De puinhoop van Judas Matteüs 26:3-4 & 14-16 uit de Bijbel in Gewone Taal “De priesters en de leiders van het volk kwamen bij elkaar. Ze maakten een plan.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
Advertisements

DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Discipelschap.
Godsdienst 1.
Godsdienst.
Godsdienst. Kennen jullie iemand die ziek is? Hoe zou iemand zich voelen?
Godsdienst. Herdenken Jij weet het wel maar twijfelt of het waar is? Doe de twijfeltest!
Godsdienst.
Gez. 104 : 1, 4, 5, 8 E&R 386 Ps. 51 : 1, 5 Ez. 36 : 26 – 27 Gez. 106 : 3, 4 Gez. 103 : 1, 4, 5 E&R 312 Hand. 1, 2 Gez. 167 LB 477 LB 249 Preek.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Gehoorzaam tot in de dood. Wat hebben wij aan de gehoorzaamheid van Jezus? Hij dronk onze beker Hij volbracht zijn werk Wat leren wij van de gehoorzaamheid.
Het verhaal van Pasen.
Godsdienst. Jezus is 12 jaar Een gewone jongen? Zijn jouw ouders wel eens bezorgd geweest?
Jezus roept de leerlingen
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
Woordenschat groep 5 Thema 5, les 4
Hou (je) vast aan Gods hoop
Bijbelstudies over de gelijkenissen van Jezus
Liturgie ♪ 139:1,4,14 ✝ LUC22:39-53 ♪ 562:1,2,3 ✝ LUC22:54-62 ♪ 575:1,2,4 ✝ LUC23:13-26 ♫ 181:1,2,4,5 ✝ LUC23:32-47 ♪ 590:1-5 » Goede Vrijdag
Pasen! Jezus is opgestaan!. God, het is wel eens donker om ons heen. We voelen ons verdrietig en soms alleen. Soms zijn we ziek, we voelen ons niet goed.
En nu de wereld in! Jezus’ laatste woorden in Matteüs.
20 februari 1965.
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Het verhaal van Pasen.
Vlammetjes Handelingen 2:3 "De gelovigen zagen iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen, en op iedereen kwam een vlam neer. Zo kwam de.
Door God uitgekozen Opdracht: Maak een Abraham van wc-rolletjes.
Wachten Genesis “God zei tegen Abraham: Ik zal Sara een zoon van jou geven. En er zullen later volken en koningen van haar afstammen.’ Abraham maakte.
God heeft een plan Genesis 12:1-2
Blok I Jezus ontmoeten – toen
Les 8 Bidden kun je leren.
Johannes 20 : Maria stond te huilen bij het graf van Jezus.
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
Hier gaan we het levende-dia-spel doen!
Les 3 De Bijbelschrijvers
De leider van de Joodse kerk kwam naar Jezus toe.
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Exodus 18: De hele dag kwamen lange rijen mensen bij Mozes.
Matteüs 9:9-13 Jezus zag een man bij een kantoortje zitten.
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Marcus 4: Op een avond zei Jezus tegen zijn leerlingen:
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Lucas 10 : Er kwam een wetsleraar naar Jezus toe. Hij wilde Jezus iets verkeerds laten zeggen. Hij vroeg: ‘Meester, wat moet ik doen om het eeuwige.
Matteus 27: Op het Paasfeest liet Pilatus, de baas van Jeruzalem, altijd één gevangene vrij. Er zat toen iemand in de gevangenis die Barabbas heette.
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Jezus liep met zijn leerlingen naar een tuin die Getsemane heette.
Mozaïek Opdracht: Lees de Bijbeltekst hierboven.
Jezus ging naar de woestijn. Hij was daar 40 dagen en 40 nachten,
Handelingen 2: 1-13 Het was Pinksterfeest.
Reuzenvoeten Opdracht:
Les 14 Jij en internet Wat doe ik hier vandaag?
2 Samuël 4:4 Mefiboset kon niet goed lopen.
Slapend in de storm Marcus 4:37-40
Les 18 Wat doe ik hier vandaag? Jij en vrienden
Reddingsboeien Opdracht: Speel drie op een rij, op de grond!
Bootje maken Opdracht:
Knikkerstorm! Opdracht:
Zilver verzamelen 2 Kronieken 34:8-11 "Toen Josia achttien jaar koning was, ... gaf hij de opdracht om de tempel te herstellen. Ondertussen was er heel.
Hoop in de storm Marcus 4:39-40 “Jezus werd wakker. Hij zei streng tegen de wind en het water: ‘Houd op! Wees stil!’. Het hield op met waaien, en het water.
Boot bouwen Marcus 4:35-41 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. Jezus zat al in de boot. Ze gingen.
Vriendschap met God.
Nieuw leven Marcus 15:5-6 uit De Bijbel in Gewone Taal “De vrouwen gingen het graf binnen. Daar zagen ze een jonge man zitten. Hij droeg witte kleren…
Pesachmaaltijd Proef hier alle onderdelen van de Pesachmaaltijd!
Palmpasenstok Matteüs 20:17-19 uit De Bijbel in Gewone Taal “Jezus was op weg naar Jeruzalem. Toen hij met de twaalf leerlingen alleen was, zei hij: ‘We.
Diepere laag Alleen de Zoon van God geeft vermoeide mensen rust
blok 1 les 4: samen praten samen leren
Palmtakken Matteüs 21:7-11 “De leerlingen van Jezus legden jassen op de rug van de ezel, en Jezus ging erop zitten. Veel mensen legden hun jas op de weg.
Semantisatieverhaal: Kennen jullie de legende van ‘de rattenvanger van Hamelen’? De legende is het wonderlijke verhaal dat eeuwenlang doorverteld is. In.
Semantisatieverhaal: Kennen jullie de legende van ‘de rattenvanger van Hamelen’? De legende is het wonderlijke verhaal dat eeuwenlang doorverteld is. In.
Transcript van de presentatie:

De puinhoop van Judas Matteüs 26:3-4 & 14-16 uit de Bijbel in Gewone Taal “De priesters en de leiders van het volk kwamen bij elkaar. Ze maakten een plan om Jezus in het geheim gevangen te nemen en te doden. … Een van de twaalf leerlingen ging naar de priesters toe. Het was Judas Iskariot. Hij zei: ‘Ik kan jullie helpen om Jezus gevangen te nemen. Wat krijg ik daarvoor?’ De priesters gaven hem 30 zilveren munten. Vanaf dat moment dacht Judas erover na hoe Jezus gevangengenomen kon worden.” Dat gaat helemaal mis… Judas maakt er een rommeltje van. Hij wil liever geld dan Jezus als koning. Judas verraadt Jezus voor 30 zilverstukken. Opdracht: Neem een lepel. Zoek in de gelatine naar de munten! Vragen om door te praten: Lees de Bijbeltekst. Weet jij waarom de priesters Jezus graag gevangen wilde nemen? Wat doet Judas? Judas was één van de twaalf volgelingen van Jezus. Ze waren vrienden. Hoe zou het voelen voor Jezus dat Judas hem verraadt voor 30 zilverstukken?