningen BV Aanpassen? Klik hier Gevers Deyno otweg BW 'S - GRAV ENHA GE NEDE RLAN D t: f:
Samen verder!.
Sociale teams wat werkt (en in welke situatie)?
Werksessie Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht 20 juni 2014 Peter van Heek (VKK-FDG)
WELKOM Cor van TilborgGemeente Geldermalsen Anton de BoerMozaïek welzijnsdiensten.
Informatiebijeenkomst Beleidregel combinatiefuncties.
Zieuwent, Wi‘j doot ‘t samen!. Zieuwent? 1 van de 6 dorpen in gemeente Oost Gelre, Achterhoek Ca 2100 inwoners Ca 800 huishoudens Sociaal, actief betrokken.
gaat uit van het unieke vermogen van kunstenaars om maatschappelijke ontwikkelingen te duiden en erop te reageren en reflecteren. Kunstenaars versterken.
Wet Maatschappelijke Ondersteuning 24 mei Hoe het was… Welzijnswet Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) Aantal subsidieregelingen uit.
Drie sociaal ondernemers die geloven in samenwerken
FONDSENWERVING EN FINANCIERING ALTIJD GELD VOOR EEN GOED IDEE! Marianne Muller, 20 oktober.
Hansenstraat wil uit de vergetelheid….  Doel/aanleiding Leefbaarheid en veiligheid in de wijk vergroten, door een mooier, veiliger en meer sociaal straatbeeld.
1 Richting nieuwe Woonvisie Den Helder Raadscommissie S&B 23 november 2015.
Presentatie over conceptontwikkelingsprogramma stedelijke vernieuwing toelichting op eerste stap in aanvraagprocedure voor Investeringsbudget.
15 maart 2016 TKI Gas Programmalijn LNG Tender 2016, sluiting 14 juni Jeroen van Hengstum, RVO
De toekomst van beschermd wonen en opvang Participeren in de samenleving.
Wij. Roverscoutswet Ik beloof* mijn best te doen een goede Roverscout te zijn, iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil.
Subsidiebeleidskader begeleiden van ex-gedetineerden voor wonen en werken 2015 Jennifer Day Hoofdkantoor DJI Project Re-integratie en Nazorg (ex-)gedetineerden.
Kinderboerderij Didam ligt in een open park in een woonwijk in het centrum van Didam.
M-Pact Vrijwilligers(werk) en asielzoekers 20 april 2016.
Wijkaanpak in Gouda ‘Gebiedsgericht samenwerken aan leefbaarheid en bewonersparticipatie’ 1994 start wijkaanpak 2007 vernieuwde inhoudelijke werkwijze.
Stimuleringsfonds 2016 Bijeenkomst 31 mei 2016 De Baander Dalen.
Meer verbinding, sociale cohesie en eigen/samen regie in de buurt Met het Buurtteam als stimulator, facilitator en begeleider van een samenleving die niemand.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
Een heldere visie op samenwerking!. Het Klokhuis Bibliotheek Bs Sint Antonius Bs de Lingelaar.
Sociale wijkteams Almere. Anne Kristie Hoogbruin Manager Sociale Wijkteams Joost Foget Wijkwerker.
Samen de psychische gezondheid in Nederland verbeteren
Buurtpreventie Samen voor een veilige en leefbare buurt.
Coöperatief Dividend Rabofondsen 24 November 2016.
ViaVia Info-presentatie
Het buurthuis als ontmoetingsplek
Andere financieringsbronnen
Duurzaamheid in Gennep
Bewoners werken voor en met elkaar aan goed samen–leven in hun buurt.
Programma Inwoners- en Overheidsparticipatie Maak ‘t Meer
Eenzaamheid, welzijn en zorg
Themabijeenkomst VCRA Bianca Cornelissen, Krista van Slageren coördinator Subsidiebureau.
Welkom op de najaarsvergadering in de SKALM 13 nov 2018
Memory Express VoorleesKrachten.
KINDVRIENDELIJKE WOONOMGEVING
Project dementievriendelijk Veenendaal
Welkom.
Het Groene Woud Nationaal Landschap (2005) Gebied en Organisatie
Welkom.
Vrijwilligers KBO en PVGE
Uitvoering Nota NEW Ingang welzijn en zorg Woensdag 23 november 2017
‘Kansen voor alle kinderen’ Inzet extra middelen
ISociaal Programma gericht op stroomlijning van informatievoorziening van het sociaal domein om de inwoner sneller aan een passende oplossing te helpen.
HET IS DE TAAK VAN DE GEMEENTE OM TE ZORGEN VOOR ALLE INWONERS.
Pionieren aan de kust: Langer thuis wonen in Schagen doe je samen!
Fairtrade Gemeente Regiobijeenkomst Noord 19 april 2018
Samenvattende presentatie - 3 mei 2019
Fairtrade Gemeente Regiobijeenkomst Zuid 12 april 2018
Gemeente Veenendaal Wijkbudget en Fonds Maatschappelijke
Lerend Netwerk Regie Buitenschoolse Opvang 24 september 2019
FONDSENWERVING EN FINANCIERING
Transcript van de presentatie:

Gemeente Veenendaal Wijkbudget en Fonds Maatschappelijke Afbeelding wijzigen? Klik hieronder met de rechtermuisknop en kies ‘Afbeelding wijzigen’ Gemeente Veenendaal Wijkbudget en Fonds Maatschappelijke Initiatieven 2019

Subsidieregeling Wijkbudget Criteria voor verstrekking wijkbudget: Het initiatief moet een bijdrage leveren aan de leefbaarheid of sociale cohesie van de wijk. Het doel van de aanvraag moet ten goede komen aan een groep bewoners en niet aan een individueel belang. Bewoners zijn zelf leidend bij de uitvoering (bewoners voor bewoners). Bewoners leveren een substantiële en aantoonbare bijdrage aan het realiseren van het initiatief of verrichten een andere inspanning die bijdraagt aan een leefbare wijk. Aan een puur fysiek project is een sociale activiteit verbonden. Er is of wordt voor dit initiatief geen aanvraag voor het Fonds maatschappelijke initiatieven ingediend. Het initiatief kent geen commercieel winstoogmerk.

Subsidieregeling Wijkbudget Voorbeelden: Aanpassen groen in combinatie met onderhoud Schoolplein de Ceder Rommelmarkt Buddinghof Activiteiten Ramadan Buurtbarbecue Sportactiviteiten voor kinderen

Subsidieregeling Wijkbudget Totaal €40.000,- beschikbaar in 2018 Maximaal €5000,- per initiatief Maximaal €100,- voor een straatfeest of buurtbarbecue   Hoe aanvragen? www.veenendaal.nl/wijkbudget/

Fonds Maatschappelijke Initiatieven Wat is het? Ondersteuningsbudget voor mensen in Veenendaal die initiatief willen nemen om andere kwetsbare mensen te ondersteunen. Voorbeelden: Inloopplek Themabijeenkomsten Moestuinproject Ontmoetingsactiviteiten Bezoekdienst Etc. Het Fonds Maatschappelijke Initiatieven bestaat nog tot en met 2019.

Fonds Maatschappelijke Initiatieven Hoe werkt het? U organiseert structurele activiteiten voor kwetsbare inwoners in 2019 Aanmelding van een idee/initiatief mogelijk via Veens, wijkmanagers, contactpersoon Fonds MI en maatschappelijkinitiatief@veenendaal.nl Aanvraag voor subsidie in te dienen via https://www.veenendaal.nl/maatschappelijk-initiatief/ Gemeente beoordeelt de aanvragen in samenspraak met wijkteams Ondersteuning aan initiatieven door: Subsidie uit het Fonds Maatschappelijke Initiatieven Ondersteuning door Veens, wijkmanagers, ondernemers, …. Verbindingen leggen met andere partners en initiatieven

Afstemming waar initiatief het beste past, doet de gemeente. Verschillen regelingen Wijkbudget Maatschappelijk initiatief Eenmalig Terugkerend Leefbaarheid en sociale cohesie Kwetsbare inwoners kunnen langer thuis blijven wonen en meedoen in de samenleving Max. 5.000,- (max. 100,- voor straatbarbecues) Max. 10.000,- per jaar Afstemming waar initiatief het beste past, doet de gemeente.