Fysica experimenten met de phone Ivo Janssens.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Apps.... clubmiddag 15 oktober 2013 Ruud Vloeimans
Advertisements

Nieuwe media. Nieuwe media Nieuwe media Definitie Vernieuwde communicatiemiddelen: Internet (en alles daaromtrent) Videogames Digitale fotografie Gsm's.
Invloed van omgeving (T en pH) op reacties met CO2
AUROLEX MONITORING SYSTEEM. Biedt de mogelijkheid om tegelijkertijd zeven sensoren te meten en te bekijken vanaf een willekeurige computer met internet.
2 lessen.
Tablets wat zijn het? wat kun je er mee doen? clubmiddag 18 december © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
Pieter Bamps(2 de master CW) Begeleider: Joris Klerkx Promotor: E.Duval.
Wim Dewaele Maart 2013 Brussel Werking toughpad. AGENDA Inhoud pakket Introductie toestel.
Samenvatting Newton H2(elektr.)
Aan de slag met Evernote Documenteer je leven, overal en altijd 1.
Android met de Samsung Galaxy Tab Peter Blansjaar.
Wat bestuderen de natuurwetenschappen?
Inleiding op het vak natuurwetenschappen
E-Boeken, E-Readers, Tablets Presentatie Clubmiddag 17 januari 2011 door Henk Kesting Ab Wiegman.
{ Angry Birds Star wars. Ontwikkelaar:Rovio Entertainment Rovio EntertainmentRovio Entertainment Uitgever: Rovio Entertainment (in conjuntion with LucasArts)
Natuurwetenschappen T3 Inleiding
Leerlingen ontwikkelen apps
{ Angry Birds Star wars. Ontwikkelaar:Rovio Entertainment Rovio EntertainmentRovio Entertainment Uitgever: Rovio Entertainment (in conjuntion with LucasArts)
Welkom bij PowerPoint Van soufian.
Infoavond ‘tablets en smartphones’
Inleiding
Filmen met je Smartphone
Betaalsleutel koppelen via MyOrder app
IPadTips en trucs De iPad is een in 2010 geïntroduceerde tablet-pc van het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple. Net zoals de iPhone en iPod.
Inhoud  Vroeger en nu  Draadloosheid  Heden  De toekomst is in zicht.
BELGIË LOOPT ACHTER 4% Belgen surft mobiel met smartphone (Eurostat) 7% Europees gemiddelde (Eurostat) Weinig gratis hotspots MAAR! 40% Vlaamse jongeren.
Tablets.
Workshop iPads – iMovie/iPhoto/iPrompt Pro K. De Schuyteneer.
Computer Users Meetjesland 27 juni 2010 Rudiger.
Smart Woonhuisbeveiliging. 24/7 controle over uw woning Live video kijken Wie, wanneer en hoe laat Meerdere toepassingen Zorg Controle Via smartphone,
Hoe werkt een tracker eigenlijk ? In de ruimte zijn 24 GPS satellieten die in een baan om de aarde draaien op een hoogte van 20 km. Deze satellieten.
Mobiele Telefoons. Corné en Maurice 4FA Informatica 2012/2013.
E-Bookplatform van de Bibliotheek Training e-book ambassadeurs BtB regiodagen.
Hoe optimaliseer ik de bereikbaarheid voor mijn organisatie.
Wat? De nightshophop is een app (voor iphone en/of Android) waar jongeren een route langs verschillende nachtwinkels moeten volgennachtwinkels Per nachtwinkel.
Praktisch aan de slag met leuke wetenschap in de klas Charlotte Van Loo
Apps Homcom ledenvergadering Wikipedia Een mobiele applicatie of kortweg app (uitspraak: [ɛp]) is een software-applicatie die ontworpen is.
3CX Telefoon Centrales. 3CX Products – 3CX Phone System 3CX Phone System.
Bring Your Own Device OUDERAVOND BS D’N HEIAKKER DEURNE 3 JUNI 2014.
Onderwijsdag 2013 Wouter Reith / Academie voor Sociale Professies Interactieve hoorcolleges met Socrative.
DE UT EN JOIN LISA Business Information Management & Recordmanagement Petra de JongeDecos- 1.
Tom Freijsen Leerling 5 VWO aan het Ostrea Lyceum (Goes)
De definitie van een object. Een object is een verzameling van eigenschappen en bewerkingen. Veel voorkomende objecten zijn: D (display) Gui (user interface)
Johan Jacobs – maart Google Drive 15 GB gratis App voor Android App voor iOS App voor Windows OneDrive 5 GB gratis App voor Android App voor.
De Play Store van Google Van start met je tablet of smartphone Johan Jacobs ( )
Basiscursus Kennismaken met de tablet. Wat gaat u leren Bediening van de tablet Verbinding maken met WiFi Gebruik maken van internet en Gebruik.
Whatsapp Hey there! I am using WhatsApp 29 januari 2017.
O&O Shut Up 10 Wat is het Wat doet het
NVALT-studies app Versie 1.0 December 2016.
Mobiel woordjes leren in en buiten de les
Smartphone/tablet voor beginners
Herhaling les 1.
Accu Functie: Starten motor Stroom opslag
Versturen van data naar meerdere mensen
Fidget Spinner Workshop
Pret met de tablet Iedereen kan HET Leren.
Update naar Windows 10.
Onderzoekend experimenteren met Coach
Dubbelpolige spanning tester
Welkom Pret met de iPad Iedereen kan het leren !
Internet bankieren met Android smartphone en tablet.
Met digitale boeken het leesplezier en de leesvaardigheid stimuleren
Studie van de levende en de niet-levende natuur
Internet bankieren met Android smartphone en tablet.
Eindproject informatica
Chromecast Door Google.
De elektrische stroom Vertakkingen
Handleiding Prodas-app
Internet bankieren met Android smartphone en tablet.
installeren en gebruik
Transcript van de presentatie:

Fysica experimenten met de phone Ivo Janssens

Proeven van Phyphox … proeven met Phyphox PHYPHOX = PHYsics with PHOne eXperiments

Phone = smartphone (android) of iPhone (iOS). De gratis app Phyphox is te viden op GooglePlay en Apple Store. Dus beschikbaar voor Android en iOS, voor phone en tablet.

Je phone als me(e)tgezel Het zelfstandig uitvoeren van proeven met eigen smartphone in de klas of thuis. Je smartphone is een meetinstrument, een derde oog en oor ... plus een extra rekenkwab aan je hersenen. Elke smartphone en tablet hebben een microfoon en camera, maar ook, afhankelijk van merk en type, andere sensoren. Ze worden gebruikt voor het automatisch dimmen van het scherm, het uit(schakelen van het aanraakscherm als je telefoneert, het tijd verliezen met games, ….. Maar de sensoren kunnen – uiteraard - ook gebruikt worden voor fysica experimenten.

Je phone als me(e)tgezel Elke smartphone en tablet hebben een microfoon en camera, maar ook, afhankelijk van merk en type, andere sensoren. Ze worden gebruikt voor het automatisch dimmen van het scherm, het uit(schakelen van het aanraakscherm als je telefoneert, het tijd verliezen met games, ….. Maar de sensoren kunnen – uiteraard - ook gebruikt worden voor fysica experimenten.

Sensoren Accelerometer Magnetometer Gyroscoop Helderheidssensor Druksensor Nabijheidsensor Microfoon Arduino (met temperatuur sensor) Naast deze input devices eeft een phone ook output devices, zoals de luidpreker. Wat niet? Sensoren om elektrische spanning en stroom te meten. Hierdoor is Phyphox mindr gescukt om naast experimneten uit de Elektriciteit metingen te opden in chemie (pH, concentraties, …) en biologie. Er wordt wel gewerkt aan mogelijkheden voor koppeling via Bluetooth De camera wordt niet als sensor gebruikt[C1] . Metingen aan een gps chip zijn ok niet mogelijk[C2] . Vanzelfsprekend heeft niet iedere smartphone dezelfde verzameling sensoren en er kunnen ook nog steeds nieuwe sensoren toegevoegd worden (bijvoorbeeld de camera). De uitdaging is de meetgegevens van deze sensoren in te zetten bij het verwerken van experimenten. De Technische Universiteit van Aken (Duitsland) biedt met Phyphox toegang tot die sensoren en laat je er experimenten mee doen.  [C1]Juist, Sebastiaan?  [C2]Nakijken

Sensoren Naast deze input devices eeft een phone ook output devices, zoals de luidpreker. Wat niet? Sensoren om elektrische spanning en stroom te meten. Hierdoor is Phyphox minder geschikt voor experimenten in de Elektriciteit metingen doen in chemie (pH, concentraties, …) en biologie. Er wordt wel gewerkt aan mogelijkheden voor koppeling via Bluetooth De camera wordt niet als sensor gebruikt. Metingen aan een gps chip zijn ook niet mogelijk.

Sensoren Vanzelfsprekend heeft niet iedere smartphone dezelfde verzameling sensoren en er kunnen ook nog steeds nieuwe sensoren toegevoegd worden (bijvoorbeeld de camera). De uitdaging is de meetgegevens van deze sensoren in te zetten bij het verwerken van experimenten. De Technische Universiteit van Aken (Duitsland) biedt met Phyphox toegang tot die sensoren en laat je er experimenten mee doen.

Experimenten Met de akoestische chronometer.