Schaarste en voedselverspilling

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
VOEDING Het klimaat verandert. Wat kan je zelf doen? 2012.
Advertisements

Wat is een goede warme maaltijd?
Water verwarming door aarde
Verdiepingsthema’s: Eten en …de wereld om je heen
Alles over voedsel Thema: eten en … de wereld om je heen
Rondleiding. Route Binnenkomst: een hal met info. Gang die leidt naar de fabriekshal waarin instructies voor de beleving aangegeven worden. Fabriekshal:
Voedsel & Voedselproductie - Min. 7°C Max.11°C - Redelijk bewolkt - Noorderwind Bft - Geen neerslag.
De Seizoenen.
Samenvatting hoofdstuk 2
Thema 2: Voeding en Vertering
Het Regenwoud De longen van de aarde.
Vikingen en Arabieren Grieken en Romeinen Lees blz. 34 van je lesboek
Jaaropdracht.
Waar maak jij je druk over?. Zoek jij het koninkrijk?
Potverdorie, eet normaal!
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
Economisch handelen bij voeding Gezonde voeding versus dure voeding.
Concept Het concept bevat 4 basiselementen:
1. Weiland in het najaar.
Toekomstige mobiliteit
de vragen over de winter.
Wat doet de voedsel- en warenautoriteit.
En… Wat zit er in? Het etiket onder de loep!
Lekker en Gezond de Quiz
Een grote wereld voeden Hoe kan dat?. Problemen Ongelijkheid tussen Westerse wereld en Derde wereld Overmatig verbruik van vers water Voedselverspilling.
Les 3 Je bent wat je eet Waar staat er bij jou op het menu?
The Doctor Who HUB In Sub-Sahara Afrika en Azië is diarree 1 vaan de belangrijkste doodsoorzaken voor kinder van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven
Van spoor tot paddenstoel
Potverdorie, eet normaal!
de gedichten het weer de kunst het voedsel
Wat kun je eraan doen? EUROPEAN COMMISSION Klimaatverandering.
Planten.
365 dagen = 1 jaar Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Indeling les Nakijken huiswerk §3: opdracht 1 t/m 3.
De geschiedenis De leider van Japan De hoofdstad Eten en drinken Kledendracht Het klimaat en eilanden De munteenheid Beroemde inwoners Het nieuws van.
Inleiding De voordelen De mechaniek Het design Vormgeving juiste keus!
Jaar van de boon Eet meer bonen! Gezond Duurzaam.
Programma Wat gaan we vandaag doen? –Waarom verspillen we voedsel? –Waar komen onze ingrediënten vandaan? –Koken –Quiz! Wat gaan we vandaag doen? -Oneerlijke.
Boeren en tuinders zijn en blijven betekenisvol voor de samenleving! Hans Huijbers VVD bijeenkomst Bernheze 21 mei.
AARDRIJKSKUNDE Hoofdstuk 1 Les 1 Voelt de zon overal even warm aan?
Wij hebben een infographic gemaakt om de mensen bewust te maken van hoeveel Co2 uitstoot er in hun eten zit. Deze kunnen we bijv. flyeren. Wij hebben.
Toastmasters Johan van der Meer. voedselverspilling in Nederland Toastmasters Johan van der Meer.
Opdracht: voeding Koen en Michiel mensen bewust maken om milieuvriendelijker te eten.
De kip!. Hoe ziet een kip eruit? De kip Heeft ook veren, maar minder mooi gekleurd dan de haan. Kippen zijn er in veel verschillende kleuren. Kippen hebben.
Herfst Planten in de tuin De moestuin in de 4 seizoenen.
Thema Leven Les 5 Metabolisme.
HACCP.
De vier seizoenen.
Groen op je bord.
constante kosten, variabele kosten en marginale kosten
De Seizoenen.
Thema Biosfeer Paragraaf 1 Invloed van de mens.
WAtervoorziening h. 2,1 Chemie Overal.
Schaarste en voedselverspilling
Waarom wordt er eten verspild?
Les 4 Wat kun je zelf doen? De koelkastles © Copyright by Instock.
Factsheet Voedingscentrum
Lesweek 3 Voedingscentrum app Theorie pagina 182 t/m 194
HACCP.
Wat staat er op een etiket?
Smul gezond.
Waarom verpakken? Kwaliteitsbehoud houdbaarheid.
constante kosten, variabele kosten en marginale kosten
Woordenkist De Boerderij.
Een grote wereld voeden Hoe kan dat?
Opdracht product-PP Maak een PowerPoint over een product naar keuzen.
Waarom verpakken? Kwaliteitsbehoud  houdbaarheid.
Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Herkomst van voeding Eigen verspillingsgedrag.
Wat staat er op een etiket?
Lezing Stichting Kind en Voeding
Transcript van de presentatie:

Schaarste en voedselverspilling

Heb jij (een) keus?

Voedselafdruk: wat kost het de aarde om ons voedsel te produceren? tarwe Voedselafdruk: wat kost het de aarde om ons voedsel te produceren? onze overvloed is hun gebrek quinoa

Vlees productie vraagt extra van onze aarde: landbouwgrond: diervoer uitstoot: mest en scheten water

Seizoengroenten Lente zaaitijd Zomer groeitijd Herfst oogsttijd Winter rusttijd

Hoeveel energie kosten: producten uit de volle grond, seizoen groenten … of producten uit de kas

Transport: ons voedsel kan overal vandaan komen …

Haal je het ver weg of kies je een streekproduct?

opslag en houdbaarheid: Hoe bewaar je het? conserveren Houdbaarheidsdatum: TGT en THT

op = op?