Palmpasenstok Matteüs 20:17-19 uit De Bijbel in Gewone Taal “Jezus was op weg naar Jeruzalem. Toen hij met de twaalf leerlingen alleen was, zei hij: ‘We.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Op zoek naar… …Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven. Vanavond: ‘In gesprek met’ de kerkenraad.
Advertisements

Is er leven na de dood?.
Geluk heb je zelf in de hand!
GOD MENS. GOD MENS GOD MENS GOD MENS Lucas 18:31-33 Hij nam de twaalf apart en zei tegen hen: ‘We zijn nu op weg naar Jeruzalem, en alles wat door.
Genezing: een gevoelig onderwerp met radicale uitersten:
Maar wat zeg jij?.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Hoe wordt ‘verzoening’ traditioneel- christelijk benaderd? 1.‘Bedekking’ (beschutting) en ‘verzoening’ worden verward. 2.God was een vijand en moest verzoend.
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
Godsdienst 1.
Godsdienst.
De Heer is waarlijk opgestaan!
CHRISTUS IS OPGESTAAN! Zondag 17
HOE WORD JE EEN OVERTUIGD CHRISTEN? De les van Tomas Johannes 20:24-29 De gelezen preek is van Prof. Jakob van Bruggen.
Hoe kun je leven met de eeuwige dood van je geliefden?
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
Woord van Leven Maart 2015.
Witte donderdag.
Wat zoeken jullie de levende bij de doden. Bijna een verwijt
Herinner je Herinnert u …(Lucas 24: 6) Toen herinnerden ze zich zijn woorden (8)
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
We lezen: Jesaja 50: Marcus 10: De preek gaat over: Marcus 10: Uitblinken door te dienen Voorlezer: Cobi Kempe Voorganger: Ds P.
We lezen uit de bijbel in gewone taal: Handelingen 2: , De preek gaat over: Handelingen 2: 38 Voorganger: Ds. J.F. Harmanny te Hoek Alle liederen.
Liturgie ♪ 139:1,4,14 ✝ LUC22:39-53 ♪ 562:1,2,3 ✝ LUC22:54-62 ♪ 575:1,2,4 ✝ LUC23:13-26 ♫ 181:1,2,4,5 ✝ LUC23:32-47 ♪ 590:1-5 » Goede Vrijdag
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
En nu de wereld in! Jezus’ laatste woorden in Matteüs.
“Vader, laat Uw wil gebeuren”
Boven, rechts, bronnen vd Jordaan
Paaswake We komen in stilte de kerk binnen.
Klaar voor de start? 1.
Veertig dagen (1) 7 mei 2017 Den Haag.
Claudia droomt over Jezus die onschuldig is 1) Haar droom overtuigt Pilatus niet 2) Haar droom verzwaart het lijden van Christus 3) Haar.
Efeziërs (2) WELKOM 1.
Les 16 Jezus staat op Wat doe ik hier vandaag?
niet meer ik maar Christus!
Jij hoort erbij! 1 Korintiërs 12:27-31 Opdracht:
Zondag 20 november dienst van herdenking
Les 15 Jezus sterft Wat doe ik hier vandaag?
Petrus op de Pinksterdag (2)
Geen twijfel aan de Opstanding!
1. leeuw 2. beer 3. panter 4. monster.
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
Matteus 27: Op het Paasfeest liet Pilatus, de baas van Jeruzalem, altijd één gevangene vrij. Er zat toen iemand in de gevangenis die Barabbas heette.
Kerstbal versieren In de kerstboom hangen verschillende kerstballen.
Pasen: was ik er maar bij geweest
Sterren als wegwijzer Matteüs 2:1-2 Opdracht:
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Algemene uitleg en opdracht 10
16 – Waarom gereformeerd?.
Jezus ging naar de woestijn. Hij was daar 40 dagen en 40 nachten,
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Van harte welkom in de kerk!
Hoop in de storm Marcus 4:39-40 “Jezus werd wakker. Hij zei streng tegen de wind en het water: ‘Houd op! Wees stil!’. Het hield op met waaien, en het water.
Het hele verhaal Genesis 2:1
Nieuw leven Marcus 15:5-6 uit De Bijbel in Gewone Taal “De vrouwen gingen het graf binnen. Daar zagen ze een jonge man zitten. Hij droeg witte kleren…
De puinhoop van Judas Matteüs 26:3-4 & uit de Bijbel in Gewone Taal “De priesters en de leiders van het volk kwamen bij elkaar. Ze maakten een plan.
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Pesachmaaltijd Proef hier alle onderdelen van de Pesachmaaltijd!
Seniorenbijeenkomst 15 februari 2018
de hemel de nieuwe aarde gaan Gods kinderen direct na hun dood heen
Het Christendom Circa het jaar 0.
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Gespijkerd kruis Opdracht: Neem een houten plankje en 12 spijkers.
Charoset maken Matteüs 26: “Het was de eerste dag van het Joodse Pesachfeest. De leerlingen kwamen bij Jezus en vroegen: ‘Waar zullen we de paasmaaltijd.
Alleen het kennen van Christus telt
Lijden met Christus, dat gaat niet
Palmtakken Matteüs 21:7-11 “De leerlingen van Jezus legden jassen op de rug van de ezel, en Jezus ging erop zitten. Veel mensen legden hun jas op de weg.
Transcript van de presentatie:

Palmpasenstok Matteüs 20:17-19 uit De Bijbel in Gewone Taal “Jezus was op weg naar Jeruzalem. Toen hij met de twaalf leerlingen alleen was, zei hij: ‘We zijn op weg naar Jeruzalem. Daar zal de Mensenzoon uitgeleverd worden aan de priesteres en de wetsleraren. Zij zullen besluiten dat hij gedood moeten worden. Ze zullen hem uitleveren aan de ongelovigen. Die zullen hem bespotten, en hem met de zweep slaan. Daarna zullen ze hem aan het kruis hangen. Maar drie dagen later zal hij opstaan uit de dood.” Om het lijden, de dood en de opstanding van Jezus Christus te herdenken, is het een traditie in de kerk om een Palmpasenstok te maken. Opdracht: Van twee houten latjes maak je een kruis. Daarop steek je een broodhaantje. De stok mag je versieren! Hang aan de stok: groene takjes 30 rozijntjes 12 chippies of nootjes een ei Kijk maar eens naar het papier met de betekenis van al deze dingen!