“Zou er in een van de steden in het land dat de Heer, uw God, u zal geven toch iemand uit uw eigen volk gebrek lijden, dan mag dat u niet koud laten. U.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De collecte … ….
Advertisements

4.3 Politieke stromingen.
Diaconale bewustwording, een duurzaam proces.
Mijn tred is lichtvoetig, ik zie en begrijp en
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1999 Integrity's Hosanna! Music 1/11 JOZUA-GENERATIE (Ron Kenoly. Ned. tekst: Paul Ebbe) Wij.
De kerk in de Middeleeuwen
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
Volg Christus na met je bezit
Zondag 2 september 2012 doop Tessa Groeneveld Exodus 14:9-22 “Wees niet bang, wacht rustig af, de Heer zal voor u strijden.” De Heer liet de zee terugwijken,
Opstaan tegen onrecht zondag 2 maart Nehemia 5 Achter de muren van Jeruzalem mag geen onrecht zijn. Nehemia staat op en wijst op Gods gebod voor recht.
Niet stelen maar delen! HC zondag 42 / Jakobus 5
Zondag 15 oktober 2006 Vandaag is het Micha Zondag! Het is bijzonder om samen met vele christenen wereldwijd ons heel gericht bezig te houden met discipelschap.
Spreken wij Gods Woord in deze wereld? Bidden wij voor deze wereld? Bestrijden wij onrecht in deze wereld? Zondag 12.
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. H. de Graaf Het thema is: De Heere staat op tot de strijd en de.
Introductie op het thema
Zingen Vers 1 Heer Jezus duizend vragen, te veel op mee te dragen:
Zingen Vers 1 Laat ons nu vrolijk zingen! Komt, heft uw liedren aan
Michazondag: Over de strijd tegen armoede en onrecht Thema 2014: Heel de schepping We lezen: Psalm 8 Romeinen 8: 18 – 24 Alle liederen worden tijdens de.
Verkocht Ester 7:4a. Transactie Handeltje drijven Gedood, volledig uitgeroeid “Ik en mijn volk” Hoge prijs.
Zingen Vers 1 Mijn ziel verheft Gods eer; mijn geest mag blij den Heer
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
luister Israël JaHWeH / HEER → Ya God → el Yäel = de HEER is God.
Preek 1 Petrus 5: 6-11.
Welkom in deze kerkdienst
“Als je zo arm bent dat je niet meer kunt leven, mag je bij de bakker een brood uit de winkel stelen”. In het TV-programma Veldpost, 2 oktober 1996.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate God maakt zijn Naam bekend!
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Thema: Rijk wordt arm en arm wordt rijk.
Een wereld geregeerd door geld 1 Kron 29:14-16 Wat ben ik, en wat is mijn volk, dat wij in staat zijn gebleken zo veel kostbaarheden af te staan? Alles.
De preek gaat over: Johannes 3: Voorganger: Ds. Jeroen Sytsma Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Eerste lied: Gezang 169: 2, 3.
Heiliging op zondag en doordeweeks. Gedenk de sabbatdag Gedenken is ‘onderhouden’ maar ook ‘terugdenken aan’ en ‘vieren van’: -de schepping -de uittocht.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
Micha Zondag Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig.
Welk een Vriend is onze Jezus, Die in onze plaats wil staan. Welk een voorrecht dat ik door Hem altijd vrij tot God mag gaan.
Vertel me eens Heer Jezus Toen u op aarde was
En nu de wereld in! Jezus’ laatste woorden in Matteüs.
Een aangevochten geloof groeit
Vluchtelingeneditie Bijeenkomst 1
Micha Zondag
Jezus beheerst de wateren van het meer van Galilea
Micha Nederland Paginatitel Plaats hier de tekst
Soms kun je beter zwijgen!?
Jakobus (2).
Preek over Psalm 58.
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
God heeft een plan Genesis 12:1-2
Genade: geen half werk. Genade: geen half werk.
Zingen Psalm 20 Vers 1 Moge de HEER u antwoord geven,
De zegen van de HERE maakt rijk! Welvaartsevangelie?
Jezus de Mensenzoon: Heer van de sabbat 1. aanleiding; 2. de kwestie; 3. boodschap
Preek over Psalm 112.
Bediening van het Woord
Wat doe ik hier vandaag? Ik zie dat christenen van alle tijden en alle plaatsen zich verbonden voelen met dezelfde God. Ik denk na over de manier waarop.
Vrede op aarde.
Bidden om de hemel op aarde
Illegale migratie leidt tot criminaliteit.
Zondag 22 oktober 2017 Liturgie ➲ ♪ 8b : : 1,3,5,6 992 ✿
Christus is ons alles waard! Onze geheimen en Gods geheim…
Micha Zondag 2017 Een zondag waarop armoede en onrecht centraal staan in duizenden kerken wereldwijd. Verbonden met de internationale Micha-beweging.
Cursus 2.1 Wat hebben mensen nodig? Klas 1 BK Lesweek 1
Thema 2 – les 3 Een nieuw geloof.
Welkom in deze kerkdienst
Beste broers en zussen, Eindelijk is het dan zover! De verf is ingekocht en de kringloopwinkels zijn afgestruind… In de meivakantie gaan we de Volderijlaagte.
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Achtste gebod: steel niets (én niemand…)
Votum-groet   Zingen Ps. 25: 7 Gebed Lezen
de waarheid die mij leidt.
Micha Zondag 2016.
Welkom in deze kerkdienst
Gerechtigheid Wat is het ?.
Transcript van de presentatie:

“Zou er in een van de steden in het land dat de Heer, uw God, u zal geven toch iemand uit uw eigen volk gebrek lijden, dan mag dat u niet koud laten. U mag uw hand niet op de zak houden…” Deuteronomium 15.7

Micha Zondag 2018 Een zondag waarop armoede en onrecht centraal staan in duizenden kerken wereldwijd. Het thema van dit jaar is ‘rijk raakt arm en arm raakt rijk’. Om zo kerken, christenen in Nederland, bewust te maken van rijkdom en armoede.

Micha Nederland ondersteunt kerken in hun strijd tegen armoede en onrecht met activiteiten als Micha Zondag, de Micha Cursus, Micha Young en lobby en onderzoek. www.michanederland.nl Facebook.com/MichaNederland Twitter @MichaNederland

Paginatitel Plaats hier de tekst ONDERWERP VAN PRESENTATIE Paginatitel Plaats hier de tekst